IKEA speelgoed tips – leuk en betaalbaar

IKEA speelgoed tips

IKEA staat vooral bekend om een grote collectie betaalbare meubelen. Maar wist je dat je voor veel meer producten bij IKEA terecht kunt, zoals potten, pannen, dekbedden en nog veel meer? Veel mensen weten niet dat je bij IKEA ook terecht kunt voor speelgoed, boeken en knutselspullen. Lees hier dé IKEA speelgoed tips 2021!

Verzendkosten IKEA goedkoop thuisbezorgd

Het is nogal onduidelijk, de verzendkosten bij IKEA. Wanneer je het internet erop naslaat, lees je veelal ervaringen van klanten die rond de €50,00 verzendkosten moesten betalen. Wat veel mensen niet weten is dat de verzendkosten voor pakketpost tot 15 kilo maar €2,99 kost! Laat het speelgoed en de knutselspullen dus lekker goedkoop bezorgen!

IKEA verkoopt veel verschillende producten. Voor iedere woonkamer, keuken en bijvoorbeeld slaapkamer kun je hier terecht. Handige speelgoedopbergers, goede dekbedovertrekken en leuk speelgoed. Wat je ook zoekt, IKEA verkoopt het bijna allemaal.

IKEA speelgoed tips

Misschien denk je bij de IKEA winkels niet meteen aan speelgoed en knutselspullen. Toch heeft IKEA een vrij uitgebreide collectie voor onze kleine schatten. Denk aan boeken, treinen, speelkeukens, tunnels, tenten en verfspulletjes. In dit artikel kun je de leukste tips voor IKEA speelgoed en knutselspullen bekijken.

Een tijdje terug hebben we een aantal leuke artikelen over houten speelgoed en bioplastic speelgoed geplaatst.

DUKTIG speelkeukentje

DUKTIG: gemaakt van duurzame bronnen / gerecycled hout. Bevat geen Bisphenol A.
Prijs: €79,95.

Het DUKTIG speelkeukentje van IKEA staat met stip op nummer 1. Dit speelkeukentje is bij vrijwel iedere ouder bekend en staat dan ook in vele Nederlandse huishouden. Ook in de kleuterklas, op de crèche en bij gastouders kun je dit keukentje vaak terug vinden, omdat het een groot succes is bij kinderen.

De kids kunnen heerlijk koken en zelfs de kookplaat kan aan- en uitgezet worden. De kookplaat geeft een gloed, maar deze wordt uiteraard niet warm. Op die manier kan je kindje veilig spelen. Het keukentje is verstelbaar, zodat de kids er een lange tijd plezier van kunnen hebben.

Let op: de kookplaat werkt op batterijen, welke je apart moet aanschaffen. De spoelbak is uitneembaar en gemakkelijk schoon te maken. Om de keuken compleet te maken, kun je uitgebreide sets aanschaffen. Potten, pannen en bestek zijn nodig om lekkere maaltijden te bereiden!

Tip: LIDL speelgoed keukentjes!

De populariteit van de LIDL speelgoed keukentjes nemen snel toe! Van basisspeelkeuken tot een deluxe variant: Lidl heeft het hele jaar door een wisselend aanbod aan speelkeukentjes. Ook voor mensen met een minder groot budget hebben zij een leuk aanbod.

MALA knutselspullen

De MALA lijn bestaat vooral uit knutselspullen. De stiften uit deze collectie blijven het heel lang goed doen, ook bij intensief gebruik. Het is dan ook een goed idee om voor deze stiften te kiezen wanneer je op zoek bent naar schoolspulletjes. Voor de prijs van €1,49 hoef je het niet te laten.

De MALA collectie heeft nog meer leuke items. Denk aan een kliederschort, kwasten, een tekenbord, een tekentas, een rol tekenpapier, verf, whiteboard stiften en een extra groot pak MALA stiften.

BUSA Kruiptunnel

De BUSA kruiptunnel is al jarenlang een groot succes en is al die jaren al een onderdeel van de IKEA speelgoedcollectie. Deze kruiptunnel zorgt gegarandeerd voor urenlang speelplezier! De losse speeltent kun je apart aanschaffen, maar ook zonder deze tent hebben de kinderen heel veel lol! Ook fijn: de tunnel is heel compact op te vouwen.

Houten speelgoed bij IKEA

Houten speelgoed bij IKEA? Ja, daar kun je zeker terecht voor houten speelgoed. Verwacht geen eindeloze collectie, maar wel een heel leuke collectie. De auto’s en treinen zijn voor zowel jongens als meisjes een groot succes. De LILLABO treinset is al jarenlang te koop en je kunt hier goede reviews over lezen.

Naast de goede kwaliteit en soepel rijdende treinen is het fijn dat de sets uit te breiden zijn met rails en treintjes. Wil je er een brug bij? Die kun je ook los aanschaffen. De prijzen voor dit houten speelgoed vallen erg mee, ondanks dat houten speelgoed normaal gesproken heel duur is.

MULA Telraam IKEA speelgoed tips

Voor kinderen vanaf drie jaar verkoopt IKEA een leuk, kleurrijk telraam. Leren rekenen en de kleuren leren herkennen staat centraal. Het telraam / de abacus kun je reinigen met een milde zeep en daarna afnemen met een vochtige doek. Ook leuk: hij is maar €8,99!

DUKTIG Speelgoedkassa

Super leuk, deze kassa! Rekenen en geld wisselen kan een kind op deze manier goed leren. De kassa werkt op zonnecellen, dus je hebt geen last meer van lege batterijen. Bij de kassa zit ook speelgoedgeld en je krijgt er twee creditcards bij. Deze kunnen zelf uitgeknipt en ingekleurd worden. De kassa is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en kost €12,95.

MULA Vormpjes set

Voor de kleintjes verkoopt IKEA een leuke vormenset. Het stapelen vinden baby’s/peuters altijd erg leuk en is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kindje. Wil je liever voor een duurzame stapeltoren / vormenset gaan? Bekijk dan zeker onze tip in dit bioplastic speelgoed artikel!

MULA Loopwagen

Ben je op zoek naar een leuke loopwagen voor je kindje? IKEA biedt onderstaande stoere variant aan. De loopwagen is perfect om het lopen te oefenen, omdat de wielen stroef afgesteld kunnen worden. Voor het evenwicht zijn loopwagens ook heel fijn én er worden geen sporen achtergelaten op de vloer door de zachte wielen. De MULA loopwagen is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 12 maanden.

MULA Hamertje-tik

Wil je je kindje helpen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek? Dat kan met Hamertje-tik. Er kan lekker geslagen worden en alles kan naderhand weer losgemaakt worden. De set is geschikt voor peuters vanaf 18 maanden. Hamertje-tik is ook goed voor de oog- en handcoördinatie.

IKEA speelgoed tips : de speelgoedkist

Al dat speelgoed moet natuurlijk ook op een nette manier opgeruimd kunnen worden. Gelukkig hebben ze daar bij IKEA prima oplossingen voor. Hieronder vind je drie speelgoedkisten.

De FLISAT speelgoedkist op wielen (€24,95). De kist is 44 centimeter lang, 39 centimeter breed en 31 centimeter hoog. Niet geschikt als all-in-one opberger, maar meer als speelgoed.

De STUVA speelgoedkist met bank (€74,95). Met een formaat van 90x50x50 is deze kist meer geschikt als opberger. Jammer genoeg is de speelgoedkist vaak niet op voorraad. Houd dit van tevoren in de gaten als je hem wilt gaan kopen. Je kunt natuurlijk ook online de status in de gaten houden.

De SMASTAD speelgoedkist met bank (€65,00) is ongeveer even groot als de STUVA speelgoedkist. De kist kan gewoon online besteld worden, dus met de voorraad is alles in orde. Er zijn ook speciale kussens te koop die je erop kunt leggen. Bekijk hem hier.

IKEA Speelgoed Tips Boeken

Aan Zweedse boeken hebben we natuurlijk helemaal niets. Gelukkig zijn de boeken in het Nederlands verkrijgbaar en je hebt de keuze uit elf boeken. Het goedkoopste boekje kost €1,49 en de “duurste” set boekjes is €9,99. De laatste is een set van drie boeken.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven