Huis, tuin en keuken

Welke producten zijn voor mij onmisbaar? Ik laat je hieronder zien waar ik dagelijks gebruik van maak en waar ik goede ervaringen mee heb. Met een groot gezin zijn bepaalde dingen onmisbaar!

BEKO Wasmachine

Een tijdje geleden ging alles tegelijkertijd stuk. De auto had grote reparaties nodig, de stofzuiger ging kapot en ook de wasmachine was toe aan vervanging. Ik koos voor de BEKO. Waarom? Ten eerste omdat de wasmachine geschikt is voor acht kilo aan wasgoed. Met een baby in huis is dat sowieso geen slecht idee. En natuurlijk de prijs. Als alles kapot gaat, moet je ook op de kleintjes letten. Ook de energieklasse vind ik altijd erg belangrijk. Deze wasmachine heeft klasse A+++.

Ik was positief verrast over deze wasmachine. Naast de grotere inhoud dan mijn vorige wasmachine beschikt de BEKO ook nog over stoomreiniging. Kinderen hebben altijd genoeg vlekken op hun kleding en deze extra reiniging zorgt ervoor dat alles echt weer stralend schoon wordt!

Ik vind de wasmachine er ook mooi uitzien. De zwarte deur maakt het helemaal af. Met een digitaal scherm kun je makkelijk de resterende tijd aflezen en een programma aanpassen. Ook fijn: de wasmachine is echt een stuk stiller dan mijn vorige wasmachine. Zodra de was klaar is, hoor je een duidelijke piep.

Verder heb je de optie om de wasmachine te koppelen aan je telefoon via Bluetooth. Op die manier kun je allerlei dingen instellen en dat is ook best handig. Natuurlijk kun je hier wel zonder, maar het is toch een leuke extra voor een relatief laag bedrag. Je kunt ook gelijk zien of de wasmachine al klaar is. De wasmachine kost €389,00. Wil je meer informatie lezen?

Brabantia droogmolen

Veel mensen verklaren mij voor gek, maar ik heb géén droger. Ik hang bijna heel het jaar door de was buiten, zelfs in de winter. Afgelopen winter heb ik vaak gebruik kunnen maken van de droogmolen. De rest van het jaar wordt de droogmolen sowieso veel gebruikt.

Deze Brabantia Lift-o-Matic Advance droogmolen heb ik als kraamcadeau gekregen na de geboorte van mijn jongste dochter. En wat ben ik er blij mee! Ik gebruik hem bijna iedere dag en heb hem inmiddels anderhalf jaar in gebruik. Er zit een stevige beschermhoes bij, zodat de droogmolen ook echt netjes blijft. Het is ook aan te raden gebruik te maken van deze hoes, zodat de molen niet aangetast wordt door het weer.

De droogmolen kun je in de grond bevestigen. Hiervoor is een plastic betonanker bijgevoegd. Zelfs als het heel hard waait hang ik mijn was buiten. De droogmolen heeft bewezen degelijk en stevig te zijn. Wil je meer informatie? Je kunt hem hier bekijken.

Mighty Bamboo Towels

Deze mag écht niet ontbreken in deze lijst! Dit zijn namelijk echt wonderdoekjes die in elk huishouden met kinderen aanwezig zouden moeten zijn. Ik heb de doekjes nu ongeveer twee maanden in huis en gebruik geen andere doekjes meer!

Wat maak ik schoon met deze doekjes? Bijna alles. Keukenkastjes, kraan, keuken, tafels, gemorst drinken, deuren, Ivy haar box, raamkozijn enzovoort.

Deze doekjes:

  • zijn super absorberend! Glas drinken laten vallen? Geen gedoe meer met meerdere theedoeken of vaatdoekjes. Deze doeken nemen heel veel op.
  • stinken niet. Vaatdoekjes gaan al snel stinken. Hier heb je geen last meer van met deze doekjes, want bamboe is antibacterieel. Zelf getest en dit klopt echt.
  • zijn uitwasbaar. Elk doekje kun je volgens de verpakking 80 keer in de wasmachine gooien. Ik heb de doekjes nu een aantal keren gewassen en ze zijn nog steeds hartstikke goed. De rol gaat dus heel lang mee.

Ik ben sowieso geen fan van een keukenrol. Vaatdoekjes gebruikte ik wel vaak, maar dat is nu wel verleden tijd. De aanschaf van deze doekjes kost (online) €15,50. Koop je er meer? Dan worden ze goedkoper. Er zitten 20 doekjes op één rol. Met deze aanschaf hoef je voorlopig dus geen nieuwe doeken meer te kopen. Nieuwsgierig? Shop ze hier.

Miele Compact C1 Young Style

Vlak voor mijn verjaardag ging ongeveer alles kapot. Zo ook mijn zakloze stofzuiger van Philips. Omdat dit al de tweede stofzuiger zonder zak was die snel kapot ging, besloot ik dat ik nu weer een stofzuiger wilde mét zak. Dit apparaat is echt onmisbaar met kinderen en je wilt zoveel mogelijk gemak.

Voor mijn verjaardag kreeg ik de Miele Compact C1 Young Style. Als je de Philips zakloze stofzuiger gewend bent, gaat er een wereld voor je open! Wat een geweldig ding. De kracht is ongelooflijk. Zowel een laminaatvloer als een kleed zuigt hij gemakkelijk weer schoon. Niets is vervelender dan vijf keer over hetzelfde plekje heen moeten gaan.

De stofzuiger heeft verschillende hulpstukken en de buis kan verkort worden door er een deel tussenuit te halen. De stofzuiger is erg stevig, maar niet te zwaar. Het lange snoer is ook echt een groot pluspunt. Ook fijn: het geluid is niet vervelend of te hard. Het is dus niet net alsof er een vliegtuig op gaat stijgen wanneer je aan het stofzuigen bent (-;

Je hebt dus wel zakken nodig voor deze stofzuiger. Nadat de eerste zak gevuld was, heb ik bij Blokker merkloze zakken aangeschaft. Ik wilde het toch eens proberen, want het scheelt behoorlijk in de portemonnee. Resultaat: de stofzuiger werkt net zo goed. Online zijn de zakken vaak uitverkocht, maar in de winkel koop je er 10 voor €7,00.

Ga je toch liever voor de originele zakken van het merk Miele? Kijk dan even op deze pagina van de Mediamarkt. Zij hebben vaak leuke aanbiedingen.