Doppler kopen : luisteren naar je baby’s hartje

angelsounds doppler

Laatste update 09/09/2023 by Nicole

Normaal gesproken laat de verloskundige zo nu en dan het hartje van je ongeboren kindje horen tijdens een zwangerschapscontrole. Wist je dat dit ook gewoon veilig thuis kan? Hiervoor heb je wel een doppler nodig. In dit artikel lees je meer over de Angelsounds doppler van het merk Luvion. Is de Angelsounds doppler gevaarlijk of veilig? Hoe werkt een doppler en vanaf wanneer kun je hem gebruiken? Doppler kopen: lees hier de informatie die je nodig hebt!

Doppler kopen : Luvion Angelsounds, wat is het?

Update: de Luvion Angelsounds doppler is op deze pagina van Prénatal nog verkrijgbaar!

Wat is er leuker dan thuis naar de bewegingen en het hartje van je ongeboren baby te luisteren? Dit wordt mogelijk door de Angelsounds doppler van Luvion te gebruiken. Er wordt aangeraden om op zoek te gaan naar de hartslag vanaf 14 weken, maar veel vrouwen vinden de hartslag al weken eerder. Over het algemeen kun je de hartslag een stuk vroeger vinden wanneer je vrij slank bent.

Luvion Angelsounds Doppler kopen : hoe werkt hij?

Zorg dat je alles klaar hebt liggen. De doppler + gel + koptelefoon en eventueel een doekje om je buik na het gebruik van de doppler mee schoon te maken.

Ga lekker op de bank of op bed liggen en smeer de doppler-gel(BOL.com) op je buik, net boven je schaambot. Beweeg de doppler voorzichtig heen en weer. Je zult merken dat ook je eigen hartslag duidelijk te horen is. De hartslag van je baby zul je meteen herkennen: deze slaat vele malen sneller dan je eigen hartslag!

Kun je de hartslag niet vinden en ben je nog in het eerste trimester van je zwangerschap? Probeer het een aantal dagen later nog eens. Het is sterk afhankelijk van de ligging van de baby hoe goed je de hartslag kunt horen.

Mogelijkheden Angelsounds doppler Luvion

Met de Angelsounds doppler van Luvion kun je niet alleen naar de hartslag en bewegingen van je kindje luisteren, maar ook de schopjes en hikjes kun je op den duur zelfs horen. Via de computer kun je deze beelden opnemen, zodat je ze kunt delen met vrienden en familie.

Het volume is gemakkelijk in te stellen en er zijn twee audio uitgangen. Voor de beste resultaten heb je vloeistof nodig. De meeste vrouwen gebruiken de speciale doppler-gel, zoals je die kent van de verloskundige. Ook bodylotion of (baby) olie werkt prima. Let wel op dat (vooral olie) dit tussen de naden kan gaan zitten. Doppler-gel (BOL.com) is beter geschikt voor de Angelsounds doppler.

Waarom wordt de doppler soms afgeraden?

In Nederland worden alle producten voor consumenten aan strenge kwaliteitseisen onderworpen. De meningen zijn verdeeld over de Angelsounds doppler, maar dit gaat vooral om de gemoedsrust van de aanstaande moeder. Wanneer je nog niet lang genoeg zwanger bent en het hartje niet kunt vinden, zou je in de stress kunnen schieten.

Dit is ook verder in de zwangerschap mogelijk. Soms ligt je kindje niet in een goede houding om het hartje (direct) te vinden. Dit kan voor stressvolle situaties zorgen, terwijl er niets aan de hand is.

Doppler kopen : veilig of gevaarlijk?

Een doppler (zowel de Angelsounds als die van de verloskundige) maakt gebruik van geluidsgolven. Veel gynaecologen hebben inmiddels aangegeven dat er geen schadelijke effecten zijn voor je kindje. In de afgelopen dertig jaar zijn er ook geen schadelijke effecten aangetoond die gelinkt worden aan het gebruik van een doppler.

Twijfel je of je de Luvion Angelsounds doppler gaat aanschaffen en veilig kunt gebruiken? Neem dan contact op met de verloskundige of gynaecoloog voor advies.

Angelsounds doppler vanaf hoeveel weken gebruiken?

Veel vrouwen willen graag thuis het hartje van hun ongeboren kindje beluisteren en vragen zich af vanaf wanneer dat kan. Wanneer je het internet erop na slaat, lees je verhalen van vrouwen die het hartje al vanaf de tiende zwangerschapsweek hebben gevonden. Is dit mogelijk? Ja. Maar het is waarschijnlijker dat je nog een aantal weken langer geduld zult moeten hebben.

Sommige vrouwen zijn erg onzeker tijdens de zwangerschap. Om die reden schaffen zij een Angelsounds doppler aan, om vervolgens (nog) geen hartje te vinden. De onzekerheid groeit en uiteindelijk kan dit voor extra stress zorgen. Het gebruik van de doppler moest juist leuk zijn en niet zorgen voor nog meer onzekerheid.

Slanke vrouwen vinden het hartje van de baby over het algemeen veel sneller. Dit komt doordat de doppler niet eerst door een laagje buikvet heen moet. Wees dus niet meteen ongerust wanneer je het hartje van de baby niet kunt vinden. Geduld is een schone zaak!

Namaak/kopie Angelsounds doppler kopen

Door de jaren heen zijn er veel bedrijven geweest die hebben geprobeerd om de Angelsounds doppler na te maken. Sommige dopplers zien er exact hetzelfde uit als de doppler van Luvion, maar zijn van slechtere kwaliteit. Let hier goed op bij aanschaf! De originele Angelsounds doppler van Luvion is te herkennen aan het merk op de voorkant van het apparaat.

Zijn alle “namaak-dopplers” van slechte kwaliteit? Vast niet. Toch ben je met de Luvion Angelsounds verzekerd van een goede kwaliteit.

Luvion Doppler Deluxe 80

Luvion heeft nog een andere variant doppler. Ook deze doppler is prima geschikt wanneer je soms even de bevestiging nodig hebt dat er toch écht een wondertje in je buik groeit. De Luvion doppler Deluxe 80 is medisch gecertificeerd en een stuk compacter dan de Angelsounds versie. Deze set is zo’n €15,00 duurder, maar voor dit geld krijg je er nog een speciale doppler-gel van Luvion bij.

Een groot verschil met de Angelsounds doppler: het LCD-scherm. Hierop kun je het aantal hartslagen van je kindje zien. Natuurlijk kun je het geluid opnemen via de opnamekabel en krijg je ook bij deze set een headset en batterijen bij de doppler.

Angelsounds doppler kopen ervaringen

Er zijn honderden, zo niet duizenden, uitgebreide reviews te vinden over de Angelsounds doppler van Luvion. Hieronder lees je er eentje!

“Tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter (2008/2009) kwam ik in aanraking met de Angelsounds doppler. Toen ik zeven weken zwanger was, heb ik het een hele tijd geprobeerd, maar helaas. Na acht weken zwangerschap was het zover: het hartje van mijn baby! Ik herkende de hartslag meteen, want deze sloeg een stuk sneller dan mijn eigen hartslag. Wat een geweldig geluid! Ik vergeet nooit meer hoe ik mij toen voelde. Er groeit leven in mij!

Na die eerste keer heb ik het natuurlijk nog een paar keer geprobeerd. Toch kon ik niet altijd de hartslag vinden, maar na twaalf weken zwangerschap had ik hier minder moeite mee. Een kindje is in het eerste trimester nog hartstikke klein, waardoor het soms best lastig kan zijn om hem/haar te vinden. Geef het niet op en probeer niet onzeker te worden! De aanhouder wint!”

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, UMCG, Puur

Relevante artikelen

Scroll naar boven