Ontwikkeling dreumes 18 maanden | Ivy

Ontwikkeling dreumes 18 maanden. Wat doet een dreumes van anderhalf eigenlijk allemaal? Sinds zondag is Ivy alweer 18 maanden geworden. En wat is ze veel gegroeid! Zowel fysiek als mentaal. “Time flies when you’re having fun” gaat zeker op! Lees snel verder.

Dubbel genieten van kleine Ivy

Met het verlies van Sam nog vers in ons geheugen, was het een bijzondere tijd: de eerste weken/maanden met Ivy. Onbewust ga je hen vergelijken, terwijl je dit eigenlijk niet wilt. Maar wat genieten wij van Ivy! Dit heerlijke kind bezorgt ons allemaal zoveel plezier, geluk en liefde.

Ivy is een tevreden kind dat nagenoeg niet huilt en al helemaal niet vervelend is. Wel zo fijn als je moet herstellen van een spoedkeizersnede. Normaal gesproken was ik na een paar weken oververmoeid door de slapeloze nachten, maar met Ivy hebben we dit gedeelte lekker overgeslagen. Wat een heerlijkheid. Het verhaal over Ivy’s geboorte kun je trouwens hier terug lezen.

Ivy’s eerste verjaardag

Het zou een groot feest worden! Maar helaas… Ivy is op 4 april jarig en dat is net een paar dagen nadat de corona-maatregelen ingevoerd werden. Het feest werd afgeblazen en de verjaardag werd niet gevierd. Natuurlijk hebben we wel met opa, oma en Jef een klein feestje gevierd. Erg balen, want deze eerste verjaardag had voor ons een speciale betekenis.

Volgend jaar maken we er gewoon een dubbel feest van! Nu alleen nog hopen op een coronavrij jaar (-:

Ontwikkeling dreumes 18 maanden | lopen

Gisteren las ik op internet een pagina over de ontwikkeling van een dreumes van 18 maanden. De meeste kinderen gaan vanaf dit moment los lopen en pakken alles wat ze pakken kunnen. Wat grappig dat dit zo kan verschillen per kind.

Vlak voor haar eerste verjaardag kon Ivy lopen. Met drie grote zussen in huis is dat natuurlijk ook een stuk makkelijker. Zij hebben zeker positief bijgedragen aan de snelle ontwikkelingen in Ivy’s motoriek. Ze zijn vanaf dag 1 constant met haar in de weer.

Nu Ivy anderhalf jaar is, rent ze alle kanten op. Ze kan heerlijk eigenwijs door de supermarkt lopen, mij heel ondeugend aankijken om vervolgens de verkeerde kant op te rennen. En een lol dat ze op zo’n moment heeft! Ik kies er bewust voor om haar niet constant in een winkelwagen te zetten, zodat zij leert dat zij bijvoorbeeld niet alles mag pakken in een winkel en netjes met mij mee moet lopen.

Toch levert dit uiteraard hilarische momenten op. Zo liep zij onlangs de Lidl in, recht op een oudere meneer af en zei heel grappig: “Hjallo!”. Grappig om te zien hoeveel mensen vrolijk worden door dit heerlijke kind. En leuk om te zien dat zij niet schuw is naar onbekende mensen toe in het openbaar. In kleine kringen is dit namelijk nog weleens het geval.

Logeren bij opa en oma

Lekker genieten bij opa en oma, dat doet zij elke week wel. Ivy heeft dan ook echt de liefste opa en oma! Zij blijft dan lekker logeren en heeft het enorm naar haar zin. Omdat zij dit al doet vanaf een paar weken oud, is zij dit helemaal gewend. Ze zwaait altijd heel enthousiast als we weggaan. Bij opa en oma krijgt zij natuurlijk heel veel aandacht (en koekjes). Lekker “kapen” met opa is Ivy’s favoriete moment. Ze staat dan klaar bij de deur, met haar speentje in haar mond. Zo schattig.

Ontwikkeling dreumes 18 maanden | Praten

Kinderen van anderhalf jaar “moeten” ongeveer tien woorden kunnen zeggen en een aantal voorwerpen kunnen benoemen. Ook moeten zij zich herinneren waar bepaalde voorwerpen horen te liggen/staan.

Ivy ontwikkelt zichzelf prima. Ik vind het elke dag weer leuk om te zien hoeveel zij leert en hoe snel de ontwikkeling eigenlijk gaat. De tien woordjes zijn we wel voorbij en zij weet ook heel goed waar bepaalde voorwerpen horen te staan. Na het verschonen van de luier wilt zij bijvoorbeeld zelf haar luier in de prullenbak gooien.

Ik denk dat het hebben van drie grote zussen ook in dit geval erg handig is. Ivy probeert alles na te zeggen en soms maakt zij er heel grappige combinaties van.

Bijten!

Geen van mijn andere kinderen hebben ooit gebeten. Ivy heeft dit wel een tijdje gedaan. Wanneer wij met haar aan het spelen waren en ze was heel enthousiast, nam ze weleens een hapje, haha. Momenteel doet zij dit alleen nog als zij heel moe is en té enthousiast. Ze wilt ons nog wel dagelijks overladen met heel veel knuffels en kusjes. Heerlijk, zo’n knuffelkont!

Lekker groeien

Als je met een laag gewicht wordt geboren, heb je iets in te halen. Binnen no-time zat Ivy op het gewicht van een baby’s die ruim een kilo zwaarder geboren is. Momenteel zit ze precies op het juiste gewicht en de juiste lengte.

Ook leuk dat de haartjes de laatste maanden in rap tempo groeien. Ze heeft gelukkig altijd wel wat haar gehad, maar nu heeft ze een lekker bosje met krullen. Meestal laten we het lekker ruig los, maar soms mag er best een staartje in.

Ontwikkeling dreumes 18 maanden | Tandjes

Het duurde heel lang voordat Ivy überhaupt een tandje had. We hebben een tijdje het tandvlees gepoetst, zodat het allemaal iets sneller door zou komen. Gelukkig heeft zij vrij weinig last van het doorkomen van tandjes. Van de kiesjes heeft zij wel wat last gehad. Dit uitte zich in een schraal kontje, zo sneu!

Elke avond ziet Ivy hoe haar grote zussen gepoetst worden. Deze paranoïde moeder doet dit nog steeds zelf bij alle meiden. Alleen Kayleigh gaat nu steeds vaker zelf haar tanden poetsen. Als iedereen klaar is, wilt Ivy ook “ante poete”. Inmiddels heeft zij ongeveer tien tandjes en zij vindt het geen enkel probleem om gepoetst te worden.

Mee op de fiets

Ook dit zijn van die heerlijke momentjes met Ivy. Lekker op de fiets, een boodschapje doen of gewoon een eindje fietsen. Vooral in de zomer hebben we dit heel veel gedaan. Zij is dan lekker aan het zingen op de fiets en je merkt dat zij hier heel erg van geniet.

>> Bekijk hier goede Bobike fietszitjes (BOL.com)

Nu is het alweer oktober en regent het steeds vaker. Gelukkig is Ivy niet van suiker en kunnen wij alsnog fietsen. Vorige week zijn we een paar keer flink nat geregend, maar ze gaf geen kik. Ze vond het eigenlijk wel leuk!

Zelf heeft zij een Pukylino loopfietsje, die zij nu steeds vaker weet te vinden. Het gaat al een stuk beter dan een paar weken geleden, dus dat is fijn. Ik ben heel benieuwd naar wanneer zij echt naar buiten kan met het fietsje.

Ontwikkeling dreumes 18 maanden

Ivy’s schoenenarsenaal

Zelf koop ik bijna nooit schoenen. Als ik schoenen koop, vind ik deze echt leuk en draag ik deze ook vaak. Ivy heeft een oom die verslaafd is aan schoenen en oma/opa kunnen er ook wat van. Inmiddels heeft Ivy meer schoenen dan ik. Dat is overigens niet heel moelijk, maar het zijn er wel wat.

Waar ik tegenaan liep: snelle lopers en stevige schoenen vinden in de juiste maat. De meeste kleine maatjes zijn niet geschikt voor kindjes die al goed kunnen lopen. Ze had dus een maatje te groot, waardoor zij op haar tenen ging lopen. Toen we dit zagen hebben wij onze zoektocht doorgezet en vonden wij twee paar schoenen die zij perfect past. Hierdoor loopt zij nu gewoon normaal.

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven