Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Filmtips voor Sinterklaas en Kerst | hun favorieten

De tijd voor Sinterklaas- en kerstfilms is weer aangebroken! Gezellig met elkaar op de bank, iets lekkers erbij en genieten maar. Mijn kinderen hebben hun favoriete films en series doorgegeven. Bekijk hier de Filmtips voor Sinterklaas en Kerst.

Netflix – Dag Sinterklaas

Sinds een tijdje staan er geen Sinterklaasfilms meer op Netflix. De officiële reden is dat de contracten met de distributeurs zijn afgelopen. Veel mensen geloven echter dat Netflix geen problemen wilt in verband met de hele discussie rondom zwarte piet. Jammer! Er staan nog wel een aantal films op Videoland.


Videoland Sinterklaasfilms

Wij maakten een lijstje met Filmtips voor Sinterklaas en Kerst voor jullie! Heb je (nog) geen abonnement? Je kunt Videoland 14 dagen gratis uitproberen. Tijdens deze proefperiode kun je het abonnement opzeggen, zodat het niet wordt omgezet in een maandelijks abonnement.


Sint en co

Deze film heeft een leuk verhaal. Het Grote Boek van Sinterklaas wordt gestolen door twee binnen die een huis binnen zijn geslopen. De pieten hebben het op dat moment te druk met andere dingen en hebben niet door dat het Grote Boek gestolen wordt.

Het Grote Boek van Sinterklaas moet natuurlijk wel op tijd teruggebracht worden, anders kan het sinterklaasfeest niet doorgaan. Of dit gaat lukken moet je zelf bekijken. Je kunt de film hier vinden op Videoland.


Dag Sinterklaas

Dag Sinterklaas is geen film, maar een serie. De Sint, Piet en vrienden beleven allerlei avonturen. Ze beantwoorden ook allerlei vragen over het sinterklaasfeest.

Met twee seizoenen kunnen de kinderen zich hier wel even mee vermaken. Wil je de serie bekijken? Klik dan hier om naar de pagina te gaan van Videoland.


Sinterklaas en de LiedjesPietjes

Ook Sinterklaas en de LiedjesPietjes is geen film, maar een serie. De serie stamt uit 2019 en heeft momenteel twee seizoenen. Er is een Zingpiet, die uiteraard goed kan zingen. Swingpiet kan lekker dansen en ze helpen Sinterklaas met de vele voorbereidingen op dé avond van het jaar: Pakjesavond!

Een serie met veel muziek en leuke Sinterklaasliedjes. Bekijk de serie hier.


De Pepernotenclub

Anno 2020 zijn vloggers natuurlijk razend populair. Ook weten de meeste kinderen wel wat een prank is. De Pepernotenclub is een kinderserie. Met behulp van bekende YouTubers proberen Vlogpiet en Prankpiet zoekgeraakte verlanglijstjes terug te krijgen. Anders kan de pakjesavond natuurlijk niet doorgaan.

De serie is uitgebracht in 2018 en bevat (jammer genoeg) maar één seizoen. Je kunt de serie hier vinden.


Netflix Kerstfilms

Netflix heeft een leuk aanbod qua kerstfilms. Afgelopen week hebben de kinderen (voor de honderdste keer) “The Christmas Chronicles” gekeken. Ook van de kerstfilms hebben wij een leuk lijstje gemaakt.


The Christmas Chronicles

Dit is echt een heel leuke kerstfilm. In de film staan twee kinderen centraal, Teddy en Kate. Na het overlijden van hun vader is kerst nooit meer hetzelfde. De moeder van Teddy en Kate moet werken op Kerstavond, dus de kinderen blijven alleen thuis.

Kate kijkt een filmpje terug van vorige kerst, waarop haar vader nog te zien is. Opeens ziet zij de hand van de kerstman. Samen met haar grote broer besluit ze de kerstman te betrappen. Uiteindelijk belanden zij bij de kerstman in de slee, die neerstort. Hoe moet Kerstavond nu nog goedkomen? Echt een heel leuke film! Nederlands gesproken en écht de nummer 1 in onze Filmtips voor Sinterklaas en Kerst.

