Kamperen bij de boer

FarmCamps 2021 | Glamping/kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer, dat is toch echt bijzonder?! Natuurlijk hebben meerdere boerderijen een kampeerveldje, maar het concept van FarmCamps maakt logeren bij de boer wel erg leuk. Lees meer over dit unieke concept en ontdek FarmCamps 2021!

CORONA UPDATE JANUARI 2021: de FarmCamps boerderijen zijn gewoon geopend in 2021. Er zijn wel speciale corona maatregelen, zoals die gelden in het hele land. Houd de website van FarmCamps in de gaten voor het laatste nieuws.

Ook handig: mocht de geboekte vakantie niet doorgaan, is er een flexibele omboekgarantie.


Middagje weg Mariekerke

Een paar dagen geleden schreef ik over ons middagje weg naar boerderij Mariekerke. Toen we de boerderij bezochten, kwam ik erachter dat je ook “in stijl” kunt logeren of kamperen bij de boer. Dit “kamperen in stijl” wordt ook wel glamping genoemd. Ik werd nieuwsgierig en ging op zoek naar meer informatie.


Concept van Farmcamps 2021 | Kamperen bij de boer

FarmCamps belooft een onvergetelijke belevenis op de boerderij. FarmCamps heeft een paar mooie plekjes in Nederland gevonden en opgenomen in het concept. Kamperen bij de boer is natuurlijk voor kinderen geweldig! Er is veel ruimte, er zijn veel dieren, je kunt lekker spelen in de speeltuin en nog veel meer.

Kinderen kunnen op spelenderwijs kennismaken met het leven op een boerderij. Er zijn alleen boerderijen uitgezocht met veel faciliteiten en activiteiten, zodat er ook echt iets te doen is.


BoerenPaspoort FarmCamps 2021

Wanneer je in gaat checken, krijgen de kinderen een “BoerenPaspoort”. In dit paspoort vind je allerlei leuke opdrachten die zij alleen of samen met de boer uit kunnen voeren. Voor elke opdracht krijgt het kind een stempel en als alle opdrachten afgerond zijn, krijgen zij het BoerenKnecht Diploma!


Tour de Boer bij FarmCamps 2021

Deze vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uitgebreide rondleiding. Bij iedere verblijf hoort een boerenrondleiding over het erg. Er wordt dan aan jullie vertelt wat zij allemaal doen, op welke manier zij werken en je wordt wegwijs gemaakt op de boerderij.

Natuurlijk zul je dan ook op plekjes komen waar je normaal niet komt. Ook hebben zij vast bijzondere verhalen te verhalen over het leven op de boerderij.


Verschillende accommodaties FarmCamps 2021

FarmCamps zelf biedt meerdere luxe tenten aan. Dit zijn niet zomaar tenten, want je verblijft echt in luxe! Kamperen, maar dan net even met iets meer comfort. Niet op iedere boerderij zijn dezelfde tenten beschikbaar. Kijk hiervoor op de website van FarmCamps. Hieronder een overzicht van de tenten die FarmCamps aanbiedt.


De luxe safaritent

Echt een tent kun je het niet meer noemen. Kamperen bij de boer wordt wel erg aangenaam in deze luxe safaritent. De tent is ruim, heeft een sfeervolle leefruimte, een keuken met koelkast, Lavazza Espressomachine en koud stromen water. Verder is er een toilet, zodat je niet meer over koud gras heen moet in de ochtend (-;

Aan de kinderen is ook gedacht. Je vindt namelijk ook een kist vol met spellen in de tent. Gegarandeerd plezier! Douchen moet wel in het (verwarmde) sanitairgebouw op de boerderij, dit is uiteraard gratis. Ook is in de tent gewoon elektriciteit aanwezig, wel zo makkelijk. Deze tent is er in een variant voor vier- en zes personen.

FarmCamps 2021
Bron: FarmCamps

De luxe farmtent

Ook deze tent is ruim en sfeervol, maar heeft dan ook nog eens grote panorama-ramen. Verder is het dak van hout en goed geïsoleerd. Je kunt er met maximaal zes personen in. Ook hier vind je lekkere bedden, een grote keuken, kachel en een eigen toilet. Douchen is ook in deze tent niet mogelijk.

FarmCamps 2021
Bron: FarmCamps.nl

Luxe ranchtent

Deze vond ik toch wel erg speciaal! Naast de tent staat namelijk een trailer, waar een bad in zit. Ze noemen dit de “Hooi Hooi Badtrailer”. Hoe kom je erop? Wel fijn om lekker in bad te kunnen.

De tent zelf bevat naast een ruime en gezellige woonkamer een keuken met stromend water, een espressomachine, buitenhaard en een eigen barbecue. Deze tent is te huren voor vier en zes personen.

FarmCamps 2021
Bron: FarmCamps.nl

Luxe Lodgetent

Deze Lodgetent heeft een eigen badkamer, hoe fijn! Lekker ruim ingericht, woonkamer en keuken, Espressomachine, hangmat om lekker in te luieren, een romantische buitenhaard en een eigen barbecue. De kinderen kunnen spelen en slapen in ‘t Hooihuys. Maximaal zes personen.

FarmCamps 2021
Bron: FarmCamps.nl

Luxe Barntent

Ook deze tent heeft een eigen badkamer. Hier vind je zowel een ligbad als een douche. Fijne woonkamer, grote panorama-ramen, grote keuken, inclusief vaatwasser en espressomachine, een hangmat, buitenhaard en barbecue. De kinderen slapen op de Hooi Hooi Slaapzolder! Ook deze tent is voor maximaal zes personen.

Kamperen bij de boer
Bron: FarmCamps.nl

Wil je de tenten van binnen bekijken? Neem dan even een kijkje op de website van FarmCamps. Deze pagina opent in een nieuw venster.

In de keuken

Je krijgt bij de boer natuurlijk ook wel een kijkje in de keuken. Zo kun je koeien melken, vla maken, schapen scheren of een ritje maken op de tractor. Kinderen (en hun ouders!) doen hier veel leuke ervaringen op en maken herinneringen die zij nooit zullen vergeten.

Alvast een voorproefje?

Waar kan ik kamperen bij de boer?

Er zijn meerdere boerderijen te vinden die samenwerken met FarmCamps. Op onderstaand plaatje kun je zien waar de boerderijen ongeveer zijn. Zit er eentje bij jou in de buurt? Ga naar deze pagina van FarmCamps om te bekijken waar de boerderijen precies liggen. Daar vind je eventueel ook de mogelijkheid om prijzen te bekijken en te boeken.


FarmCamps 2021 en Pony’s

Voor de paardenliefhebber zijn er ook paardenboerderijen. Je mag dan zelf je pony meenemen! Ook kun je bijvoorbeeld rijles volgen, een pony verzorgen, knuffelen met pony’s en wandelen met pony’s. Er zijn ook speciale arrangementen te boeken op één boerderij. Hier kun je zelfs een VIP Pony pakket boeken. Nieuwsgierig? Kijk dan snel hier voor meer informatie.


Samenvatting FarmCamps 2021

Kamperen bij de boer in een tent van FarmCamps is kamperen in luxe. Het wordt niet voor niets glamping genoemd. Het zijn geen simpele tenten, maar bijna complete huisjes. En toch blijft het kampeergevoel intact. Dat vind ik zo bijzonder! Wat een groot voordeel is, is dat je gewoon een toilet hebt. Vreselijk om ‘s ochtends vroeg naar een gebouwtje te moeten lopen, omdat je moet plassen. Bij de luxere tenten heb je ook een douche en/of bad, dus dat biedt nog meer luxe.

Het is ook fijn dat het aanbod door heel het land verspreid is. Zo kun je een beetje in de buurt blijven, maar toch een geweldige vakantie hebben. Tenzij je het, net als wij, niet erg vindt om ver te rijden.


Mijn mening | FarmCamps 2021

Als je (ontspannen) op vakantie wilt met kinderen, moeten zij genoeg te doen hebben. Ik heb er een hekel aan wanneer kinderen uiten dat zij zichzelf vervelen. Ik heb laatst al gemerkt op boerderij Mariekerke dat kinderen zichzelf niet snel zullen vervelen.

Met een boeking via FarmCamps heb je natuurlijk nog veel meer activiteiten. Kinderen zijn (meestal) gek op kamperen, dieren en lekker veel spelen. Dit maakt het concept van FarmCamps dan ook heel goed. Wij zijn in ieder geval van plan om op korte termijn een verblijf te boeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *