Kinderwagen, buggy en vervoer

Quinny Zapp Flex

Al vanaf de geboorte van mijn eerste kind ben ik gek op de buggy’s van Quinny. Ik begon 11 jaar geleden met Quinny Zapp. Ik zal later nog een uitgebreide review schrijven.

Het omkeerbare zitje is echt een musthave voor mij, wanneer het gaat om buggy’s en kinderwagens. Ik vind het fijn om het zitje naar mij toe te kunnen draaien. Als er veel wind staat, draai ik het zitje om, zodat mijn dochter uit de wind zit. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zon. Ideaal!

Quinny Zapp Flex

Wat ook erg fijn is, is dat de zonnekap lekker ruim is en verstelbaar. Je kunt het ritsje open doen, zodat de kap nog groter wordt. Zeker met de zon is dit heel erg fijn.

De Quinny Zapp Flex is erg wendbaar. Dit is natuurlijk heel handig. Een stugge kinderwagen vindt niemand praktisch. Er is ook genoeg ruimte onderin voor boodschapjes. Verder kun je de buggy in één geheel inklappen. Dit was bijvoorbeeld bij de Quinny Zapp Xtra niet het geval. Bij die buggy moest je het zitje apart opbergen.

Ligstand

De ligstand is ook een groot pluspunt. Ik ben begonnen met de allereerste Quinny Zapp, die maar één stand had. De volgende versies van de Quinny Zapp hadden al een ligstand en deze Quinny buggy heeft dat ook. De zitting kan helemaal plat, waardoor een kindje goed kan slapen.

Deze buggy is ideaal voor mensen met een kleine(re) auto. De buggy neemt namelijk niet veel ruimte in beslag. Omdat je hem in één geheel kunt inklappen, blijft hij lekker compact. De bekleding kun je makkelijk schoonmaken.

Quinny Zapp Flex adapters

Bij de buggy worden speciale adapters meegeleverd. Met deze adapters kun je gemakkelijk een Maxi Cosi autostoeltje groep 0 op het onderstel plaatsen. Ik vond dit erg handig, want ik maakte daar veel gebruik van als ik de kinderen naar school moest brengen. Geen gesjouw meer met die Maxi Cosi autostoel.

Deze buggy is jammer genoeg niet meer in deze kleur te koop. De Quinny Zapp Flex Plus (zelfde buggy, maar dan met twee brede voorwielen) is nog wel in deze kleur verkrijgbaar.

Maxi Cosi Axiss autostoel

Als ik eerder had geweten dat deze autostoel groep 1 bestond, had ik hem direct aangeschaft. Al vanaf mijn eerste kind stond ik altijd moeilijk te doen met het in- en uitladen van mijn kind.

Met de Maxi Cosi Axiss autostoel is dit voorgoed verleden tijd. Je bevestigt de stoel gemakkelijk in de auto en kunt hem vervolgens naar je toe draaien. Geen gedoe meer! Wij hebben het stoeltje in een roze/paarse kleur, maar er zijn nog veel meer kleuren te koop.

De bekleding kun je ook gewoon wassen. Toevallig heb ik dit vorige week gedaan. Zoals met elke autostoel het geval is, is het even een klusje om alles eraf te krijgen. Kom je er niet uit? Bekijk dan op YouTube het instructiefilmpje. Bewaar alle losse onderdelen goed, zodat de bekleding er na het wassen weer goed op kan.

Maxi Cosi Stella kinderwagen

Ik ben echt heel erg tevreden over deze kinderwagen! Met deze kinderwagen heb je nóóit meer leuke banden! Nieuwsgierig naar de uitgebreide review over de Maxi Cosi Stella kinderwagen? Lees de review dan hier.