D20 Pro Smartwatch | een leuke, goedkope gadget!

D20 Pro Smartwatch

Zo nu en dan testen we wat leuke, goedkope gadgets en hiervoor maken we gebruik van AliExpress. Zoals de meeste mensen weten, worden er ontzettend veel (low budget) artikelen aangeboden door aangesloten webshops op AliExpress. Vandaag reviewen we de D20 Pro Smartwatch!

D20 Pro Smartwatch

De smartwatch, een gadget die de laatste jaren steeds geliefder en meer populair is geworden. Op AliExpress kun je honderden horloges vinden, met uiteenlopende mogelijkheden. Wat kan de D20 Pro Smartwatch allemaal?

D20 Pro Smartwatch

Specificaties D20 Pro Smartwatch

Specificaties Smartwatch D20 Pro

De D20 Pro Smartwatch heeft meerdere functies. Je hebt de mogelijkheid om je slaapgedrag te monitoren en met behulp van de app kun je bekijken hoeveel uur je hebt geslapen. Verder is er ook nog een functie voor het meten van bijvoorbeeld de hartslag tijdens het fitnessen. De hartslagmeter behoort tot de functies van deze smartwatch.

De reminder voor oproepen en berichten is ook erg handig. Zodra je wordt gebeld, gaat het horloge trillen en/of maakt geluid. Je kunt dit zelf instellen via de bijbehorende app. Ook de wekker mag natuurlijk niet ontbreken en deze kun je tussen de functies vinden.

Het meest belangrijke: de tijd af kunnen lezen. Op het beginscherm staat de datum en de tijd, maar daarnaast zie je ook nog eens een stappenteller. Op die manier kun je bijhouden of je genoeg stappen hebt gezet! Let wel op: de stappenteller is niet heel nauwkeurig.

De band van het horloge is afneembaar en kun je bijbestellen in verschillende kleuren. Best handig, want op die manier kun je het horloge laten matchen met je outfit! Het bandje is gemaakt van huidvriendelijk materiaal en irriteert niet. Via een USB-aansluiting kan het horloge worden opgeladen en hij werkt via Bluetooth.

De gebruiksaanwijzing is bijgesloten, maar is erg onhandig. De tekst is letterlijk vertaald, waardoor het nogal een vreemd tekstje is geworden.

Bestellen en levertijd

We waren positief verrast door de snelle levertijd van deze webshop. Van tevoren hadden we ons ingesteld op minimaal zes weken levertijd, wat vrij normaal is voor bestellingen van AliExpress. Het horloge lag echter twee weken later al op de mat en ook het bestellen ging er snel en gemakkelijk via AliExpress.

Belangrijk: het horloge is besteld bij ConnectFit. De levertijd van deze webshop is doorgaans veel korter dan de levertijd bij andere webshops.

Eerste indruk en gebruik

Het horloge dat wij toegestuurd kregen had jammer genoeg een kapot bandje. Dit is keurig opgelost met de verkoper, want deze stuurde ons direct een nieuwe bandje toe. Topservice en supersnel geregeld! De klantenservice van Connectfit is dus heel goed!

Voordat je het horloge voor het eerst gaat gebruiken, moet je hem even opladen. De bandjes verwijder je gemakkelijk van het horloge en daar vind je dan ook de USB, waarmee je hem kunt opladen. Het materiaal van het bandje voelt prettig aan. Inmiddels hebben we het nieuwe bandje ook ontvangen en na een paar dagen dragen was er nog steeds geen irritatie rondom de pols.

Ervaring functies

We hadden weinig verwachtingen van deze smartwatch, maar ook hierin werden we positief verrast. Wanneer je op het schermpje tikt, zie je onder andere de datum en tijd + het aantal stappen die je deze dag hebt gezet. Tik je nog een keer op het schermpje, dan ga je naar de andere functie.

In het menu vind je onder andere: steps (stappen), BPM (hartslagmeter), sports (met subcategorie rennen, situps en touwtje springen), message (berichten) en Meer (camera, telefoon zoeken, instellingen).

De stappenteller werkt prima. Deze is bijna even nauwkeurig als een telefoon. De hartslagmeter werkt ook, al hebben we deze niet getest met een echte hartslagmeter. Als je het sportgedeelte aanzet, zie je een timer gaan lopen en het aantal calorieën dat je op dat moment aan het verbranden bent. Het werkt, maar we kunnen natuurlijk niet vertellen of het accuraat is.

Het berichtengedeelte is handig en via de app FitPro kun je allerlei instellingen wijzigen. Zo kun je aangeven van welke apps je meldingen wilt ontvangen. Zelf hebben we berichten (SMS) en Whatsapp aangezet. Zodra we een berichtje krijgen, trilt het horloge en kun je het berichtje lezen. Dit gaat overigens om de laatste drie ontvangen berichten en het trillen kun je ook uitzetten. Word je gebeld? Dan krijg je een melding op het horloge en kun je direct zien wie er belt. Alle instellingen zijn te wijzigen via de app, die je installeert op je eigen telefoon. De reminder voor berichten en oproepen werkt alleen indien Bluetooth is ingeschakeld.

Camerafunctie? We hebben van alles geprobeerd, maar krijgen het niet voor elkaar. Op het horloge zelf zit ook geen camera, dus we begrijpen niet goed waarom deze functie is toegevoegd.

Prijs D20 Pro Smartwatch

Wij hebben dit horloge voor de prijs van 4,32 aangeschaft. Iedere dag worden de horloges voor andere prijzen aangeboden, maar de prijs ligt altijd tussen de vier en vijf euro. Inclusief verzendkosten van ongeveer 2,5 euro is dit natuurlijk nog een koopje. Ben je een nieuwe klant? Dan krijg je nog een voucher en ben je rond de vier euro kwijt.

Opladen en gebruik

Wanneer het horloge leeg is, moet hij opgeladen worden. Dit doe je gemakkelijk door het bandje te verwijderen (zachtjes trekken), en het USB gedeelte in een USB-poort te stoppen. De USB stop je in het stopcontact en binnen no-time is je horloge weer klaar voor gebruik! Wanneer het horloge stand-by staat, gaat hij een paar dagen mee.

Maak je actief gebruik van de smartwatch en ontvang je bijvoorbeeld veel berichten en oproepen? Dan verbruikt de smartwatch iets meer energie. Het is niet nodig om hem dagelijks op te laden.

Pluspunten – minpunten D20 Pro Smartwatch

Iedere gadget heeft plus- en minpunten. Hieronder beschrijven we de voor- en nadelen van deze smartwatch.

Pluspunten D20 Pro Smartwatch

  • Fijn materiaal voor de huid;
  • Snel opgeladen en niet snel leeg;
  • Handige functie voor oproepen en berichten;
  • De stappenteller is leuk en motiveert om te lopen;
  • Het horloge is hartstikke goedkoop.

Minpunten D20 Pro Smartwatch

  • Je kunt niet zwemmen met deze smartwatch;
  • De camerafunctie is onduidelijk;
  • Navigeren in het menu kan best even wennen zijn;
  • Er is geen simkaart optie, dus je kunt niet bellen;
  • De handleiding is erg onduidelijk, letterlijk vertaald.

Conclusie D20 Pro Smartwatch

Al met al zijn we zeer tevreden met deze aankoop. De smartwatch doet precies waarvoor we hem nodig hebben en daar hoefden we maar heel weinig geld voor te betalen. Heb je een klein budget, maar wil je wel een smartwatch? Dan is dit je kans!

UPDATE: eerder plaatsten we een link naar de webshop van ConnectFit op AliExpress. Momenteel kunnen we dit horloge bij de betreffende webshop niet meer vinden. Via deze link koop je hem bij AliExpress, via andere aanbieders. Inmiddels zijn de prijzen iets gestegen, maar na even zoeken kom je best leuke prijzen tegen.

Scroll naar boven