Euromast Hotel, een fantastische belevenis

Overnachten in de Euromast met een geweldig uitzicht, is dat überhaupt mogelijk? Ja! En wij deden het. Ik deel deze unieke ervaring met jullie. Overnachten in een van de Euromast suites is een fantastische ervaring! Lees snel verder.

VakantieVeilingen aanbiedingen

Veel veiling-websites bieden vaak overnachtingen aan in hotels en ook de Euromast is een leuke aanrader. Houd deze pagina van VakantieVeilingen in de gaten, zodat je misschien veel geld kunt besparen!

Euromast Hotel, een cadeaubon van vrienden

Tijdens een gezellig avondje met vrienden kreeg mijn vriend plotseling een kaart in zijn handen gedrukt. Een cadeaubon, om eens even samen te ontspannen en de spanning en stress van de afgelopen maanden aan de kant te zetten. En wat voor een cadeaubon! Een bon voor een overnachting, inclusief ontbijt, in het Euromast Hotel.

Boeken Euromast Hotel

De cadeaubon had een geldigheid van een jaar. Omdat het Euromast Hotel bijna altijd volgeboekt is, besluiten we te bellen en alvast een reservering te maken. Via de telefoon geven wij aan een waardebon te hebben en de reservering is zo gemaakt.

Stars of Heaven in het Euromast Hotel?

Bij de reservering moeten we onze voorkeur door te geven voor de suite. Het Euromast Hotel beschikt maar over twee suites, Stars en Heaven. De suites zijn nagenoeg hetzelfde, maar het uitzicht is natuurlijk anders. Ook vind je in de ene suite een heerlijke jacuzzi en in de andere suite een regendouche.

Wij besluiten te gaan voor de suite Stars met de jacuzzi, wel zo ontspannen! Via de Stars suite kijk je uit op het centrum en via de Heaven suite heb je een prachtig uitzicht op de Maas en havens.

Op naar het Euromast Hotel

Eindelijk is het zo ver. Omdat we vanaf 15:00 uur kunnen inchecken, vertrekken we rond 13:30 uit Zeeland. We parkeren voor de deur. Klein nadeel: overal in Rotterdam is het betaald parkeren, zo ook hier. De Euromast heeft geen aparte parkeerplaatsen voor bezoekers. Je hoeft echter niet 24 uur per dag te betalen, dus het valt mee.

Tijden betaald parkeren.
maandag t/m zaterdag 9:00 – 18:00
zondag 12:00 – 18:00

Het inchecken is zo gebeurd. We moeten onze gegevens invullen op een formulier en krijgen wat informatie. Verder krijgen wij een kaart, waarop wij moeten aankruisen wat wij graag als ontbijt willen de volgende ochtend.

De suite Stars

Met de lift vervolgen wij onze weg naar boven. We hebben een sleutel gekregen voor de kamer en hebben het zo gevonden. Je moet, nadat je de lift hebt genomen, nog wel een trap op om de suites te bereiken.

De kamer is om door een ringetje te halen. Erg schoon, ruikt lekker, er staat een sfeervol muziekje aan op de achtergrond (kun je zelf uitzetten als je wilt) en het bed ziet er werkelijk prachtig uit. Erg uitnodigend! Op het bed vinden wij een welkomstkaart en echte Euromast chocolaatjes. Leuk!

In de kamer vind je een salontafel met twee stoelen, een héérlijk bed, een bureau met stoel, een minibar, een heerlijke jacuzzi, een televisie en een toilet.

Bureau

Het bureau is handig. Hierop ligt nog een gastenboek, waarin je kunt schrijven in de ochtend voordat je vertrekt. Er staan allemaal leuke ervaringen van andere gasten in. Ook vind je een fruitschaal, met appels, peren, kiwi’s en mandarijnen.

Sanitair

Het sanitair is erg schoon, dat is voor mij erg belangrijk. Verder vind je daar slofjes, handdoeken en een badjas. In die badjas hebben wij na 22:00 uur natuurlijk wel even op het balkon gestaan.

Het bed

Ik heb geen idee waar dit bed vandaan komt, maar het ligt echt fantastisch. Niet te hard, niet te zacht, heerlijke kussen en een fijn dekbed. Het leek allemaal wel nieuw.

Televisie

De televisie is een klein minpuntje. In een suite waar je €395 euro per nacht voor moet betalen, verwacht je toch minimaal wel een iets grotere televisie, die niet zo verouderd is. Hij werkte overigens “prima”, al waren ook de dvd’s (ja, echt!) wat verouderd. Een smart-tv zou in zo’n suite beter op zijn plek zijn.

Wifi

In dit hotel is wifi gratis beschikbaar. De wifi werkte prima. Heel handig, met een smart-tv (-;

Privacy

Als je besluit om te gaan overnachten in de Euromast, dien je er rekening mee te houden dat je niet veel privacy hebt. Wanneer je wilt genieten van het uitzicht, wil je natuurlijk de gordijnen openhouden.

Het glas is getint, maar de ervaring leert dat je toch nog naar binnen kunt kijken vanaf buiten. Er zijn zelfs bezoekers van de Euromast die moedwillig naar binnen kijken, omdat zij nieuwsgierig zijn naar wat er achter het glas zit. Veel mensen weten namelijk niet dat er suites aanwezig zijn.

Vanaf 22:00 is de Euromast gesloten voor bezoekers en kun je dus lekker in alle rust genieten van het uitzicht buiten. De enige mensen die je tegen zult komen, zijn de gasten van de andere suite.

Ontbijt

Zoals ik eerder aangaf, kun je bij het inchecken aangeven wat je de volgende ochtend wilt eten. Wij hebben van alles aangekruist en het was heerlijk! Je geeft een tijd aan en dan staat de kar vol eten voor de deur. Je kunt er ook voor kiezen om in de brasserie te ontbijten, maar wij vonden het fijn om dit op de kamer te doen.

Euromast

Jacuzzi

Hier kan ik een heel verhaal over schrijven, maar in één woord: heerlijk! Je komt echt even tot rust. Ik moest wel wennen aan allerlei mensen die je voorbij ziet lopen, terwijl jij lekker in bad zit. Door de shutters konden zij ons niet zien, maar toch…

Dineren

Dineren is natuurlijk een mogelijkheid. Je krijgt van tevoren een kaart, zodat je kunt besluiten of je hier uit eten wilt of niet. In Rotterdam zijn er natuurlijk genoeg eetgelegenheden, dus wij kozen ervoor ergens anders te gaan eten.

Reserveren en prijzen

Reserveren kun je telefonisch doen via de Euromast zelf. Online reserveren is ook mogelijk, maar dan heb je grote kans dat de gekozen datum al bezet is.

De huidige prijs voor een overnachting in het Euromast Hotel: €395 exclusief toeristenbelasting. Dit is voor twee personen, inclusief een fles champagne en zeer uitgebreid ontbijt. Een extra persoon kost €75,- extra en een babybedje kan gratis bijgeplaatst worden. Let op: alleen mogelijk in de Heaven suite.

Euroscoop

In de Euroscoop ga je helemaal naar boven, erg gaaf! Je krijgt wat informatie van een gids en draait 360 graden. Zo kun je alles goed zien. Je moet tegenwoordig een tijdslot reserveren, dit kun je online doen op de website van de Euromast.

Overlast

Wij hebben twee keer overnacht in het Euromast Hotel. De eerste keer was, ook al is de suite fantastisch, niet helemaal verlopen zoals het hoort. Op het moment dat wij daar kwamen, was er een storing in één van de liften. Niet zo handig als de attracties ruim 100 meter hoog zijn.

De monteurs zijn tot diep in de nacht bezig geweest en hebben daardoor voor flink wat overlast gezorgd. De liften zijn pal naast de suite, dus daar kwam een behoorlijk kabaal vanaf. Rond half een ’s nachts hebben we gebeld en het zou nog even duren. Uiteindelijk was het twee uur ’s nachts toen er eindelijk niks meer te horen was.

