Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Op het moment dat de kruidnoten weer in de winkels liggen, worden de dagen in een rap tempo korter en is het sneller donker. Veel mensen genieten van gezellige avonden op de bank met een goede Sint- of Kerstfilm. Kun je wel wat filmtips voor Sinterklaas en Kerst gebruiken? Bekijk dan snel ons overzicht met de leukste films!

Geen Sinterklaasfilms op Netflix

Netflix is een populaire streamingdienst die niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Veel mensen zijn gek op Netflix, omdat hier veel goede series en films op te bekijken zijn. De laatste jaren heeft Netflix echter geen enkele Sinterklaasfilm aan de collectie toegevoegd, wat erg jammer is. De officiële reden hiervan is dat de contracten met distributeurs afgelopen zijn, maar het kan ook te maken hebben met de Zwarte Piet-discussie.

Pathé Sinterklaasfilms en kerstfilms in 2023

Op Pathé kun je heel veel (nieuwe) films en series bekijken, al moet je hier wel voor betalen. Als er een nieuwe film verschijnt in de bioscoop, kun je hem al vrij snel huren of kopen. De laatste jaren werden er een aantal Sinterklaasfilms aangeboden op Pathé Thuis en dat is ook dit jaar het geval. Op dit moment kun je terecht voor maar liefst negen Sint-films! De meeste films zijn te huren vanaf €2,99 en kunnen 48 uur bekijken worden.

>> Bekijk hier meteen het hele aanbod Sinterklaasfilms

Van ‘The Nightmare Before Christmas’ tot ‘Bings Kerstfeest’: er zijn inmiddels weer genoeg kerstfilms te bekijken via Pathé Thuis. De meeste films zijn geschikt voor volwassenen, maar er zijn ook genoeg kinderfilms op het gebied van Kerst. Denk aan ‘Benji’, ‘Arthur Christmas’ en ‘The Grinch’.

>> Bekijk hier meteen het hele aanbod Kerstfilms

Sinterklaasfilms op Videoland

Speciaal voor onze lezers hebben we een lijstje met filmtips samengesteld voor Sinterklaas en Kerst. Als je nog geen abonnement hebt op deze dienst, kun je Videoland maar liefst 14 dagen gratis uitproberen. Tijdens de proefperiode kun je het abonnement gemakkelijk opzeggen, zodat het niet wordt omgezet in een maandelijks, betaald abonnement. Bekijk hieronder de beschikbare Sinterklaasfilms op Videoland.

1. Sint en co : Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

De film Sint en Co heeft een leuk verhaal. Het Grote Boek van Sinterklaas wordt namelijk gestolen door twee dieven die een huis binnen zijn geslopen. De pieten hebben het op dat moment te druk met andere dingen en hebben niet door dat het Grote Boek gestolen wordt.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het Grote Boek van Sinterklaas op tijd teruggebracht wordt, anders kan het sinterklaasfeest niet doorgaan. Gaat het lukken op tijd? Dat moet je zelf bekijken!

2. Dag Sinterklaas : Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Dag Sinterklaas is geen film, maar een serie. In deze serie beleven Sint, Piet en vrienden allerlei avonturen en ze beantwoorden allerlei vragen over het sinterklaasfeest. Met twee seizoenen kunnen de kinderen zich wel een tijdje vermaken!

3. Sinterklaas en de LiedjesPietjes

Sinterklaas en de LiedjesPietjes is ook een serie die stamt uit 2019. Momenteel heeft de serie twee seizoen vol muziekplezier! De Zingpiet kan heel goed zingen, de Swingpiet kan lekker dansen en ze helpen Sinterklaas uiteraard met de vele voorbereidingen op dé avond van het jaar: Pakjesavond! De serie bevat veel muziek en leuke Sinterklaasliedjes.

4. De Pepernotenclub : Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

De kinderserie “De Pepernotenclub” is uitgebracht in 2018 en bevat jammer genoeg maar één seizoen. Anno 2023 zijn vloggers razend populair en de meeste kinderen weten wel wat een plank is. Met behulp van bekende YouTubers proberen Vlogpiet en Prankpiet zoekgeraakte verlanglijstjes terug te krijgen, anders kan pakjesavond niet doorgaan!

Netflix Kerstfilms

Gelukkig kunnen we nog wel bij Netflix terecht voor een aantal kerstfilms. Onder andere The Christmas Chronicles blijft een zeer populaire film voor veel kinderen, maar ook voor ouders. Wij hebben een leuk lijstje met kerstfilms voor je samengesteld!

1. The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles is een hartstikke leuke kerstfilm. In de film staan twee kinderen centraal, Teddy en Kate, welke broer en zus zijn. Na het overlijden van hun vader is kerst nooit meer hetzelfde. De moeder van de kinderen moet onverwacht werken op Kerstavond, waardoor de kinderen alleen thuis achterblijven.

Kate is een filmpje (homevideo) aan het bekijken van vorige kerst, waarop had vader nog te zien is. Opeens ziet zij op het filmpje de hand van de kerstman! Samen met haar broer besluit ze de kerstman te betrappen en maken een val. Uiteindelijk belanden zij samen bij de kerstman in de slee, die neerstort. Hoe moet Kerstavond nu nog goedkoper en hoe komen de cadeautjes op tijd bij alle kids?

