Opgebiecht | Ik ben geen keukenprinses

Soms zakt de moed mij in de schoenen, wanneer ik bijvoorbeeld Instagram of Facebook open. Het ene gerecht nog mooier dan het volgende gerecht. En ik? Ik ben dus écht geen keukenprinses.

Koken is Hip

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan wanneer je social media hebt. Overal is te zien hoe moeders alles uit de kast halen om de mooiste en meest uitgebreide gerechten voor hun kroost op tafel te zetten. Soms ben ik dan best een beetje jaloers! Waar halen ze de tijd, en vooral de zin, vandaan? Koken is hip, dat blijkt.

Gezond eten is belangrijk

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten, vooral voor kinderen. Elke dag een vette hap of een boterham, dat kan echt niet. Toch heb ik gemerkt dat het best makkelijk is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, al dan niet uitgebreid. Dr. Google biedt ook ontelbare recepten aan, dus je hoeft nooit zonder inspiratie te zitten.

Leuke kinderrecepten

Laatst kwam ik terecht op een website met heel veel recepten. Ook recepten die “kindvriendelijk” zijn, dus dat is wel handig. Mijn kinderen zijn echter niet alleseters en al die kunstwerken vinden zij juist niet aantrekkelijk. Toch lijkt het mij leuk om binnenkort eens sámen met de kinderen zo’n kunstwerk te maken. Misschien eten ze het dan wel gewoon. Wil je de leuke kinderrecepten ook lezen? Kijk dan eventjes op deze website.

Husselen maar!

Zoals ik al schreef, mijn kinderen eten niet alles. Ze zijn kieskeurig en annoying wat dat betreft. Zo lusten ze bijvoorbeeld “echt geen bloemkool” en “echt geen broccoli, mama!”. Mijn tip? Lekker alles door elkaar! Bloemkool, gekookte aardappels prakken, appelmoes erbij en klaar is Kees. Zo ook met broccoli.

Uien, knoflook? Vergeet het maar. En toch eten ze het allemaal, wanneer ik het door verse pastasaus heen doe. Soms is het gewoon een geval van “aanstelleritus”, zoals ik dat noem.

Vandaag eten we lekker makkelijk: aardappels, broccoli en braadworst.

Koekjes en cake bakken

Oké, niet echt gezond, wel leuk, gezellig en lekker! Koekjes en cake bakken! Dit vind ik dan wel weer leuk! Ik vind het echt leuk en gezellig om samen met de kinderen koekjes te bakken. Ondertussen wordt er natuurlijk stiekem gesnoept van het deeg, maar er blijft altijd genoeg over voor een paar koekjes (-;

De Zandkoekjes van Koopmans zijn onze favoriet. Je hebt alleen het pak Zandkoekjes, bloem, margarine en een ei nodig. Het deeg is in een handomdraai gemaakt. Even laten koelen in de koelkast, zodat het niet meer plakt en je kunt aan de slag! Van tevoren is het handig om even wat bloem te strooien, zodat het deeg niet aan het bord of plankje plakt, waarop je de koekjes maakt.

Let trouwens op dat je het ei niet door het deeg heen doet. Het ei gebruik je om de koekjes mee te bestrijken, voordat je ze daadwerkelijk gaat bakken. Je hebt verder nog wel bakpapier nodig, dit vind je in iedere supermarkt.

Vergeet vooral de bloem niet. Die waren wij dus wel vergeten. Na een rondje bellen naar vriendinnen hebben wij nog een beetje bloem weten te bemachtigen. De koekjes zijn heerlijk geworden!

Update: ik kwam deze superleuke koekjes uitsteker tegen! Zo noem je het toch?! Te personaliseren met je eigen naam natuurlijk! Je koopt hem lekker voordelig bij AliExpress.

Mijn nieuwste berichten lezen? Dat kan hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *