Mondkapjes van Zeeman | 10 tips uitwasbare mondkapjes

Mondkapje kind

Ik ging op zoek naar een uitwasbaar mondkapje: voor zowel mezelf als voor de kinderen. Uiteindelijk hebben we leuke, uitwasbare mondkapjes gevonden bij Zeeman. Lees in dit artikel 10 tips voor uitwasbare mondkapjes van Zeeman en bespaar geld! Ondanks dat de mondkapjesplicht afgeschaft is, weten we niet zeker of deze terug komt. Lees snel verder!

Mondkapjesplicht november 2021

Update november 2021: helaas… de mondkapjesplicht is een tijdlang afgeschaft geweest, maar vanaf 6 november 2021 moeten we er allemaal weer aan geloven: het dragen van een mondkapje wordt weer verplicht in publieke ruimten, zoals winkels.

De mondkapjes zijn anno 2021 niet meer weg te denken. Aangezien de overheid een mondkapjesplicht heeft ingevoerd sinds december 2020, schieten de aanbieders van deze gezichtsmaskers als paddenstoelen uit de grond. Ook Zeeman springt handig in op de vraag van de consument. Een betaalbaar, uitwasbaar mondkapje van Zeeman, dat is handig!

Zeker omdat het een grote kostenpost wordt, al die wegwerp-mondkapjes! En wat denk je van al dat afval? Een uitwasbaar (stoffen) mondkapje is de goedkoopste en meest milieuvriendelijke oplossing in deze tijden van het coronavirus.

Eerder deelde ik in een eerder artikel deze link naar een webshop waar je 50 wegwerp mondkapjes kunt aanschaffen voor €5,20 (aanbieding!). De mondkapjes zijn verkrijgbaar in wit, zwart, roze en blauw. Wil je liever wegwerp mondkapjes? Dan is dat een goede deal. Wil je een milieuvriendelijke keuze maken? Kies dan voor een uitwasbaar mondkapje.

Ervaring mondkapjes van Zeeman

Voor twee van mijn dochters (10 en 12) heb ik een pakje mondkapjes gekocht bij Zeeman. De prints die wij uitkozen zijn nu al niet meer verkrijgbaar. In de winkel bij ons om de hoek waren de mondkapjes voor kinderen binnen een paar uur uitverkocht. De designs verschillen per week en dat is ook wel leuk.

Waarom hebben wij mondkapjes gekocht, terwijl dat voor kinderen niet verplicht is? Ze wilden er zelf graag eentje en vinden hem fijn zitten. Ondanks dat het geen verplichting is, vind ik het fijn als zij een mondkapje kunnen dragen wanneer zij verkouden zijn en wij naar een openbare ruimte gaan.

Het ademen door deze gezichtsmaskers gaat prima en de maat is perfect. Je betaalt €1,99 voor een setje van twee mondkapjes. Vooralsnog verwacht ik niet dat er een mondkapjesplicht voor kinderen zal komen, maar je weet het maar nooit.

Uitwasbaar/stoffen mondkapje vs wegwerp

Tegenwoordig kun je verschillende mondkapjes aanschaffen. Zo heb je uitwasbare (stoffen) gezichtsmasker, welke je in allerlei designs kan kopen. De een is nog leuker dan de ander! Natuurlijk zitten er grote verschillen in prijs tussen deze mondmaskers. De meest luxe (merk) mondkapjes zijn een stuk duurder dan de Zeeman-variant.

In de winkel zijn deze producten vaak snel uitverkocht, maar in de webshop van Zeeman is er steeds genoeg keus. Let bij aanschaf van een mondmasker wel op dat het niet-medische mondkapjes betreft. De medische variant is uitsluitend voor zorgpersoneel en zorgprofessionals. Doorgaans verkopen normale winkels geen medische monodkapjes.

Welke mondkapjes zijn het beste?

Ieder persoon heeft eigen voorkeuren. Wanneer je een milieuvriendelijke keuze wilt maken, kies je voor stoffen, uitwasbare mondkapjes. Met deze mondmaskers voorkom je een grote berg afval en hoef je ook niet steeds nieuwe maskers te kopen. Het is een duurzame keus!

>> Bekijk hier duurzame mondkapjes

Mondkapjes van Zeeman | Kinderen

Ondanks dat er geen mondkapjesplicht geldt voor kinderen tot 13 jaar, worden deze kapjes wel vaak verkocht. De mondkapjes van Zeeman voor kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende maten: kinderen van 2-8 jaar en kinderen van 9-16 jaar.

De mondkapjes van Zeeman zijn te wassen op 60 graden en zijn dus meermaals te gebruiken. Het mondkapje bestaat uit twee lagen en ieder pak bevat twee mondkapjes.

