Heutink voor thuis – review producten

Maan roos vis letterdoos

Heutink ken je misschien al van schoolmaterialen, maar er is ook een Heutink voor Thuis! De naam zegt het al: je kunt hier de meest fijne producten aanschaffen om je kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Wij mochten een aantal producten van Heutink voor Thuis uittesten en hebben een review geschreven. We kozen voor het leeswerkboekje “wat is er loos in goos” en de Magnetische Letterdoos. Lees verder om te zien wat wij ervan vinden!

Wat is Heutink voor thuis?

Heutink is een grote naam in het onderwijs. Heutink voor thuis biedt materialen aan om thuis de ontwikkeling van je kind te stimuleren. Denk aan typecursussen, leeswerkboekjes, AVI leesboekjes, letterkaarten, Pennenstreken om beter te leren schrijven en nog veel meer andere producten die veel vaardigheden bevorderen.

Lees ook: Dit zijn de leukste Stitch schoolspullen

Toen we tijdens de corona-pandemie thuis kwamen te zitten, viel mij op dat mijn dochter het lezen nog niet helemaal onder de knie had. Er was werk aan de winkel, want ze was ook niet geslaagd voor de AVI toets in groep 3. Oefenen dus! Natuurlijk oefenen we thuis met lezen, maar het is ook leuk om dit op een andere manier te proberen. Tijdens de zoektocht naar lesmateriaal voor thuis kwam ik terecht op de website van Heutink voor thuis.

Producten van Heutink voor thuis

Toen alle kinderen vorig jaar thuis kwamen te zitten in verband met de coronacrisis (COVID-19), zaten veel ouders met de handen in het haar. Sommige ouders merkten een achterstand op in het lezen, het rekenen of andere vakken. Gelukkig is daar Heutink voor thuis! In de webshop kun je talloze materialen vinden om de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Merk je dat je kind een achterstand heeft afgelopen door de coronacrisis en het vele thuis zitten? Dan kan het handig zijn om thuis wat gas bij te geven. De ontwikkeling van je kind kun je op meerdere manieren stimuleren! Bij Heutink voor Thuis kun je terecht voor: rekenen, lezen, schrijven, talen (Engels, Duits, Spaans, Frans), taal (ontleden en woordenschat), aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, motoriek, verkeer, topografie en spelling.

In elke categorie zijn meerdere leermaterialen te vinden. Denk aan leerwerkboekjes, spelletjes en dergelijke. Ook wanneer je kind niet achterloopt, maar graag meer wilt leren, ben je hier aan het juiste adres. Onderaan dit artikel kun je nog meer informatie vinden over de andere producten van Heutink voor thuis.

Bezorging van de producten : Heutink voor thuis

Alle producten kwamen netjes verpakt aan en zaten in een stevige doos. Alles zag er tiptop in orde uit en mijn dochter kon niet wachten om het pakket te openen. De producten waren netjes in de doos geplaatst, met een pakbon en een retourformulier. De levering werd verzorgd door DHL.

Leeswerkboekje 1 Zwijsen : wat is er loos in goos?

De Humpie Dumpie leeswerkboekjes van Zwijsen zijn erg leuk. Dit leeswerkboekje 1 is voor begrijpend lezen, denken en doen. Het zijn dus niet zomaar wat verhaaltjes, maar ook echte opdrachten. Er zijn in totaal acht van deze werkboekjes verkrijgbaar.

De minimum leeftijd voor deze boekjes is zes jaar (groep 3). Naomi is in april zeven jaar geworden en vindt het boekje geweldig! Ik heb haar zelf alle teksten laten lezen en samen hebben wij de opdrachtjes gedaan. Zij zou dit overigens ook wel alleen kunnen doen.

Op de eerste bladzijde zie je een heleboel letters. Het kind moet deze letters voorlezen. Na de letters zie je een aantal woorden. Deze woorden moet het kind ook voorlezen. Na het voorlezen is het tijd voor de opdrachten. De verhaaltjes (en het lezen) komt steeds weer terug in het boekje.

Heutink voor thuis

De opdrachten

Op de tweede bladzijde is het tijd voor wat oefeningen/opdrachten. Het kind moet aangeven wat bij wat hoort. Voorbeeld: “Soep zit in een …. ” , waarna je aan de rechterkant meerdere keuzes ziet. Naomi trok met gemak een aantal strepen van links naar rechts. Ze vond het heel leuk om te doen en kon de woordjes goed lezen.

De opdracht hierna bevat een aantal rijmwoorden. Het is leuk om te zien dat Naomi de woordjes goed kon lezen en ook goed kon koppelen aan de andere woorden. Onbewust heeft zij in een paar minuten tijd al heel wat woorden gelezen. Nog leuker: ze vindt het lezen zelfs leuk, omdat ze daarna leuke opdrachtjes mag maken. Dit is precies wat ik zoek.

Heutink voor Thuis

Na deze redelijk eenvoudige opdrachten is het tijd voor het echte werk. Naomi moet nu best wat zinnen lezen en de tekst ook begrijpen. Na de tekst moet zij namelijk vragen kunnen beantwoorden over deze tekst. Ik merkte dat zij dit in eerste instantie nog best moeilijk vond. Na het opnieuw lezen van de tekst kon zij de vragen makkelijk beantwoorden.

Schrijven

Bij de eerste opdrachten moest Naomi lijntjes trekken, kruisjes zetten enzovoort. Op een gegeven moment moest zij ook antwoorden opschrijven. Ik vind het fijn dat ook aan het schrijven aandacht wordt besteed. Ben je op zoek naar boekjes om beter te leren schrijven? Kijk dan even op deze pagina van BOL.com. Pennenstreken zijn leuke boekjes om te oefenen met schrijven.

Verhaaltjes

De verhaaltjes in dit leeswerkboekje zijn leuk opgezet. Naarmate we verder komen in het boekje, worden de verhaaltjes ook steeds langer. De vele tekeningen in het boek zijn ook erg aantrekkelijk voor kinderen. Droge stof vindt geen enkel kind leuk, dus dit is erg leuk gedaan en heeft een positief effect op mijn kind. De concentratie blijft langer aanwezig.

Conclusie Leeswerkboekje 1 Zwijsen

Dit boekje valt bij Naomi heel erg in de smaak. De laatste weken heeft zij sowieso een inhaalslag gemaakt voor wat betreft het lezen, maar dit boekje levert een positieve bijdrage aan haar ontwikkeling. Vanaf de eerste bladzijde wilt zij door blijven lezen, dus dat is heel fijn. Het is namelijk niet makkelijk om interessante lesstof voor kinderen (thuis) te vinden.

De Magnetische Letterdoos | Maan roos vis

Naomi was al hartstikke blij met haar nieuwe leeswerkboekje, maar deze Magnetische Letterdoos heeft helemaal de show gestolen. Met zijn kleurrijke uiterlijk is de doos zeer aantrekkelijk voor kinderen. Ook nu kon Naomi niet wachten om alles uit de verpakking te halen en aan de slag te gaan!

Heutink voor thuis
De magnetische letterdoos

Uitpakken

De Magnetische Letterdoos ziet er leuk uit. Om de doos heen zit een plastic folie. Dit heb ik later gebruikt om de losse letters in te doen. Een klein minpuntje: het zelf scheuren van alle magneetjes.

In de doos zitten allemaal letters, die je pas kunt gebruiken wanneer je deze allemaal hebt gescheiden van elkaar. Ik vond dit niet heel handig. De kwaliteit van de magnetische letters is goed, maar ik was toch bang dat er eentje door zou scheuren. Gelukkig hebben we de magneetjes allemaal goed los kunnen maken en konden wij direct aan de slag.

Relevante artikelen

Opdrachten maken

In de doos vindt je ook nog een aantal bladen. Hierop zie je opdrachten staan. Dit blad leg je in de doos, waarna het kind de letters op de juiste plek kan leggen. Naomi had hier zoveel plezier in! De opdrachten staan aan beide kanten van het A4’tje, zodat het kind zich prima een tijd kan vermaken.

Naomi vindt de letterdoos in ieder geval heel erg leuk. Spelen met magneetjes vinden veel kinderen leuk, maar ook de opdrachten vindt zij leuk. Ik dacht dat zij hier snel op uitgekeken zou zijn, maar niets is minder waar. Zij heeft ook een aantal keer dezelfde opdrachten gemaakt.

Toch had ik liever gezien dat er meer werkbladen voor deze leuke doos zouden zijn. Gelukkig ben je niet helemaal gebonden aan die specifieke werkbladen en zou je zelf ook nog wat opdrachtjes kunnen maken. De Magnetische Letterdoos + inhoud is in ieder geval zeker het geld waard.

In de doos zit ook een letterbord. Hier kon Naomi alle letters netjes neerleggen, zodat zij niet steeds moest zoeken naar een bepaalde letter. Dit is wel erg handig gedaan!

Update: inmiddels is de magnetische letterdoos vernieuwd! Je kunt hem op deze pagina van BOL.com bekijken.

Andere producten van Heutink voor thuis

Heutink voor thuis biedt nog veel meer andere materialen aan die je thuis kunt gebruiken. Wil jij de schoolprestaties verbeteren van jouw kind? Lees dan zeker verder.

Pica typcursus

Anno 2023 is het een must om de kunst van het typen op een toetsenbord te beheersen. Er worden dan ook meerdere typcursussen aangeboden die je thuis kunt volgen. Ik heb hier eerder een review over geschreven, die je hier terug kunt lezen. Heutink voor thuis biedt ook een typcursus aan, genaamd Pica Typcursus.

Van deze typcursus worden er drie varianten aangeboden. De eerste cursus is geschikt voor groep 5 en 6. De tweede cursus is geschikt voor groep 7 en 8. En de derde cursus is geschikt voor kinderen met dyslexie. Ik heb verschillende goede ervaringen gelezen over deze typcursus. Een groot voordeel: de typcursus is betaalbaar voor iedereen! Alle varianten kosten €39,00.

Leergierige kinderen en verbeteren met Heutink voor thuis

Voor de leergierige kinderen worden er allerlei leuke producten aangeboden. Een vreemde taal leren? Bekijk dan eens de werkboeken voor de Duitse en Engelse taal. Ook worden er bijvoorbeeld Loco spellen aangeboden voor de Engelse taal. Het aanbod is heel groot en beperkt zich niet alleen tot het leren van vreemde talen. Ook topografie, rekenen, schrijven, verkeer en spelling komen aan bod.

Wil je je kind helpen om beter te leren lezen en/of schrijven? Bekijk dan zeker de werkboekjes. Je vindt op de website heel veel leuke en leerzame producten!

Bestellen, betalen, ontvangen

Wanneer je voor meer dan €20,00 aan producten koopt, zijn de verzendkosten gratis. Onder de €20,00 bedragen de verzendkosten €3,95. Heutink voor thuis werkt met DHL. De meeste producten hebben zij zelf op voorraad en worden dezelfde dag aangeboden aan DHL.

Producten worden alleen in Nederland bezorgd. Betalen kan via iDEAL, PayPayl en per creditcard.

Relevante artikelen

Scroll naar boven