Netflix lijst | vijf tips

Sinds de coronacrisis zijn series/films waarin de wereld vergaat helemaal in trek. Ik heb vijf series/films op een rijtje gezet, waarin dit onderwerp centraal staat. Virussen, natuurrampen en nucleaire oorlogen. Bekijk snel de lijst met Netflix films en series!

De wereld vergaat

Netflix biedt meerdere goede films en series aan, in allerlei genres. Hier vind je een lijstje met films en series waarin er bijzondere dingen aan de hand zijn. Virussen die de wereld uitroeien, natuurgeweld dat ervoor zorgt dat de wereld vergaat enzovoort. Films en series die ik de moeite waard vind om te delen!

I am Legend

Deze film werd uitgebracht in 2007. Ruim anderhalf uur kun je kijken naar Will Smith, die de rol fantastisch vertolkt. In deze film speelt Smith een wetenschapper, die immuun is voor het virus dat heerst. Hij moet ervoor zorgen dat de epidemie bestreden wordt.

In de film heeft hij een vrouw en dochter, die je in flashbacks terug ziet. Veel vertel ik verder niet over, want dan is het niet leuk meer om de film te kijken. Je kunt zien wat Smith allemaal doet om een vaccin te produceren tegen het virus.

Een geweldige film, die een score van 7,2 heeft op IMDB. Zelf heb ik de film meerdere keren gezien en hij blijft gewoon goed!

Bird Box

Deze film werd uitgebracht in 2018. Een film waarin mensen ineens zelfmoord plegen op de meest vreemde manieren. Er is “iets” op de wereld, waardoor mensen vreemd gedrag gaan vertonen. De enige manier om hieraan te ontkomen, is het afdekken van de ogen.

Sandra Bullock speelt in deze film de hoofdrol. Ze is een vrij bijzonder persoon en in het begin van de film is zij zwanger. Als de mensheid op den duur helemaal doordraait, komt zij met een groep mensen in aanraking. In de film zie je hoe deze groep probeert te overleven.

The Walking Dead

The Walking Dead is alweer een paar jaar oud. Met negen seizoenen op Netflix kun je jezelf wel een tijdje vermaken. Het tiende seizoen zou in oktober 2020 op Netflix verschijnen, maar dit wordt uiteindelijk december 2020. Nog even geduld voor de Die Hard fans van The Walking Dead dus.

In deze serie veranderen (overleden) mensen ineens in zombies. Volwassen, bejaarden, kinderen. De hoofdrol is weggelegd voor Rick Grimes, die heel veel seizoenen op zijn naam heeft staan. Hij wordt wakker in het ziekenhuis nadat hij is neergeschoten tijdens zijn werk als politieagent. Het ziekenhuis waarin hij ligt is verlaten, de bloemen zijn verwelkt, buiten liggen allemaal dode lichamen en zijn gezin is weg.

In deze serie zie je hoe Rick op zoek gaat naar zijn gezin, hoe hij probeert te overleven en hoe ze een toekomst op willen bouwen met een groep overlevenden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alle seizoenen direct na elkaar heb gekeken. Af en toe had ik even een “break” nodig, omdat het even teveel werd. Teveel van hetzelfde, irritante spelers. Meestal duurde dit maar even en vervolgens keek ik zo weer twee seizoenen weg.

Grappig feit: tijdens de coronacrisis had ik ineens weer zin om deze serie te gaan kijken. Voor de donkere dagen is dit een goede serie.

2012

Een film met soms lachwekkende scénes, drama en liefde in één. Ik heb de film een keer of twee gezien. Waarom? Geen idee. Zo heel goed is de film eigenlijk niet.

Afgelopen week heb ik hem bekeken met twee van mijn dochters. Ze waren wel benieuwd naar de “special effects”. Zelfs zij vonden deze effecten lachwekkend. De film kijkt lekker weg. Lekker luchtig en met een korreltje zout.

The 100

Met zeven seizoen van The 100 kun je jezelf ook wel een tijdje vermaken. Er is ook een gelijknamig boek, geschreven door Kass Morgan.

Er is een nucleaire oorlog geweest en er cirkelen zo’n 4000 bewoners van de aarde in ruimtestations boven de aarde. Omdat de Ark niet lang meer kan leven boven de aarde, moeten er noodgedwongen mensen naar de aarde. Zo weten zij of de aarde weer leefbaar is.

Ze kiezen jongeren uit die een misdrijf op hun naam hebben staan. Zij moeten bekijken of de aarde weer bewoonbaar is. Normaal gesproken vind ik dit soort series helemaal niks, maar de eerste afleveringen keek ik snel weg.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven