Herfstvakantie | 8 tips om de kids te vermaken

Kinderen hebben tijdens een schooljaar veel vrije dagen en vakanties. Zeker in deze tijd weet je soms niet meer wat je moet gaan doen. Activiteiten hebben beperkingen en veel vakanties kunnen niet doorgaan. Hier vind je 10 tips om kinderen te vermaken in de herfstvakantie!

Wat gaan we doen?

Toegegeven, het kan best lastig zijn om tijdens vakanties te bedenken wat we nu weer eens gaan doen. Tegenwoordig is de jeugd ook anders dan ‘vroeger’ en moet het ene uitje nog leuker zijn dan het andere uitje. Maar wist je dat simpele dingen ook heel leuk kunnen zijn? En laten we eerlijk zijn: de onverdeelde aandacht van mama en/of papa is altijd het allerleukste!

Tip 1 – doe mee!

Als er iets is dat kinderen leuk vinden, is het dat papa of mama meedoet. Ook al heb je er geen zin in, probeer zin te maken. Leg de telefoon even weg, laat de was over voor later en pak ook een paar stiften.

Wist je dat kleuren heel ontspannend is voor volwassen? Probeer het eens uit. De kinderen zijn blij dat mama (of papa) meedoet en jij bent lekker ontspannen. Wat wil je nog meer?

Tip 2 | ga fietsen

Wij hebben het geluk dat we in een prachtige omgeving wonen! Binnen een paar minuten fietsen we door mooie duinen langs het strand. We hebben de hele zomer kilometers gefietst en genoten daar heel erg van! Voor je het weet ben je een paar uur weg, de kinderen zijn hun energie kwijt en hebben leuke herinneringen gemaakt.

Ook wanneer het droog is en niet te koud, pakken we nog steeds regelmatig de fiets. We fietsen in de herfstvakantie minder ver dan in de zomer, maar het blijft leuk!

Tip 3 | naar het bos

In Zeeland hebben we mooie plekjes om naartoe te gaan. Het bos “de Manteling” is een prachtig bos waar wij regelmatig naartoe gaan. We kunnen hier lekker wandelen, wat niet zo oubollig is als het lijkt. Er zijn bijzondere bomen, waar de kinderen lekker in kunnen klimmen en het strand is vlakbij.

Neem een tasje mee, zodat de kinderen leuke dingetjes kunnen verzamelen. Na de boswandeling kunnen de kinderen een leuke herfsttafel maken!

Tip 4 | koekjes bakken

Toevallig hebben we gisteren nog koekjes gebakken. Normaal gesproken kopen we een pak om koekjes te bakken, maar nu hebben we gewoon de ingrediënten gekocht. Daar konden wij namelijk veel meer koekjes mee bakken!

Er zijn overal leuke uitstekers te koop, zodat de kinderen veel leuke koekjes kunnen maken. Kijk eens bij de Action, Zeeman of Blokker. Bij Blokker heb ik eens een hele set uitstekers gekocht voor €2,00 en ze hebben natuurlijk nog veel meer verschillende uitstekers. Op deze pagina van Blokker kun je de koekjesvormen bekijken.

herfstvakantie

Je hoeft het natuurlijk niet alleen bij koekjes te houden. Cupcakes, cakepops en taart(jes) bakken is net zo leuk! In de supermarkt worden vaak complete pakketten verkocht.

Tip: laat de kids de koekjes versieren. Zijn ze nog een half uurtje extra bezig (-;

Tip 5 | knutselen

Is het slecht weer? Dan is knutselen geen slecht idee. Geef de kinderen een paar stiften, wat papier en lijmstiften en ze zijn al snel lekker bezig. Vandaag zijn we lekker in de weer met de MÄLO stiften van IKEA. Echt een aanrader voor kinderen die van kleuren houden!

Als de kinderen wat spulletjes voor de herfst verzamelen, kunnen zij erg leuke knutselwerkjes maken. Een paar eikels en tandenstokers zorgen al voor erg leuke poppetjes!

Tip 6 | buiten spelen

De regel hier in huis: is het droog? Dan gaan we naar buiten! De komende maanden moeten we waarschijnlijk al genoeg binnen zitten. Op droge dagen moeten de kinderen van mij dus buiten spelen.

De meiden steppen en fietsen graag. We zijn ook blij met het pleintje voor ons huis, waar zij lekker kunnen voetballen, zonder andere mensen lastig te vallen.

Tip 7 | heitje voor een karweitje

Deden jullie dit vroeger ook? Zodra mijn vriendinnetjes en ik vrij waren van school, deden we allerlei klusjes om wat centjes te verdienen. Thuis, maar ook bij (bekende) buren.

Tegenwoordig vind ik het niet echt een fijn idee meer om dit door kinderen te laten doen, maar thuis doe ik dit nog wel. Ze mogen bijvoorbeeld onkruid wieden of vegen en kunnen daar een centje mee verdienen. Leuk en handig! Weer een uurtje bezig (-;

Tip 8 | herfstvakantie? Tuincentrum!

In de herfstvakantie zijn de tuincentra extra gezellig! Kinderen vinden het sowieso leuk om naar de diertjes te kijken, maar de kerstsfeer maakt het nog gezelliger. De Intratuin heeft vaak leuke fotoplekjes ingericht en ze hebben in de meeste filialen ook een treintje.

GroenRijk is meestal iets minder uitgebreid, maar zij hebben vaak weer leukere (en meer) diertjes. Verveel je jezelf en is het slecht weer? Dan kun je jezelf daar ook vermaken.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven