Harry Potter : boeken, films en merchandise

Harry Potter

Harry Potter, een jonge tovenaar die bijna iedereen kent. Zowel de boeken als de Harry Potter films zijn een ongekend succes vanaf het begin dat deze werden uitgebracht. Maar hoeveel Harry Potter boeken zijn er? En wat kost zo’n boek eigenlijk? Zijn er nog meer leuke artikelen verkrijgbaar voor de echte Potter fans? Je leest het in dit artikel!

Waar gaan de Harry Potter boeken over?

Ondanks dat het eerste Harry Potter boek in de jaren negentig werd uitgebracht, maken iedere dag nog veel mensen kennis met de jonge tovenaar en zijn vrienden. De boeken en films zijn nog steeds verkrijgbaar en razend populair. Wist je dat je in veel winkels veel speciale Harry Potter merchandise kunt vinden? Maar waar gaan de boeken en films eigenlijk over?

Harry is nog maar een baby wanneer zijn ouders vermoord worden door een zeer krachtige tovenaar. De oom en tante van Harry nemen Harry in huis, al zijn ze niet erg blij met zijn aanwezigheid. Wanneer Harry jarig is, krijgt hij bezoek van een bijzondere man. Hij ontdekt dat hij een tovenaar is en dat hij naar een speciale school voor tovenaren mag.

De Harry Potter boeken en films nemen je mee op een groot avontuur, op de meest magische school ter wereld: Zweinstein. In ieder boek beleeft Harry spannende avonturen met zijn vrienden Ron en Hermelien.

Hoe duur is een Harry Potter boek?

De prijzen van de boeken verschillen nogal. Tegenwoordig kun je de boeken aanschaffen in de vorm van een paperback, hardcover en eBook. De eBooks zijn het meest goedkoop (€8,99), de paperback zijn net iets duurder (€12,50) en de originele hardcover boeken zijn het meest duur. Voor een hardcover boek (nieuw) betaal je momenteel tussen de €20,00 en €30,00. Via onderstaande links kom je bij BOL.com terecht.

Harry Potter LEGO

Lego is speelgoed dat uit geen huishouden weg te denken is. Natuurlijk speelt Lego goed in op de behoeften van de consument en brengen zij regelmatig Harry Potter Lego uit. Ook in 2022 is Harry Potter nog razend populair en kun je nog steeds veel verschillende pakketten Lego vinden in dit thema. Onder andere de uil van Harry, Hedwig (75979), is erg gewild en wordt vaak verkocht. Hieronder kun je een kort overzichtje vinden met de meest populaire Harry Potter Lego van dit moment.

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein 71043

We beginnen met de meest populaire LEGO set in dit thema: hét Kasteel Zweinstein. In de boeken en films staat Zweinstein centraal: de leerlingen wonen hier, beleven veel avonturen, er worden potjes Zwerkbal gespeeld en er vindt natuurlijk ook nogal wat drama plaats. In totaal zijn er meer dan 6000 elementen: dat wordt lekker bouwen!

Kamers, klaslokalen, torens, verborgen functies: dit kasteel heeft het allemaal. Harry, Hermelien en Ron mogen natuurlijk niet ontbreken, net als andere microfiguren en andere accessoires. De set is te uitgebreid om alles te benoemen, maar het is zeker de moeite waard om hem te bekijken! Dit is het ideale cadeau voor de Harry Potter-fan!

LEGO Harry Potter Zweinstein Geheime Kamer 76389

Het tweede boek uit de reeks: De Geheime Kamer. Deze LEGO set neemt je mee naar het kasteel en de geheime kamer. In deze speciale kamer moet Harry het opnemen tegen Marten Vilijn en de Basilisk. De Grote Zaal zorgt voor de Sorteerhoed en andere magische accessoires. In deze set kun je nog meer verrassingen vinden!

In elke LEGO set zitten verschillende minifiguren, net als in deze set. Harry, Ginny Wemel, Vilijn, Loena Leeflang, Perkamentus en nog een aantal andere figuren zijn er klaar voor om avonturen te beleven met deze LEGO set! Deze set kan gebruikt worden als uitbreidingsset, maar is ook groot en leuk genoeg om als enige set aan te schaffen. De prijs is budgetvriendelijk!

LEGO Harry Potter Hedwig – 75979

Iedere tovenaar heeft in de boeken en films een dier. Hedwig is het maatje van Harry en speelt dus een grote rol in dit grootse avontuur. LEGO heeft een coole Hedwig geproduceerd, welke zorgt voor urenlang speelplezier. Let wel op: je dient 630 onderdelen in elkaar te zetten, zodat je een complete Hedwig met vleugelwijdte van 34 centimeter hebt.

Is Hedwig helemaal in elkaar gezet? Dan kun je aan de hendel draaien, zodat de vleugels op en neer bewegen. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon neerzetten als verzamelmodel. De uil Hedwig is een ontzettend leuk en geschikt cadeau voor de Harry Potter fan.

Meer LEGO

De LEGO sets hierboven zijn erg populair en worden vaak verkocht, maar er zijn nog veel meer leuke sets verkrijgbaar. Denk aan de Wisseldrank Vergissing (LEGO 76386), Zweinsveld Dorpsbezoek (LEGO 76388) en de Zweinstein Klokkentoren (LEGO 75948).

Harry Potter Toverstaf

Een rollenspel spelen? Dat kan natuurlijk niet zonder echte Harry Potter Toverstaf! Kinderen zijn gek op het naspelen van de avonturen van Harry en zijn vrienden. Heb je nog geen kostuum? Kijk dan zeker even op deze pagina van BOL.com. Je hebt al een kostuum vanaf ongeveer €25,00.

De Toverstaf ziet er exact hetzelfde uit als in de film. Dit komt door de metalen kern, waaronder een laagje duurzaam PVC zit. Dit PVC is geschilderd met de hand. Er worden twee patches en een treinkaartje bijgeleverd, dus laat het spelen beginnen! Tover je jezelf naar de Wegisweg?

De Toverstaf wordt in een box met fluwelen binnenkant geleverd, heerlijk luxe. Er zit een fluweel doekje bij en de naam van Harry staat er ook op. De Toverstaf is 37 centimeter lang en weegt 84 gram.

Harry Potter games

De populaire spelcomputers mogen niet achterblijven en dat doen ze dan ook zeker niet. Nintendo, PlayStation, Xbox: ze hebben allemaal een Harry Potter spel in de aanbieding. Op dit moment is er een leuke aanbieding: de LEGO Harry Potter Collection Jaren 1 tot en met 7.

Beleef het volledige avontuur met andere spelers, met inhoud uit alle films, mooie graphics, omgevingen en visuele effecten. Je kunt in totaal meer dan 200 personages vrijspelen, Zweinstein verkennen en toverspreuken gebruiken.

Harry Potter kleurboek

Tekenen blijft leuk, voor zowel kinderen als voor volwassenen. Online kun je op zoek gaan naar gratis kleurplaten, maar je kunt ook een compleet kleurboek bestellen met je favoriete karakters erin. Bovenstaand kleurboek krijgt erg goede recensies, maar er zijn nog talloze andere Harry Potter kleurboeken te bestellen. Let op: dit betreft kleurboeken voor volwassenen.

Harry Potter dekbed

Welke fan wilt er niet slapen onder een geweldige Harry Potter dekbedovertrek? Bovenstaande set is erg leuk, maar je kunt kiezen uit vele verschillende designs. Ga je voor het Hogwarts-logo of voor vechtende Harry, Ron en Hermelien? De meeste overtrekken zijn geschikt voor een éénpersoonsbed, maar je kunt sommige dekbedovertrekken ook in tweepersoons-variant vinden.

Harry Potter Diamond Painting

Diamond Painting is de laatste jaren steeds meer in trek: het is dan ook zeer rustgevend en ontspannend. Je legt steentjes op het canvas, op het juiste symbool. Ben je klaar? Dan heb je een geweldig schilderij gemaakt. Een leuke hobby / vrijetijdsbesteding. De uil Hedwig is erg populair, maar je hebt de keus uit vele verschillende canvassen / prints. Ieder canvas is 40×40 centimeter.

Harry Potter schaakspel

Dit schaakspel is ook zeer geliefd onder de fans. Het spel schaak komt vaak terug in de boeken/films, in levendige setting! Dit spel bevat 32 schaakstukken, een speelbord en 2 zakjes. De schaakstukken zijn 5 tot 12 centimeter hoog en het bord is 47 x 47 cm. Ben jij klaar voor een potje schaak?

Hoeveel Harry Potter boeken zijn er geschreven?

J.K. Rowling, dé auteur die Harry Potter bedacht, heeft in totaal zeven boeken geschreven. Het laatste boek is in twee delen verfilmd, zodat je extra lang kunt genieten van de films. De boeken zijn in meerdere talen verschenen, zodat een ieder kan genieten van de boeken. Hieronder zie je een overzicht van de Nederlandse- en Engelse Harry Potter boeken, inclusief links waar je de boeken nog steeds kunt aanschaffen. 

Je kunt deze boeken aanschaffen in de vorm van een paperback en hardcover. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om de boeken als eBook aan te schaffen -> Bekijk hier de eBooks (BOL.com) (meest goedkope optie) Hieronder staan de links naar de hardcover Harry Potter boeken in de Nederlandse taal. Via onderstaande links kom je bij BOL.com terecht.

 1. Harry Potter en de Steen der Wijzen (1998)
 2. Harry Potter en de Geheime Kamer (1999)
 3. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2000)
 4. Harry Potter en de Vuurbeker (2000)
 5. Harry Potter en de Orde van de Feniks (2003)
 6. Harry Potter en de Halfbloed Prins (2005)
 7. Harry Potter en de Relieken van de Dood (2007)

Ook de Engelstalige boeken zijn immens populair in Nederland. Hieronder kun je de lijst bekijken met de Potter boeken in de Engelse taal, in de juiste volgorde. 

 1. Harry Potter and the Philosophers Stone
 2. Harry Potter and the Chamber of Secrets
 3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
 4. Harry Potter and the Goblet of Fire
 5. Harry Potter and the Order of the Phoenix 
 6. Harry Potter and the Halfblood Prince
 7. Harry Potter and the Deathly Hallows

Relevante artikelen

Scroll naar boven