How the Grinch stole Christmas

Ongelooflijk dat deze film alweer twintig jaar oud is! In deze film houden de Whos van Kerstmis en zijn zij bang voor de Grinch. Hij is eng en gemeen. Toch is er een meisje, Cindy Lou, dat onder de indruk is van de Grinch en die erachter komt dat hij helemaal niet zo erg is als het lijkt.

Cindy Lou vindt ook dat kerst helemaal niet om de gezelligheid draait, maar om het eten en de cadeautjes. Er gebeurt een hele hoop in deze film en hij is leuk! Je kunt deze film ook kopen/huren via Pathé thuis.


Vrije Teugel Kerstgehinnik

Kerstgehinnik is een special van Vrije Teugels. Paardenliefhebbers kunnen ook nog een andere film van Vrije Teugels bekijken. Jammer genoeg duurt Kerstgehinnik nog geen uur. In dit deel wordt er een bal gehouden, waar van alles misgaat. Deze film is geschikt voor wat oudere kinderen.


The Polar Express

Deze film is ook alweer 16 jaar oud. Een jongen stapt in een trein en komt tijdens Kerstavond terecht op de Noordpool. Hierdoor begint hij weer te geloven in het kerstfeest. Deze film hebben de kinderen al meerdere malen gezien en ze blijven hem leuk vinden. Ruim anderhalf uur kijkplezier.


Puppy Star Kerstmis

Puppy Star Kerstmis is Nederlands gesproken en duurt anderhalf uur. Dat lijkt er al meer op! Er zijn pups die de kerst willen verpesten en ze belanden op de Noordpool. Daar probeert de “oude garde” Pup Stars de feestdagen te redden.

Ik heb zelf maar delen van de film gezien, maar de kinderen vinden hem hartstikke leuk.


Klaus

Deze film is dit jaar genomineerd voor “beste animatiefilm”. De film werd uitgebracht in 2019. Jesper ontmoet Klaus, die een timmerman is. Klaus woont alleen in een hut. In die hut staat heel veel speelgoed dat handgemaakt is.

Jesper en Klaus worden vrienden en geven het speelgoed weg aan kinderen.


Angela’s Kerstmis

Angela’s Kermis is een “film” van dertig minuten. Toen ik de film voor het eerst zag, vond ik het een wazige film. Inmiddels heb ik hem al meerdere keren voorbij zien komen.

Angela leeft in een arm gezin en gaat naar de kerk. Daar besluit zij dat het “babykindje Jezus” het koud heeft en neemt het mee. Dat is natuurlijk vreselijk, het baby’tje Jezus dat gestolen is. Heel spannend is het niet, maar ook dit filmpje vinden de kinderen leuk.


Spirit Kerst

Van Spirit zijn meerdere delen te vinden op Netflix. Spirit Samen Vrij Kerst-Spirit een “filmpje” dat 45 minuten duurt. De andere delen van Spirit zijn hele seizoenen. Heb jij een paardenfan thuis? Dan zijn de series van Spirit zeker een leuke aanrader.

Lucky en haar vrienden raken in de problemen wanneer ze te maken krijgen met een vallende rots en een sneeuwstorm. Hun reisplannen zijn helemaal in de war gegooid. Kerstspirit werd in 2019 uitgebracht en is geschikt voor alle leeftijden.

Playmobil heeft zelfs een Spirit Winterslee geproduceerd. Een leuk kado voor een paardenliefhebber.

Nog niet uitgelezen? Lees mijn artikel “Sinterklaas versiering | maak het gezellig in huis!


1 reactie op “Filmtips voor Sinterklaas en Kerst | hun favorieten”

  1. Eeke Nelemans

    Ja, erg jammer dat er geen Sinterklaas films meer staan op Netflix. De kinderen vinden de grinch en Angela’s kerstmis leuk en die zijn al vaak bekeken. Sommige hebben we nog niet gezien en bewaren we voor de kerstvakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *