Pufcursus? Online Geboorte Academie | coronaproof bevalcursus

pufcursus

Laatste update 23/08/2023 by Nicole

Een goede voorbereiding op de komst van je kindje is belangrijk. Goed voorbereid zijn op de bevalling is ook erg fijn! Toch zijn pufcursussen, zwangerschapscursussen en bevalcursussen tijdens de coronamaatregelen niet zo makkelijk te vinden. Maak kennis met de Online Geboorte Academie, dé online pufcursus die niet zweverig is!

Pufcursus , omdat bevallen niet niks is

Ben je zwanger? Dan kijk je aan de ene kant heel erg uit naar de komst van je kindje, maar kun je ook erg tegen de bevalling opkijken. Het grote onbekende is meestal toch wel een beetje eng. Waarom zou je jezelf niet goed voorbereiden? Dat kan op meerdere manieren. Denk aan het lezen van boeken over de bevalling, gesprekjes met vriendinnen die al eerder bevallen zijn of een online pufcursus / bevalcursus.

Van vriendinnen krijg je soms allerlei horrorverhalen te horen, maar niet iedere bevalling verloopt op die manier. Wanneer je ongeveer weet wat je te wachten staat, ga je een stuk relaxter de bevalling in. Stress werkt de weeën en uiteindelijke bevalling alleen maar tegen. Probeer dit te voorkomen!

Pufcursus

Een pufcursus (of bevalcursus) is natuurlijk helemaal niet verplicht. Veel vrouwen staan helemaal niet achter het idee om een zwangerschaps- of geboortecursus te gaan volgen, omdat zij zichzelf hier te nuchter voor vinden. Zonde, want veel bevalcursussen / pufcursussen en/of geboortecursussen zijn niet zweverig.

De Online Geboorte Academie is hier direct duidelijk in: een no-nonsense pufcursus, waarin je veel handige en nuttige informatie tot je beschikking krijgt. Je weet wat er gaat gebeuren, zodat je voorbereid de bevalling in kunt gaan. En dat wilt iedere zwangere vrouw, toch?

Wat is de Online Geboorte Academie?

Adelina van Gurp, niet-praktiserende verloskundige, besloot na zeven jaar te stoppen met haar werk als verloskundige. Ze wilde graag samenwerken met haar zus en werken aan nieuwe plannen. Een van deze plannen is de eendaagse bevalcursus van de Online Geboorte Academie.

Als verloskundige doe je natuurlijk veel ervaring op en kun je jezelf wel een expert noemen. Adelina vond het stukje voorlichting in haar beroep als verloskundige erg leuk. Zij was in de praktijk dan ook degene die de voorlichtingsavonden gaf.

Haar kennis en ervaring wilt zij gebruiken om andere vrouwen te helpen met de voorbereiding op de bevalling. Eén van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Zij wilt vrouwen het vertrouwen geven dat zij de bevalling aankunnen en vertrouwen geven in hun lijf. Dit alles natuurlijk op een nuchtere en praktische manier.

Ervaringen van cursisten met deze “pufcursus”

Cursisten die deelnemen aan de eendaagse bevalcursus geven Adelina veel complimenten. Ze besloot om een online zwangerschapscursus op te zetten. Zeker in de tijden van corona blijkt dit een ware uitvinding, want vrouwen blijven behoefte hebben aan zwangerschapscursussen en/of een pufcursus.

Als ex-verloskundige heb je veel kennis in huis. Wat is er fijner dan van een voormalig verloskundige horen hoe zij bepaalde situaties oploste tijdens een bevalling? Adelina heeft zelf ook kinderen en is dus ook bevallen. Ze deelt onder andere haar ervaring met een ziekenhuisbevalling, maar ook de ervaringen met een thuisbevalling.

Met pijnstilling, zonder pijnstilling, borstvoeding die slaagde, maar ook borstvoeding die compleet mislukte. Ervaringen genoeg! Adelina kan zich goed inleven in verschillende situaties en geeft jou een realistische kijk op de bevalling.

Met een goede voorbereiding kijk je vaak ook met een fijner gevoel terug op de bevalling!

Online Geboorte Academie, eerste indruk

Er zijn een aantal punten die ik erg belangrijk vind wanneer ik iets wil gaan aanschaffen en waar ik dus op let. Hoe ziet de website eruit? Is deze actueel en is de eigenaar actief op social media (Facebook, Instagram)?

  • Zijn er positieve ervaringen en/of reviews te vinden, zowel op de website als op social media?
  • Is er een duidelijk kosten- en vergoedingenoverzicht?
  • Kun je de eigenaar van de cursus makkelijk bereiken?
  • Wordt de inhoud van de cursus duidelijk weergegeven?
  • Heb ik een persoonlijk of zakelijk gevoel bij deze aanbieder?

Social Media

We zijn tegenwoordig bijna allemaal (redelijk) actief op social media, zoals Instagram en Facebook. Er zijn geen betere plekken om te bekijken of een bedrijf betrouwbaar is en levert wat ze beloven.

