Opgebiecht | Ik ben geen keukenprinses

Soms zakt de moed me in de schoenen, wanneer ik bijvoorbeeld Instagram of Facebook open. Het ene gerecht nog mooier dan het volgende gerecht. En ik? Ik ben dus écht geen keukenprinses.

Koken is Hip

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. Althans, wanneer je de trotse eigenaar bent van een social media platform. Overal kun je zien hoe moeders alles uit de kast halen om de mooiste en meest uitgebreide gerechten voor hun kroost op tafel te zetten. Waar halen ze de tijd, en vooral de ZIN, vandaan? Koken is hip, dat blijkt.

Gezond eten is belangrijk

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten, vooral voor kinderen. Elke dag een vette hap of een boterham, dat kan echt niet. Toch heb ik gemerkt dat het best makkelijk is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, al dan niet uitgebreid. Dr. Google biedt ook ontelbare recepten aan, dus je hoeft nooit zonder inspiratie te zitten.

Leuke kinderrecepten

Laatst kwam ik op een website terecht met heel veel lekkere recepten. En ja, ook kindvriendelijke recepten, dus dat is best handig. Jammer genoeg zijn mijn kinderen, in tegenstelling tot de social media kinderen, geen alleseters. Al die kunstwerken vinden zij juist helemaal niet aantrekkelijk.

Toch lijkt het mij leuk om eens sámen met de kinderen zo’n leuk en lekker kunstwerk te maken. Wellicht vinden ze het eten dan interessanter en eten ze het gewoon op. Bekijk de leuke kinderrecepten hier!

Husselen maar!

Mijn kinderen lusten precies niks. Ze zijn kieskeurig en annoying wat dat betreft. Dit komt overigens vast doordat ik zelf een hekel aan koken heb en dit onbewust overdraag op mijn kinderen.

Ze lusten écht geen bloemkool en écht geen broccoli. Mijn tip? ALLES DOOR ELKAAR! Bloemkool, gekookte aardappels prakken, appelmoesje ernaast en klaar is Kees. Dit geldt natuurlijk ook voor de broccoli.

Lees ook  Boerderij Mariekerke | even een middagje weg

Uien, knoflook? Vergeet het maar. En toch eten ze het allemaal, wanneer ik het door verse pastasaus heen doe. Soms is het gewoon een geval van “aanstelleritus”, zoals ik dat noem.

keukenprinses

Koekjes en cake bakken

Oké, niet echt gezond, wel leuk, gezellig en lekker! Koekjes en cake bakken! Dit vind ik dan wel weer leuk! Ik vind het echt leuk en gezellig om samen met de kinderen koekjes te bakken. Ondertussen wordt er natuurlijk stiekem gesnoept van het deeg, maar er blijft altijd genoeg over voor een paar koekjes (-;

Koekjes bakken

De Zandkoekjes van Koopmans zijn onze favoriet. Je hebt alleen het pak Zandkoekjes, bloem, margarine en een ei nodig. Het deeg is in een handomdraai gemaakt. Even laten koelen in de koelkast, zodat het niet meer plakt en je kunt aan de slag! Van tevoren is het handig om even wat bloem te strooien, zodat het deeg niet aan het bord of plankje plakt, waarop je de koekjes maakt.

Let trouwens op dat je het ei niet door het deeg heen doet. Het ei gebruik je om de koekjes mee te bestrijken, voordat je ze daadwerkelijk gaat bakken. Je hebt verder nog wel bakpapier nodig, dit vind je in iedere supermarkt.

Koekjes bakken

Vergeet vooral de bloem niet. Die waren wij dus wel vergeten. Na een rondje bellen naar vriendinnen hebben wij nog een beetje bloem weten te bemachtigen. De koekjes zijn heerlijk geworden!

Update: ik kwam deze superleuke koekjes uitsteker tegen! Zo noem je het toch?! Te personaliseren met je eigen naam natuurlijk! Je koopt hem lekker voordelig bij AliExpress.


Lees ook: