Netflix series | mijn favorieten

Netflix series

Netflix series, ik ben er gek op! Ik vind streamingdiensten echt fantastisch en zou niet weten wat ik hier anno 2020 nog zonder zou moeten. Mijn smaak is zeer uiteenlopend. Bekijk hier 15 series die ik bekeken heb en lees wat ik ervan vond.

Lees ook: Amazon Prime Video Gratis Proefabonnement!

Geen favoriet genre

Een favoriet genre? Nee, dat heb ik niet. Ik houd in ieder geval echt niet van hardcore sciencefiction films of series, maar kan sommige fantasy series echt waarderen sinds een aantal jaar. Zit er een sterk verhaal in de film of serie? Dan kan ik er best van genieten! Hieronder kun je een lijst bekijken met 15x series die ik bekeken en soms zelfs gebingewatched heb!

Lucifer : Netflix series

En dan begin ik direct maar met een genre waar ik eigenlijk helemaal niks mee heb. Fantasy… En toch trok deze serie mijn aandacht. Eenmaal begonnen aan de serie, bleef ik kijken. Het “spel” tussen Lucifer (Tom Ellis) en Chloe (Lauren German) is briljant.

Lucifer is een zeer vervelend mannetje. Althans, dat vind ik. En toch heb ik twee weken terug de laatst beschikbare afleveringen gekeken. Ik blijf het een heerlijke “easy to watch” serie vinden.

Waar gaat het over? Lucifer is de Duivel, the Lord of Hell. Hij verveelt zich in de hel en besluit naar de aarde te komen. Hier gaat hij een nachtclub runnen. In het dagelijks leven lost hij moorden op met Chloe, de “detective”. Er is een heel sterke chemie tussen Chloe en Lucifer, maar beiden geven niet toe. Ook de andere personages spelen de rollen goed.

The Crown

The Crown heb ik met veel plezier gekeken. Het is een redelijk serieuze serie. Wil je niet teveel opletten en/of interesseert de Engelse geschiedenis jou helemaal niets? Sla deze dan vooral over. Omdat het Britse koningshuis vaak in het nieuws was, besloot ik de serie te gaan kijken. Ook heeft het overlijden van Diana mij geraakt toen ik een kind was. Op de een of andere manier is mijn interesse in het koningshuis al jaren aanwezig.

In deze serie zie je onder andere hoe Queen Elizabeth regeert. Je ziet in de eerste afleveringen hoe zij koningin wordt en hoe dit allemaal verloopt. Elk seizoen vertelt het verhaal over een bepaalde periode. Momenteel is Elizabeth nog steeds de koningin van het Verenigd Koninkrijk.

The Last Kingdom | Netflix series

Ook niet echt een typische serie voor vrouwen, maar ik vond hem geweldig! Ik baalde er ook echt van toen de serie afgelopen was. Maar… over een paar maanden komt het vierde seizoen uit! Ik kan niet wachten totdat ik hem kan bekijken.

The Last Kingdom is gebaseerd op de boeken van Bernard Cornwell. Dit verhaal speelt zich af in de negende eeuw, in Groot-Brittanië. Op dat moment is het eiland nog verdeeld in zeven koninkrijken. Al deze koninkrijken worden belaagd door Denen. Wessex is het laatste koninkrijk en wordt bestuurd door Alfred de Grote. In het verhaal volg je vooral Uhtred van Bebbanburg. Op zoek naar avontuur? Dan is deze serie iets voor jou! Bereid jezelf voor op flink wat zwaardgevechten.

YES! In juni 2021 zijn er EIN-DE-LIJK nieuwe afleveringen van The Last Kingdom toegevoegd op Netflix!

Vikings

Best grappig, want ik had The Last Kingdom gezien nog voordat ik in aanraking kwam met Vikings. Vikings speelt zich echter af in de achtste eeuw. Aan het einde van het laatste seizoen (eerste 10 afleveringen, de andere afleveringen komen nog), verneem je al iets van koning Alfred. En dat personage kwam dus voor in The Last Kingdom. Ook van deze serie heb ik enorm genoten en ik kijk uit naar de laatste tien afleveringen die nog op Netflix komen.

Het verhaal speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de vikingen, eind achtste eeuw in Scandinavië. De mannen die in Kattegat wonen, moeten elk jaar op rooftocht naar het oosten. Ragnar (die boer is) wilt graag naar het westen, maar krijgt daar geen steun voor. Hij heeft een zonnewijzer en een steen gekregen en is ervan overtuigd dat hij het westen kan vinden. Wil je weten hoe hij dit bereikt? Bekijk de serie dan!

Grappig feit: ik heb de eerste aflevering twee keer moeten bekijken. De eerste keer viel ik in slaap. De tweede keer vond ik het totaal niet interessant. Ik ben blij dat ik de serie toch een kans gegeven heb, want na een aantal afleveringen was ik 100% verslaafd.

Update: inmiddels zijn ook de laatste tien afleveringen verschenen op Netflix

Gilmore Girls | Netflix series

Past niet in de lijst hé? Maar toch vond ik deze serie echt leuk. Ik heb hem zelfs twee keer gekeken. Vijf jaar nadat ik hem voor het eerst had gekeken, maar toch. Welke moeder droomt niet van zo’n fantastische band die Lorelai Gilmore heeft met haar dochter Rory? Ik genoot van elke aflevering en het was echt even makkelijk weg kijken en ontspannen na een drukke dag.