De Online Geboorte Academie scoort erg goed naar mijn mening. Ze zijn erg actief op zowel Facebook (700+ volgers) als Instagram (900+ volgers). Er worden meerdere posts geplaatst en er wordt gereageerd. Ook worden er persoonlijke posts gedeeld, wat een band schept met de eigenaar.

Onlangs werd er een post gedeeld over de 1500e cursist in 2020! Afgelopen jaar zijn er dus genoeg vrouwen goed voorbereid de bevalling ingegaan!

Website

De website ziet er erg mooi en professioneel uit. Op de website kun je onder andere testimonials van cursisten vinden, maar ook uitgebreide informatie over de online bevalcursus en de modules waaruit de online pufcursus bestaat.

Wil je contact opnemen? Dat kan gemakkelijk via de mail. Ik besloot dit even uit te testen en kreeg binnen tien minuten een reactie! Dat is pas klantvriendelijk! Op het gebied van communicatie scoren ze dus ook goed!

Onderaan de pagina zie je een aantal pakketten. Je kunt zelf kiezen welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld de online pufcursus volgen inclusief een persoonlijke vragensessie (via beeldbellen)? Of ga je voor de pufcursus op zichzelf, zonder persoonlijk contact?

De kosten van deze online pufcursus (zwangerschapscursus/bevalcursus) zijn duidelijk aangegeven. Ook wordt je erop gewezen dat er mogelijk een vergoeding beschikbaar is via de zorgverzekeraar. Hierover later meer.

Conclusie: op alle punten die ik belangrijk vind, is de Online Geboorte Academie geslaagd. Ze zien er erg betrouwbaar uit.

Drie verschillende pakketten | pufcursus

De Online Geboorte Academie biedt drie pakketten aan. Ik licht deze pakketten hieronder voor je uit, inclusief de kosten.

Pakket 1: Online Geboorte Academie | zonder vragensessie €57

✅ Je hebt direct toegang tot alle modules.
✅ Geldig tot acht weken na de uitgerekende datum.
✅ De bonusmodule is direct toegankelijk.
✅ Je hebt ten alle tijden toegang (internet is nodig).
✅ Afhankelijk van jouw gekozen (aanvullende) zorgverzekering bestaan er volledige vergoedingen voor deze zwangerschapscursus.
✅ Tijdelijk in prijs verlaagd : €47,00 met de code “zomer”.

⛔ Zonder de online vragensessie

Pakket 2: Online Geboorte Academie | inclusief online groepsvragensessies €77

Dit is het meest gekozen pakket van alle cursussen.

✅ Toegang tot alle modules tot 8 weken na de uitgerekende datum.
✅ Bonusmodule toegang.
✅ Mogelijkheid deelname groepsvragensessies elke twee weken.
✅ Ten alle tijden toegang (mits je internetconnectie hebt).
✅ Wellicht een vergoeding vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.

Pakket 3: Online Geboorte Academie | inclusief online vragensessie €97

✅ Direct toegang tot alle modules.
✅ Geldig tot acht weken na de uitgerekende datum.
✅ Bonusmodule is direct toegankelijk.
✅ Ten alle tijden toegang (internet is nodig)
✅ Inclusief online vragensessie van 1 uur (beeldbellen).
✅ Aanvullende zorgverzekering? Dan heb je misschien recht op een complete vergoeding voor deze online zwangerschapscursus.

De modules van de Online Geboorte Academie

In totaal zijn er zeven modules + een bonusmodule. De inhoud van de modules kun je beknopt bekijken hieronder.

Module 1:
Even Voorstellen
Voorstellen, uitleg opbouw + inhoud cursus en de gedachte hierachter. Informatie unieke verloskunde in NL.
Module 2:
De laatste loodjes
Wat kun je verwachten in de laatste periode van de zwangerschap? Meest gestelde vragen spreekuur laatste weken, hoe bereid het lichaam zich voor op de bevalling? Wat als je overtijd loopt?
Module 3:
De Ontsluiting
Wat gebeurt er tijdens de ontsluiting? Tips en tricks houdingen en manieren om de pijn op te vangen, info breken van de vliezen, wanneer ziekenhuis bellen, pijnstillingen mogelijkheden/nadelen/voordelen.
Module 4: De Geboorte Info over persen bij volledige ontsluiting. Opties voor wanneer het niet lukt, geboorte placenta, eerste momenten na de geboorte.
Module 5:
Wat kan je doen?
Ademhalingstechnieken! Leren om jezelf volledig te concentreren. Partner leert hoe hij/zij kan masseren ter ontspanning. Hoe kan een partner waardevol zijn?
Module 6:
De kraamtijd en dan?
Aanvulling verhaal kraamzorg intakegesprek, wat kun je verwachten van zorgprofessionals eerste week na de geboorte, hoe ziet de eerste week eruit?
Module 7:
Voeding
Belangrijkste informatie borstvoeding, highlights borstvoeding eerste week, tips voor de periode daarna, flesvoeding informatie.
BonusmoduleEen afsluitende video en meerdere PDF bestanden:
Tips op een rijtje, geboorteplan, wanneer moet je bellen, wat zet je klaar voor een thuisbevalling, wat neem je mee naar het ziekenhuis of geboortecentrum?

Vergoedingen pufcursus vanuit de (aanvullende) zorgverzekering*

Wist je dat sommige zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen aanbieden? In deze aanvullende pakketten zitten soms ook vergoedingen voor zwangerschapscursussen of een pufcursus / bevalcursus. De onderstaande zorgverzekeraars bieden in 2021 een vergoeding voor zwangerschaps- en pufcursussen.

Let op! Sommige zorgverzekeraars bieden alleen vergoedingen voor specifieke zwangerschapscursussen. Informeer dus altijd van tevoren bij de zorgverzekeraar of de betreffende cursus in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit geldt niet alleen voor de Online Geboorte Academie, maar ook voor andere zwangerschapscursussen/bevalcursussen/pufcursussen.

* Er is geen vergoeding beschikbaar vanuit de basisverzekering.

Vergoedingen voor Online Geboorte Academie

In de onderstaande tabel kun je de maximale vergoedingen bekijken die zorgverzekeraars bieden voor bepaalde zwangerschapscursussen. Vraag altijd bij de zorgverzekeraar na of een specifieke cursus wordt vergoed.

OHRA Uitgebreidmaximaal €200
Zilveren Kruismaximaal €75
CZmaximaal €200
VGZmaximaal €100
Zorg en Zekerheidmaximaal €100
United Consumersmaximaal €100
IZAmaximaal €100

>> Lees hier alles over je zwangerschap en zorgverzekering in 2022

M4M donatie 5%!

Adelina voelt zichzelf nog sterk verbonden met de beroepsgroep verloskundigen. Zij heeft dan ook besloten om 5% van de winst van de Online Geboorte Academie te doneren aan Midwives4Mothers.

Deze stichting werd in 2010 opgericht en wilt graag meer aandacht voor sterfte onder kinderen en moeders. Om de sterfte terug te dringen, moet de geboortezorg geoptimaliseerd worden. Je draagt hier een steentje aan bij door de deelname aan deze cursus.

Pufcursus

Veelgestelde vragen Online Geboorte Academie

Heb je nog vragen? Om een goed beeld te krijgen van de pufcursus van de Online Geboorte Academie, kun je op de website te kijken. Op deze pagina kun je testimonials (ervaringen, reviews, recensies) vinden van cursisten.

Natuurlijk kun je op de website ook meer informatie lezen over deze fijne online pufcursus. Tijdens de coronacrisis is het fijn om thuis in alle veiligheid een geboortecursus te volgen.

Op welke devices kan ik de pufcursus volgen?

Zoals bij alle video’s online het geval is, worden deze het beste geladen wanneer je een WiFi verbinding tot je beschikking hebt. Je kunt de pufcursus gemakkelijk bekijken op de computer, telefoon of tablet.

Kan ik de video’s meerdere keren bekijken?

Ja, dat is zeker mogelijk. Aangezien de online geboortecursus tot acht weken na de uitgerekende datum geldig is, kun je de video’s in die periode zo vaak bekijken als je wilt. Wilt je partner graag meekijken en heeft hij een deel gemist? Bekijk hem later samen terug!

Hoe lang duurt de pufcursus?

Iedere video duurt 1 tot 17 minuten en in totaal zijn er 34 video’s. Je kunt zelf bepalen in welk tempo je de bevalcursus doorloopt. Wil je liever iedere keer twee video’s bekijken of bekijk je alle 34 video’s achter elkaar? It’s all up to you!

Wanneer een pufcursus volgen?

Het fijne van deze cursus is dat hij geldig is tot acht weken ná de uitgerekende datum. De cursus kan gevolgd worden wanneer jij dat zelf wilt! De ene vrouw volgt de cursus wanneer zij vier maanden zwanger is, de andere vrouw wanneer zij 36 weken zwanger is. Volg de cursus dus wanneer jij dat wilt en wanneer dit jou het beste uitkomt.

Kan ik de Online Geboorte Academie cursus annuleren?

Wil je de pufcursus annuleren, nadat je hem hebt aangeschaft? Dat is helaas niet mogelijk. In sommige, uitzonderlijke situaties wordt er wel een uitzondering gemaakt. Denk aan situaties waarin de zwangerschap misgaat. Je kunt dan via de e-mail contact opnemen.

Wanneer is de vragensessie?

Samen met Adelina kun je een vragensessie inplannen, welke kunnen plaatsvinden op verschillende dagdelen. Zo kun je samen een geschikt moment plannen voor de ochtend, middag of avond.

Is de pufcursus en informatie betrouwbaar?

De cursus van Adelina is gebaseerd op de kennis en ervaringen die zij in haar vak als eerstelijns-verloskundige heeft opgedaan. Iedere video is voorzien van feedback door verloskundigen die nog steeds praktiseren en je kunt er dus van uitgaan dat de cursus betrouwbaar én up-to-date is.

Ben je nog niet overtuigd? Neem dan de tijd om de testimonials van andere cursisten te lezen op de website of op social media. Er zijn genoeg leuke, positieve reacties en reviews geschreven over deze online en coronaproof bevalcursus.

Relevante artikelen

Scroll naar boven