Maar… om half acht ’s ochtends gingen ze vrolijk verder, omdat het probleem nog niet opgelost was. Onze avond (en nacht!) was behoorlijk verpest. Het was duidelijk overmacht, maar wij waren hier wel de dupe van. En als je zoveel geld moet betalen voor een overnachting, ga je hier natuurlijk niet mee akkoord.

Nieuwe overnachting

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk hebben zij ons een nieuwe overnachting aangeboden. Dit hadden zij natuurlijk niet hoeven doen, maar het is wel erg netjes.

Suite Heaven

Omdat ik op dat moment zwanger was, besloten we de reservering een tijdje uit te stellen. Uiteindelijk zijn we een jaar later weer gegaan. De suite Heaven is een stuk groter dan de Stars suite. De regendouche is heerlijk, al gaat mijn voorkeur wel uit naar de jacuzzi. Verder is alles precies hetzelfde als de andere suite.

Combineren met uitjes

Wij gingen voor een rustig en ontspannen avondje naar de Euromast. Het uitzicht is natuurlijk geweldig. Maar het is ook leuk om jouw bezoek te combineren met andere uitjes. In Rotterdam zijn er genoeg leuke dingen te doen.

Valk Exclusief

Wel naar de Euromast, maar geen geschikte datum of je vindt de prijs te hoog? Dan kun je altijd nog overnachten bij Van der Valk Exclusief. Zij bieden hotels aan in de omgeving. Op die manier kun je op bezoek bij de Euromast en lekker overnachten in de buurt.

Prijzen Euromast bezoek

De prijzen voor de Euromast in 2021 kun je hieronder vinden.

Volwassenen betalen €10,50 en kinderen van vier tot en met elf jaar €7,00. Ben je 65+? Dan betaal je €9,50.

Jaarkaart / mastkaart

Voor een Mastkaart voor kinderen betaal je €12,50 per jaar. Volwassen betalen €20,00. Ben je van plan om de Euromast vaker te bezoeken? Dan is zo’n jaarkaart een koopje.

Rondleiding

Het is mogelijk om een rondleiding te volgen, met maximaal 25 personen. Je dient vooraf te reserveren en je betaalt dan €137,50. De entree zit hier niet bij inbegrepen.

Groepskorting

Kom je met meer dan twintig personen? Dan betaal je €9,00 per volwassene en €6,50 per kind van vier tot en met elf jaar.

Kinderfeestje

Wil je een echt gaaf en uniek kinderfeestje? Dan zit je hier goed. Voor €15,00 per kind heb je al een kinderfeestje in de Euromast. Je gaat onder andere een “cocktail” maken, crêpes versieren/opeten en je krijgt een ijsje.
Let op: vraag wel naar eventuele maatregelen i.v.m COVID-19.

Abseilen

Voor de echte bikkels is er ook genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan abseilen. De kosten hiervan bedragen €57,50. Dit is van juni tot en met september mogelijk in het weekend.

Geen contant geld

Anno 2021 is het bij de Euromast niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het is dan ook belangrijk dat je hier rekening mee houdt wanneer je een bezoekje gaat brengen aan de Euromast.

Social Deal voor Euromast Hotel

Er zijn regelmatig leuke kortingsacties via Social Deal te vinden voor zowel de overnachting in het Euromast Hotel (€199,00) als een arrangement (entree en bijvoorbeeld lunchen). De moeite waard om in de gaten te houden!

Conclusie Euromast Hotel

Ook al viel de eerste nacht tegen door de geluidsoverlast, de tweede nacht was echt fijn. Ze hebben de situatie netjes opgelost en we hebben genoten. Ik kan nergens negatieve ervaringen vinden, dus het zal vast niet vaker zijn voorgevallen.

Lees ook:

Nicole
Scroll naar boven