Verschillende designs 2 pak €1,99

De volgende mondkapjes zijn ook te koop per twee stuks. Ga je voor een stoere of grappige print? Of misschien wilt je kind liever een beer op zijn mondkapje? Deze mondkapjes zijn geschikt voor kinderen en zijn in de twee hierboven genoemde maten verkrijgbaar.

>> Bekijk onderstaande (en andere) mondkapjes van Zeeman hier!

Kinder mondkapjes

Mondkapjes van Zeeman voor volwassenen

Ben je op zoek naar een mondkapje voor jezelf? Op dit moment biedt Zeeman meerdere sets aan voor volwassenen. Je kunt kiezen uit uitwasbare- of wegwerpmondkapjes.

De kapjes zijn verkrijgbaar in wit, zwart en donkerblauw. Ze worden per vijf verkocht en een set kost €3,99. Keuze uit maat S/M en L/XL. Let op: deze sets worden alleen via de webshop verkocht.

Deze mondkapjes bestellen? Klik hier om naar de pagina te gaan

Mondkapjes

Verschillende printjes

Naast de basic variant (zwart, wit, blauw) kun je ook kiezen voor een set van 2 mondkapjes met verschillende designs/prints. Deze mondmaskers zijn verkrijgbaar in de maten S/M en L/XL en kosten €1,99 per pak. Ze zijn gemaakt van 60% polyester en 40% katoen, waardoor je de kapjes gewoon kunt wassen.

Wist je dat de mondkapjes van Zeeman ook geschikt zijn om te laten bedrukken? Zo kun je er bijvoorbeeld een bedrijfslogo op laten drukken. Onderstaande foto is een voorbeeld van één set. Bekijk de andere mondkapjes ook!

>> Bekijk de andere mondkapjes van Zeeman hier

Mondkapjes van Zeeman

DIY | zelf een mondkapjes van Zeeman maken

Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf een mondkapje te maken? Je kunt hiervoor een sok, t-shirt of ander stuk stof gebruiken. Knip het stuk stof op maat en maak op twee plekken een stuk elastiek of touw vast. In het mondkapje moet ook een filterdeel aanwezig zijn. Je kunt handige tutorials

Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf een mondkapje te maken? Gebruik een sok, t-shirt of ander stuk stof. Om de vier uur dient een mondkapje verschoond te worden, waarna je hem moet wassen. Je kunt hem ook “uitkoken” in een pan.

Het is zaak om een stukje stof op maat te knippen en op twee plekken elastiek of touw vast te maken. Verder is het natuurlijk handig om een filterdeel te maken in het mondkapje.

>> Bekijk hier : Zeeman mondkapje maken

Mondkapje in het OV (openbaar vervoer)

Welk mondkapje is comfortabel? Iedereen heeft een eigen voorkeur. De een draagt graag een wegwerp mondkapje, de ander een kapje van uitwasbare stof. Wanneer je regelmatig gebruikt maakt van het openbaar vervoer, is een stoffen mondkapje een zuinigere en milieuvriendelijkere keuze.

Een mondkapje in het openbaar vervoer is al een aantal maanden verplicht en dat blijft de komende tijd ook nog het geval. Er wordt aangeraden om maximaal één reis af te leggen met een mondkapje en hem daarna te wassen of te vervangen.

Andere aanbieders

Vandaag heb ik de mondkapjes van Zeeman uitgelicht. Echter zijn er nog veel meer aanbieders op de markt! Denk aan Kruidvat, Action, Jumbo, maar bijvoorbeeld ook BOL.com. Hier kun je online mondkapjes bestellen, in heel veel soorten en maten. Wist je dat ze zelfs een Fortnite mondkapje verkopen?

Mondkapjes wassen / reinigen

Je kunt mondkapjes op meerdere manieren schoonmaken. Kies je ervoor om de herbruikbare kapjes uit te koken in een pan? Of gooi je deze liever bij de andere was? Zorg er dan wel voor dat je de was op minimaal 60 graden wast.

Hoeveel mondkapjes heb je dan nodig? Als je elke dag met het openbaar vervoer reist, gaat werken of naar school moet (13+), dan is het verstandig om een aantal mondkapjes aan te schaffen. Op die manier grijp je in ieder geval niet mis.

Tip: heb je een waterkoker op je werk? Kook wat water, giet dit in een kom of grote beker en plaats daar het mondkapje in. Aan het eind van de dag is je mondkapje weer droog.

Bamboe mondkapjes

Zoek je duurzame mondkapjes gemaakt van bamboe? Er zijn veel varianten en deze mondmaskers krijgen erg goede recensies. De ervaringen met deze mondkapjes zijn dus erg goed! Meestal zijn deze producten ietsduurder, maar ook van betere kwaliteit. Natuurlijk zijn er verschillende prints verkrijgbaar.

>> Bekijk hier duurzame, bamboe mondkapjes

Mondkapje

Lees ook:

Scroll naar boven