Online Geboorte Academie

Een goede voorbereiding op de komst van jouw kindje is belangrijk. Goed voorbereid zijn op de bevalling is ook erg fijn! Toch zijn pufcursussen, zwangerschapscursussen en bevalcursussen tijdens de coronamaatregelen niet zo makkelijk te vinden. Maak kennis met de Online Geboorte Academie!

Bevallen is niet niks

Ben je zwanger? Dan kijk je aan de ene kant heel erg uit naar de komst van je kindje, maar kun je ook erg tegen de bevalling opkijken. Het grote onbekende is meestal toch wel een beetje eng! Waarom zou je jezelf niet goed voorbereiden? Dat kan op meerdere manieren. Denk aan het lezen van boeken over de bevalling, gesprekjes met vriendinnen die al eerder bevallen zijn of een online bevalcursus.

Van vriendinnen krijg je soms allerlei horrorverhalen te horen. Niet iedere bevalling verloopt op die manier! Wanneer je ongeveer weet wat je te wachten staat, ga je een stuk relaxter de bevalling in. Stress werkt de weeën en uiteindelijke bevalling alleen maar tegen. Probeer dit te voorkomen!


Wat is de Online Geboorte Academie?

Adelina van Gurp, niet-praktiserende verloskundige, besloot na zeven jaar te stoppen met haar werk als verloskundige. Ze wilde graag samenwerken met haar zus en werken aan nieuwe plannen. Een van deze plannen is de eendaagse bevalcursus van de Online Geboorte Academie.

Als verloskundige doe je natuurlijk veel ervaring op en kun je jezelf wel een expert noemen. Adelina vond het stukje voorlichting in haar beroep als verloskundige erg leuk. Zij was in de praktijk dan ook degene die de voorlichtingsavonden gaf.

Haar kennis en ervaring wilt zij gebruiken om andere vrouwen te helpen met de voorbereiding op de bevalling. Eén van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Zij wilt vrouwen het vertrouwen geven dat zij de bevalling aankunnen en vertrouwen geven in hun lijf. Dit alles natuurlijk op een nuchtere en praktische manier.


Ervaringen van cursisten

Cursisten die deelnemen aan de eendaagse bevalcursus geven Adelina veel complimenten. Ze besloot om een online zwangerschapscursus op te zetten. Zeker in de tijden van corona blijkt dit een ware uitvinding, want vrouwen blijven behoefte hebben aan zwangerschapscursussen.

Als ex-verloskundige heb je veel kennis in huis. Wat is er fijner dan van een voormalig verloskundige horen hoe zij bepaalde situaties oploste tijdens een bevalling? Adelina heeft zelf ook kinderen en is dus ook bevallen. Ze deelt onder andere haar ervaring met een ziekenhuisbevalling, maar ook de ervaringen met een thuisbevalling.

Met pijnstilling, zonder pijnstilling, borstvoeding die slaagde, maar ook borstvoeding die compleet mislukte. Ervaringen genoeg! Adelina kan zich goed inleven in verschillende situaties en geeft jou een realistische kijk op de bevalling.

Met een goede voorbereiding kijk je vaak ook met een fijner gevoel terug op de bevalling!


Online Geboorte Academie | eerste indruk

Er zijn een aantal punten die ik erg belangrijk vind wanneer ik iets wil gaan aanschaffen en waar ik dus op let. Hoe ziet de website eruit? Is deze actueel en is de eigenaar actief op social media (Facebook, Instagram)?

Zijn er positieve ervaringen / reviews te vinden, zowel op de website als op social media?
Duidelijk kosten- en vergoedingenoverzicht?
Eigenaar makkelijk bereikbaar?
Is de inhoud van de cursus duidelijk weergegeven?
Persoonlijk of zakelijk gevoel?

Social Media

We zijn tegenwoordig bijna allemaal (redelijk) actief op social media, zoals Instagram en Facebook. Er zijn geen betere plekken om te bekijken of een bedrijf betrouwbaar is en levert wat ze beloven.

De Online Geboorte Academie scoort erg goed naar mijn mening. Ze zijn erg actief op zowel Facebook (700+ volgers) als Instagram (900+ volgers). Er worden meerdere posts geplaatst en er wordt gereageerd. Ook worden er persoonlijke posts gedeeld, wat een band schept met de eigenaar.

Onlangs (november) werd er een post gedeeld over de 1500e cursist in 2020! Dit jaar zijn er dus genoeg vrouwen goed voorbereid de bevalling ingegaan!


Website

De website ziet er erg mooi en professioneel uit. Op de website kun je onder andere testimonials van cursisten vinden, maar ook uitgebreide informatie over de online bevalcursus en de modules waaruit de online bevalcursus bestaat.