Gilmore Girls gaat over Lorelai, die als tiener een dochter (Rory) kreeg. Ze was van een goede komaf, dus een tienerzwangerschap is natuurlijk not done. Ze neemt afstand van haar ouders en gaat met haar dochter in een klein dorpje wonen, Stars Hollow. Dit dorpje lijkt wel nep, zo lief is iedereen. Wil je lekker wegzwijmelen in allerlei romances? Dan is dit de serie voor jou om de winter mee door te komen.

The Punisher

Alweer een tijdje geleden, maar dit vond ik ook een erg goede serie. Het is een spin-off van Daredevil (Marvel). Frank Castle (Jon Bernthal) moet de dood van zijn gezin verwerken en heeft een traumatisch verleden. Hij gebruikt nogal wrede methodes. Voor de actie liefhebbers zeker een must!

Designated Survivor | Netflix series

Als de president en alle kabinetsleden omkomen, is er één persoon die dan de nieuwe president wordt. Tom Kirkman wordt in deze serie de nieuwe president. De serie zit vol actie en spanning en is ook de moeite waard.

Shooter

Als ik iets vervelend vind, is het dat ik moet wachten op een nieuwe aflevering. Dit was bij de serie Shooter het geval. Toch heb ik elke week direct de nieuwe aflevering gekeken.

In het eerste seizoen wordt de scherpschutter Bob Lee Swagger (Ryan Philippe) erin geluisd. Het lijkt in het verhaal net alsof hij degene is die een buitenlandse president heeft vermoord. Hij wordt er duidelijk ingeluisd. In het tweede seizoen zie je nog wat details uit het eerste seizoen, ook al is het een ander verhaal.

Gomorra | Netflix series

Bendes, drugs en veel geld. Ik moest nogal wennen aan de accenten, maar daar merk je uiteindelijk niets meer van. Gomorra is een Italiaanse misdaadserie en is gebaseerd op een boek. De familie Savastano staat centraal in deze serie.

Het verhaal neemt je mee in de wereld van gangsters en drugdealers. Er gebeurt best veel en aan het eind van de serie vond ik het wel welletjes. Toch een aanrader voor de komende donkere dagen.

Sons of Anarchy

Ook dit is een geweldig goede serie! Ik moet eerlijk toegeven dat ik het einde vreselijk vond. Daar vertel ik nu verder niets over natuurlijk. Met zeven seizoenen kun je jezelf wel een tijdje vermaken.

De serie gaat over de motorclub Sons of Anarchy. Jax Teller is een van de hoofdpersonen. Je ziet vooral veel over zijn leven in de serie. Verder gebeurt er natuurlijk nog veel meer. Een heftige motorclub in een rustig stadje is niet altijd een succes.

Suits | Netflix series

De serie waarin Meghan Markle speelde. Suits is een Amerikaanse serie. Mike Ross is een briljante jongeman, die per ongeluk terecht komt in het kantoor van Harvey Specter. Laatsgenoemde is een zeer goede advocaat. Mike Ross is eerder geschorst, waardoor hij geen advocaat meer kan worden. Dit was echter wel zijn droom. In de serie doen ze net alsof Mike wel afgestudeerd is. Komt de waarheid aan het licht?

Ik vind de personages erg goed. Sommige personen zijn ronduit irritant, maar toch ook weer erg leuk. Mike Ross en Harvey Specter stelen natuurlijk de show. Zij zorgen er samen voor dat de serie nooit saai wordt.

Spartacus

Als je veel gevechten (en dus bloed), mooie vrouwen, seks en actie kunt waarderen, dan is deze serie iets voor jou. Spartacus is gevangen door de Romeinen en wordt verkocht als slaaf.

Uiteindelijk is zijn enige doel: overleven. Hij wordt namelijk ingezet als gladiator. Vechten tot aan de dood. De serie is ontzettend goed in elkaar gezet. Soms vond ik scenes ietwat overdreven, maar dat hebben veel series wel. Dat je verzekerd bent van actie is wel zeker met deze serie! Have fun!

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist

Daredevil is onderdeel van Marvel. Meerdere series die hierbij aansluiten zijn Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist. Ik heb al deze series gezien. En ook al ben ik niet van de sciencefiction, de verhalen zijn gewoon goed! Het is overigens ook leuk dat je in elke serie iets terug ziet uit de andere series. Als je jezelf verveelt, dan zijn deze series zeker een poging waard.

Breaking Bad

Een leraar die overgekwalificeerd is en ook nog eens terminaal ziek. Walter White heeft longkanker en zijn vrouw is onverwacht zwanger van hun tweede kind. Hij wilt zorgen dat hij genoeg geld heeft voor zijn gezin na zijn dood en besluit crystal meth te gaan produceren met een oud-leerling.

Walter komt in allerlei bijzondere situaties terecht. Van een brave leraar naar een crimineel die drugs produceert. Een aanrader!

Luther | Netflix series

De laatste voor vandaag, Luther. Wat een fantastische acteur is deze man, Idris Elba. Wist je trouwens dat hij nog veel meer doet dan alleen acteren? Ik heb met veel plezier naar hem gekeken in deze serie. De Engelse accenten vind ik sowieso altijd gaaf.

Het verhaal: Luther is een detective, werkzaam bij de London Metropolitan Police, op de afdeling seriemoordenaars. Hij heeft nogal eigenaardige karaktertrekjes, waardoor hij vaak in de clinch ligt met collega’s. Op de een of andere manier weet hij zijn “ass” iedere keer weer te redden. Echt een aanrader!

Relevante artikelen

Scroll naar boven