Deze film is écht een aanrader! Gelukkig is de film Nederlands gesproken, zodat ook kleinere kinderen de film kunnen volgen. The Christmas Chronicles is de ware nummer 1 in onze Filmtips voor Sinterklaas en Kerst.

2. How the Grinch stole Christmas

Je zou het bijna niet geloven, maar deze fantastische kerstfilm is alweer bijna twintig jaar oud. In deze film houden de Whos wél van Kerstmis en ze zijn bang voor de Grinch. De Grinch is namelijk erg eng en gemeen! Eén meisje, Cindy Lou, is nogal onder de indruk van de Grinch en komt erachter dat de Grinch eigenlijk helemaal niet zo gemeen is als iedereen denkt.

Cindy Lou vindt ook dat kerst helemaal niet om de gezelligheid draait, maar om het eten en de cadeautjes. Er gebeurt een hele hoop in deze film en hij is erg leuk!

3. Vrije Teugel Kerstgehinnik : Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Kerstgehinnik is een special van Vrije Teugels. Paardenliefhebbers kunnen ook nog een andere film van Vrije Teugels bekijken. Jammer genoeg duurt Kerstgehinnik nog geen uur. In dit deel wordt er een bal gehouden, waar uiteraard van alles misgaat. Deze film is geschikt voor wat oudere kinderen.

4. The Polar Express

De film The Polar Express is ook alweer zestien jaar oud. Wanneer een jongen tijdens Kerstavond in een trein stapt, komt hij terecht op de Noordpool. Door deze ervaring begint hij weer echt te geloven in het kerstfeest! Het verhaal is voor kinderen van alle leeftijden goed te volgen en ook echt aan te bevelen. Geniet anderhalf uur lang van een kerstgevoel!

5. Christmas Chronicles 2 : Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Het tweede deel van Christmas Chronicles is ontzettend leuk om te kijken met de kinderen! Dit jaar vieren Kate, haar broer en moeder Kerstmis op een zonnig oord. Kate is helemaal niet blij, want haar moeder heeft een nieuwe vriend en dat vindt zij echt niet leuk. Ze komt samen met haar nieuwe stiefbroertje terecht in een spannend avontuur, waarin een elf Kerstmis wilt verpesten.

6. Klaus

In 2020 is de film Klaus genomineerd voor “beste animatiefilm”. Jesper ontmoet Klaus, wie een timmerman is. Klaus woont alleen in een hutje, waar heel veel speelgoed staat dat handgemaakt is. Jesper en Klaus worden goede vrienden en geven het speelgoed weg aan kinderen. De film werd uitgebracht in 2019 en is sindsdien geliefd.

7. Angela’s Kerstmis : Filmtips voor Sinterklaas en Kerst

Een ietwat bijzondere film, maar toch wel leuk om te vermelden omdat veel kinderen hem toch leuk vinden. Angela’s Kerstmis is een korte film van dertig minuten. De film vertelt het verhaal van Angela, wie in een arm gezin leeft en naar de kerk gaat. In de kerk besluit zij dat het babykindje Jezus het koud heeft en neemt hem mee.

Dat is natuurlijk vreselijk, dat baby Jezus gestolen is. Heel spannend is het verhaal niet, maar toch blijven kinderen erg geboeid naar de film kijken.

8. Spirit Kerst

Van Spirit zijn meerdere delen te vinden op Netflix. Spirit Samen Vrij Kerst-Spirit een “filmpje” dat 45 minuten duurt. De andere delen van Spirit zijn hele seizoenen. Heb jij een paardenfan thuis? Dan zijn de series van Spirit zeker een leuke aanrader.

Lucky en haar vrienden raken in de problemen wanneer ze te maken krijgen met een vallende rots en een sneeuwstorm. Hun reisplannen zijn helemaal in de war gegooid. Kerstspirit werd in 2019 uitgebracht en is geschikt voor alle leeftijden.

Playmobil heeft handig ingespeeld op de grote vraag naar Spirit merchandise. Zij brachten een speciale Spirit Winterslee uit, wat een erg leuk cadeau is voor de paardenliefhebber. Hieronder kun je hem bekijken.

9. Familie Claus 1 en Familie Claus 2

De eerste film vertelt het verhaal van Jules, die helemaal niet houdt van Kerstmis. Plotseling wordt zijn opa ziek en komt hij achter de magische tradities van zijn familie. Zal hij Kerstmis kunnen redden?

In de tweede film neemt Jules de taken als Kerstman over van zijn opa en moet hij natuurlijk cadeautjes bezorgen. Jules ontvangt een brief van een meisje die een wel heel bijzondere kerstwens heeft.

10. Een jongen met de naam Kerstmis

Misschien heb je het boek al eens gelezen, nu kun je de film bewonderen op Netflix. Nikolas probeert zijn vader te vinden in een magisch land, dat bewoond wordt door elfen. Kan hij de hoop mee terug naar huis nemen? De film is ontzettend populair onder kinderen, maar ook volwassenen kijken de film graag.

Boeken lezen tijdens Sinterklaas

Lezen is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen en we moedigen dit dan ook graag aan. In ons andere artikel kun je de leukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet bekijken! Op dit moment kun je ruim veertig tips bekijken op het gebied van Sint-boeken!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Scroll naar boven