D20 Pro Smartwatch | een leuke, goedkope gadget!

D20 Pro Smartwatch

Zo nu en dan vind ik het leuk om goedkope gadgets uit te testen. Ik maak hiervoor gebruik van AliExpress. Zoals de meeste mensen weten, zijn er talloze webshops aangesloten bij deze website. Vandaag: de D20 Pro Smartwatch aan te schaffen bij ConnectFit.

D20 Pro Smartwatch

De laatste jaren is de smartwatch erg populair geworden. Je vindt honderden verschillende horloges, met uiteenlopende mogelijkheden.

D20 Pro Smartwatch

Specificaties D20 Pro Smartwatch

Specificaties Smartwatch D20 Pro

Het horloge heeft meerdere functies. Zo kun je jouw slaapgedrag monitoren. Met behulp van de app kun je dan bekijken hoeveel uur je hebt geslapen. Verder is er een functie voor het meten van bijvoorbeeld de hartslag tijdens het fitness. Ook een hartslagmeter behoort tot de functies van deze smartwatch.

Er is een reminder voor oproepen en berichten. Zodra je wordt gebeld, gaat het horloge trillen en/of maakt geluid. Dit kun je allemaal instellen via de bijbehorende app. Natuurlijk mag een wekker ook niet ontbreken.

Een horloge koop je ook om de tijd te kunnen zien. Op het beginscherm kun je de tijd en datum aflezen. Verder is er nog een stappenteller aanwezig.

De band is afneembaar en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt de bandjes in andere kleuren los aanschaffen, zodat je gemakkelijk van kleur kunt wisselen. Best handig, zo kun je het horloge laten matchen met jouw outfit.

Het bandje is gemaakt van huidvriendelijk materiaal en irriteert niet. Het horloge wordt opgeladen via een USB-aansluiting en werkt via Bluetooth. Er is een gebruiksaanwijzing bijgesloten, maar deze vond ik zelf niet erg handig. De Nederlandse tekst is namelijk letterlijk overgenomen van Google translate of iets dergelijks.


Bestellen en levertijd

Ik was positief verrast door de snelle levertijd van deze webshop. Van tevoren had ik mij ingesteld op minimaal zes weken levertijd. Het horloge lag echter twee weken later al op mijn mat. Het bestellen ging snel en makkelijk via AliExpress.

Belangrijk: ik heb dit horloge aangeschaft bij ConnectFit. Hoe het gesteld is met de levertijden van andere aanbieders weet ik niet.


Lees ook:


Eerste indruk en gebruik

Jammer genoeg kreeg ik een horloge waarvan het bandje kapot was. Dit is keurig opgelost met de verkoper. Er werd mij direct een nieuw bandje toegestuurd. Top service! Dit was ook snel geregeld.

Voordat je het horloge voor het eerst gaat gebruiken, moet je hem even opladen. De bandjes verwijder je gemakkelijk van het horloge en daar vind je dan ook de USB, waarmee je hem kunt opladen. Het materiaal van het bandje voelt prettig aan. Inmiddels heb ik het nieuwe bandje ook ontvangen en na een paar dagen dragen heb ik nog geen irritatie bij mijn pols. Ik draag niet vaak een horloge, omdat ik een gevoelige huid heb en daar al snel last van krijg.


Ervaring functies

Ik had weinig verwachtingen van dit horloge, maar ook hierin ben ik positief verrast. Als je op het schermpje tikt, zie je onder andere de tijd/datum en het aantal stappen dat je hebt gezet die dag.

Tik je nog een keer (of meerdere keren) op het schermpje, dan ga je naar andere functies. In het menu vind je onder andere: steps (stappen), BPM (hartslagmeter), sports (met subcategorie rennen, situps en touwtje springen), message (berichten) en Meer (camera, telefoon zoeken, instellingen).

De stappenteller werkt prima. Deze is bijna even nauwkeurig als mijn telefoon. De hartslagmeter werkt ook, al heb ik deze niet getest met een echte hartslagmeter. Als je het sportgedeelte aanzet, zie je een timer gaan lopen en het aantal calorieën dat je op dat moment aan het verbranden bent. Het werkt, maar ik kan natuurlijk niet vertellen of het accuraat is.

Het berichtengedeelte is handig. Via de app FitPro kun je allerlei instellingen wijzigen. Zo kun je aangeven van welke apps jij meldingen wilt ontvangen. Zelf heb ik berichten (SMS) en Whatsapp aangezet. Zodra ik een berichtje krijg, trilt het horloge en kun jij jouw berichtje lezen. Dit gaat om de laatste drie ontvangen berichten. Het trillen kun je overigens ook uitzetten. Word je gebeld? Dan krijg je een melding op het horloge en kun je direct zien wie er belt. Alle instellingen zijn te wijzigen via de app, die je installeert op jouw telefoon. De reminder voor berichten en oproepen werkt alleen indien Bluetooth is ingeschakeld.

Camerafunctie? Ik heb van alles geprobeerd, maar ik krijg het niet voor elkaar. Op het horloge zelf zit ook geen camera, dus ik begrijp niet goed waarom deze functie is toegevoegd.


Prijs D20 Pro Smartwatch

Ik heb dit horloge voor de prijs van 4,32 euro aangeschaft. Elke dag worden de horloges voor andere prijzen aangeboden, maar het zit altijd tussen de vier en vijf euro. Inclusief verzendkosten (2,55 euro) is het alsnog een koopje. Ben je een nieuwe klant? Dan krijg je zelfs nog een voucher en ben je rond de vier euro kwijt.


Opladen en gebruik

Als dit horloge leeg is, dien je hem natuurlijk op te laden. Dit doe je gemakkelijk door het bandje te verwijderen (zachtjes trekken), zodat het USB gedeelte tevoorschijn komt. Dit deel stop je in de USB poort van een oplader en binnen no-time is hij opgeladen. Standby gaat de horloge een paar dagen mee. Actief gebruik (veel berichten en oproepen ontvangen) verbruikt wel iets meer energie. Toch hoef je hem niet dagelijks op te laden.


Conclusie | pluspunten – minpunten

PluspuntenMinpunten
Fijn materiaal voor de huidJe kunt niet zwemmen met het horloge
Snel opgeladen/niet snel leegCamerafunctie onduidelijk
Handige functie oproep/berichtenNavigeren in het menu is wennen
Stappenteller is leukGeen simkaart optie, dus niet bellen
Kost bijna niksHandleiding is letterlijk vertaald en onduidelijk.

Al met al ben ik tevreden met dit horloge. Hij doet precies waar ik hem voor nodig heb en dat voor zo’n leuke prijs. Heb je een klein budget, maar wil je wel zo’n leuke smartwatch? Dan is dit een goede keus!

UPDATE: eerder plaatste ik een link naar de webshop van ConnectFit op AliExpress. Momenteel kan ik dit horloge bij de betreffende webshop niet meer vinden. Via deze link koop je hem bij AliExpress, via andere aanbieders.