Samsung Galaxy S20 | review | go or no go?

Samsung Galaxy S20

Bij een van onze moeders was het toch echt tijd geworden voor een nieuwe telefoon. Drie lang lang maakte ze met veel plezier gebruik van de Samsung Galaxy S8, maar deze werd nu ingeruild voor de nieuwe Samsung Galaxy S20. Hoe bevalt de telefoon? Dat kun je in dit artikel lezen!

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is een aantal jaren mijn beste vriend geweest. Ik stapte destijds over vanaf een iPhone, dus wennen was het wel. Toch vond ik bijvoorbeeld de optie om het geheugen uit te breiden heel fijn! Na een aantal jaren besloot ik om de nieuwe variant van de Galaxy aan te schaffen, de Samsung Galaxy S20.

Samsung Galaxy S20

Mijn S8 werd steeds trager en dat vond ik erg vervelend. Er ging dan ook echt een wereld voor mij open toen ik aan de slag ging met de Samsung Galaxy S20. Webpagina’s werden erg snel geladen, switchen tussen apps ging zonder enige vertraging en ook het opladen ging een stuk sneller.

Prachtige foto’s!

De S8 maakt al heel mooie foto’s, maar ik stond versteld van de kwaliteit van de foto’s die dit toestel maakt! Met allerlei extra tools (zoals de focus-stand) maak je echt heel mooie foto’s! De nachtstand gebruik ik zelden, maar ook deze stand levert erg mooie foto’s op.

Uiterlijk Samsung Galaxy S8

Toen ik van tevoren de reviews doornam, vielen aardig wat mensen over het “uitsteken” van de camera aan de achterkant. Toegegeven, dit had wat mij betreft ook wel anders gemogen. Alles dat uitsteekt blijft kwetsbaar en is minder mooi.

Toch vond ik het erg meevallen, toen ik de telefoon eenmaal in real life zag. Ook heb ik áltijd een hoesje om de telefoon zitten, dus het “mooie” van de telefoon is dan niet zichtbaar.

Ik heb gekozen voor de lichtblauwe variant en ik ben er blij mee. De kleur is erg mooi. Ook het scherm is een pareltje. Vraag mij niet naar de specifieke specificaties, maar het scherm is helder en groot genoeg.

Geen koptelefoon

Een tijdje terug kocht ik de geweldige koptelefoon van Philips Bass + (BOL.com), die overigens ineens een stuk leuker geprijsd is! Het was dan ook wel even een tegenvaller toen ik erachter kwam dat er geen koptelefoon in de telefoon geplugd kan worden. Natuurlijk weet ik dat veel nieuwere telefoons al gebruik maken van draadloze oortjes, maar toch…

Natuurlijk is deze fijne koptelefoon ook beschikbaar in Bluetooth variant, dus dan moet ik daar maar naar op zoek binnenkort.

Geheugen

Mijn telefoon heeft 128GB aan geheugen, maar je kunt de Samsung Galaxy S20 aanschaffen tot en met 512GB aan geheugen. Voor de mensen die bijvoorbeeld veel apps of filmpjes op willen slaan, is dit heel handig! Natuurlijk kun je ook nog een apart SD kaartje in de telefoon stoppen, zodat je daar nog meer data op kwijt kunt.

De prijzen verschillen natuurlijk behoorlijk. Voor mij is 128GB genoeg en mocht het nodig zijn, kan ik hem alsnog uitbreiden.

Agenda

Zoals elke telefoon heeft ook dit toestel een agenda. Lekker basic, zonder teveel tierelantijntjes. Je kunt in het menu van de agenda zoeken naar bepaalde gebeurtenissen en je hebt de mogelijkheid om de agenda te synchroniseren met een ander apparaat.

Een gedeelde agenda maken? Die optie kun je ook in het menu van de agenda vinden. Dit vind ik zelf wel handig voor grote gezinnen met veel afspraken.

Supersnel opladen

Mijn Samsung S8 liep op een gegeven moment erg snel leeg, maar laadde daarnaast ook nog eens langzaam op. De Samsung Galaxy S20 laadt echt supersnel op. De optie “supersnel opladen” kun je eventueel ook uitschakelen. De oplader van dit toestel is een USB-C oplader. Mijn vorige toestel had dezelfde oplader, maar de oudere telefoons hebben nog een andere oplader.

Het advies is om altijd de bijgeleverde oplader te gebruiken. Wanneer ik (onverhoopt) de andere oplader moet gebruiken, geeft de telefoon een melding dat ik het bijgeleverde snoertje moet gebruiken. Ook handig: is de oplader of het oplaadpunt bij de telefoon vochtig? Dan krijg je een melding.

Beschermhoesje + tempered glass

Mooi is het niet, nee. Maar wel handig als je jouw nieuwe, mooie telefoontje netjes wilt houden. Ik bezit deze telefoon nu een aantal weken en er zijn al vele krasjes ontstaan op mijn “scherm”. Gelukkig zit hier tempered glass bescherming overheen, zodat het niet mijn echte scherm is.

Ik koos voor een hoesje in de vorm van een bookcase. De telefoon kun je in een apart hoesje eruit halen, zodat je de bookcase niet altijd hoeft te gebruiken. Wil je geen tempered glass, maar ook geen krasjes op het scherm? Houd de telefoon dan netjes in het hoesje en stop hem niet samen met sleutels in je jaszak (-;

Een uitgebreide collectie aan hoesjes en andere bescherming kun je op deze pagina van BOL.com vinden.

Prijzen Samsung Galaxy S20

Gratis telefoons bestaan niet meer. Of, hebben eigenlijk nooit bestaan natuurlijk. Een aantal jaren geleden werd er vaak geadverteerd met: gratis Samsung bij een abonnement! Of gratis iPhone bij een abonnement!

Voor niets gaat de zon op en dat weten we allemaal. Wat tegenwoordig wel anders is, is dat telecomaanbieders duidelijk moeten aangeven dat je een telefoon per maand gaat afbetalen. Je sluit hiervoor in feite een krediet af.

En let dus op, want geld lenen kost geld. De Samsung Galaxy S20 is uiteraard los aan te schaffen, maar ook in combinatie met een abonnement.

Scroll naar boven