Wil je contact opnemen? Dat kan gemakkelijk via de mail. Ik besloot dit even uit te testen en kreeg binnen tien minuten een reactie! Dat is pas klantvriendelijk! Op het gebied van communicatie scoren ze dus ook goed!

Onderaan de pagina zie je een aantal pakketten. Je kunt zelf kiezen welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld de online cursus volgen inclusief een persoonlijke vragensessie (via beeldbellen)? Of ga je voor de cursus op zichzelf, zonder persoonlijk contact?

De kosten van deze online zwangerschapscursus/bevalcursus zijn duidelijk aangegeven. Ook wordt je erop gewezen dat er mogelijk een vergoeding beschikbaar is via de zorgverzekeraar. Hierover later meer.

Conclusie: op alle punten die ik belangrijk vind, is de Online Geboorte Academie geslaagd. Ze zien er erg betrouwbaar uit.


Drie verschillende pakketten

De Online Geboorte Academie biedt drie pakketten aan. Ik licht deze pakketten hieronder voor je uit, inclusief de kosten.

UPDATE januari 2021: momenteel kun je €10,00 korting krijgen op de eerste cursus. Gebruik de code “thuis”.

Online Geboorte Academie | zonder vragensessie €57,00

✅ Je hebt direct toegang tot alle modules.
✅ Geldig tot acht weken na de uitgerekende datum.
✅ De bonusmodule is direct toegankelijk.
✅ Je hebt ten alle tijden toegang (internet is nodig).
✅ Afhankelijk van jouw gekozen (aanvullende) zorgverzekering bestaan er volledige vergoedingen voor deze zwangerschapscursus.
✅ Tijdelijk in prijs verlaagd : €47,00 met de code “thuis”.

⛔ Zonder de online vragensessie

Online Geboorte Academie | inclusief online groepsvragensessies (meest gekozen) €77,00

✅ Toegang tot alle modules tot 8 weken na de uitgerekende datum.
✅ Bonusmodule toegang.
✅ Mogelijkheid deelname groepsvragensessies elke twee weken.
✅ Ten alle tijden toegang (mits je internetconnectie hebt).
✅ Wellicht een vergoeding vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.

Online Geboorte Academie | inclusief online vragensessie97,00

✅ Direct toegang tot alle modules.
✅ Geldig tot acht weken na de uitgerekende datum.
✅ Bonusmodule is direct toegankelijk.
✅ Ten alle tijden toegang (internet is nodig)
✅ Inclusief online vragensessie van 1 uur (beeldbellen).
✅ Aanvullende zorgverzekering? Dan heb je misschien recht op een complete vergoeding voor deze online zwangerschapscursus.
✅ Tijdelijk in prijs verlaagd : €47,00 met de code “thuis”.


De modules

In totaal zijn er zeven modules + een bonusmodule. De inhoud van de modules kun je beknopt bekijken hieronder.

Voor de uitgebreide uitleg van de modules kun je hier klikken.

Module 1:
Even Voorstellen
Voorstellen, uitleg opbouw + inhoud cursus en de gedachte hierachter. Informatie unieke verloskunde in NL.
Module 2:
De laatste loodjes
Wat kun je verwachten in de laatste periode van de zwangerschap? Meest gestelde vragen spreekuur laatste weken, hoe bereid het lichaam zich voor op de bevalling? Wat als je overtijd loopt?
Module 3:
De Ontsluiting
Wat gebeurt er tijdens de ontsluiting? Tips en tricks houdingen en manieren om de pijn op te vangen, info breken van de vliezen, wanneer ziekenhuis bellen, pijnstillingen mogelijkheden/nadelen/voordelen.
Module 4: De Geboorte Info over persen bij volledige ontsluiting. Opties voor wanneer het niet lukt, geboorte placenta, eerste momenten na de geboorte.
Module 5:
Wat kan je doen?
Ademhalingstechnieken! Leren om jezelf volledig te concentreren. Partner leert hoe hij/zij kan masseren ter ontspanning. Hoe kan een partner waardevol zijn?
Module 6:
De kraamtijd en dan?
Aanvulling verhaal kraamzorg intakegesprek, wat kun je verwachten van zorgprofessionals eerste week na de geboorte, hoe ziet de eerste week eruit?
Module 7:
Voeding
Belangrijkste informatie borstvoeding, highlights borstvoeding eerste week, tips voor de periode daarna, flesvoeding informatie.
BonusmoduleEen afsluitende video en meerdere PDF bestanden:
Tips op een rijtje, geboorteplan, wanneer moet je bellen, wat zet je klaar voor een thuisbevalling, wat neem je mee naar het ziekenhuis of geboortecentrum?

Vergoedingen vanuit de (aanvullende) zorgverzekering*

Wist je dat sommige zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen aanbieden? In deze aanvullende pakketten zitten soms ook vergoedingen voor zwangerschapscursussen. De onderstaande zorgverzekeraars bieden in 2021 een vergoeding voor zwangerschaps- en pufcursussen.

Let op! Sommige zorgverzekeraars bieden alleen vergoedingen voor specifieke zwangerschapscursussen. Informeer dus altijd van tevoren bij de zorgverzekeraar of de betreffende cursus in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit geldt niet alleen voor de Online Geboorte Academie, maar ook voor andere zwangerschapscursussen/bevalcursussen/pufcursussen.

* Er is geen vergoeding beschikbaar vanuit de basisverzekering.

Vergoedingen

In de onderstaande tabel kun je de maximale vergoedingen bekijken die zorgverzekeraars bieden voor bepaalde zwangerschapscursussen. Vraag altijd bij de zorgverzekeraar na of een specifieke cursus wordt vergoed.

OHRA Uitgebreidmaximaal €200
Zilveren Kruismaximaal €75
CZmaximaal €200
VGZmaximaal €100
Zorg en Zekerheidmaximaal €100
United Consumersmaximaal €100
IZAmaximaal €100

Bekijk hier mijn artikel over de zwangerschap en zorgverzekering in 2021


M4M donatie 5%!

Adelina voelt zichzelf nog sterk verbonden met de beroepsgroep verloskundigen. Zij heeft dan ook besloten om 5% van de winst van de Online Geboorte Academie te doneren aan Midwives4Mothers. Deze stichting werd in 2010 opgericht.

De organisatie wilt meer aandacht voor sterfte onder kinderen en moeders. Om dit terug te dringen, moet de geboortezorg geoptimaliseerd worden. Door jouw deelname aan de cursus, draag je ook een steentje bij.

Online Geboorte Academie

Veelgestelde vragen Online Geboorte Academie

Ik kan mij voorstellen dat je nog wat vragen hebt. Om een goed beeld te krijgen van de zwangerschapscursus van de Online Geboorte Academie, raad ik je aan om op de website te kijken. Op deze pagina kun je testimonials (ervaringen, reviews, recensies) vinden van cursisten.

Ook kun je nog veel meer informatie lezen over deze fijne bevalcursus online. Ook in de tijden van corona kun je in alle veiligheid een geboortecursus volgen (online).

Op welke devices kan ik de cursus volgen?

Je kunt de cursus gemakkelijk op je computer, telefoon of bijvoorbeeld tablet bekijken. Over het algemeen worden video’s wel beter geladen wanneer je op een wi-fi netwerk zit.

Kan ik de video’s meerdere keren bekijken?

Ja, dat kan. Alle video’s kunnen zo vaak bekeken worden als je wilt, tot acht weken na de uitgerekende datum. Heeft jouw partner een deel gemist? Dan kan hij deze video later gewoon terugzien.

Hoe lang duurt de cursus?

Je bepaalt zelf hoe lang je erover doet om de cursus te volgen. Elke video duurt 1 tot 17 minuten. In totaal zijn er 34 video’s. Je kunt de delen gespreid bekijken, maar ook achter elkaar.

Wanneer een bevalcursus volgen?

De cursus is altijd geldig tot acht weken na de uitgerekende datum. Je kunt de cursus dus volgen wanneer jij dat zelf wilt. De ene vrouw wilt de cursus met vier maanden zwangerschap volgen, de andere vrouw wanneer zij 36 weken zwanger is. Dit is geheel jouw eigen keus.

Kan ik de cursus annuleren?

Wanneer je de cursus hebt aangeschaft, kun je hem niet meer annuleren. Soms wordt er een uitzonderig gemaakt. Denk aan situaties waarin de zwangerschap mis gaat. Je kunt dan contact opnemen via de mail.

Wanneer is de vragensessie?

De vragensessie kan zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds ingepland worden. Er wordt samen gezocht naar een geschikte dag en tijd.

Is de cursus en informatie betrouwbaar?

Adelina heeft haar cursus gebaseerd op alle kennis en ervaring die zij in haar vak als eerstelijns verloskundige heeft opgedaan. Ook zijn de video’s voorzien van feedback door verloskundigen die wel praktiseren. De cursus is betrouwbaar én up-to-date.

Ben je nog niet overtuigd? Dan kun je altijd de testimonials van andere cursisten lezen op de website. Ook op social media kun je veel leuke, positieve reacties terugvinden.