Dit is de goedkoopste zorgverzekering in 2023

Goedkoopste zorgverzekering 2023

Stijgende energiekosten, boodschappen die elke dag duurder worden, benzineprijzen die al maandenlang de pan uit rijzen: onze portemonnee slinkt. Ondanks dat de zorgtoeslag volgend jaar stijgt, merken veel Nederlanders daar niets van. Zij hebben daar namelijk geen recht op. In dit artikel bekijk je de goedkoopste zorgverzekering 2023 (basisverzekering), zodat je kunt besparen op de maandelijkse vaste laten.

Goedkoopste zorgverzekering in 2023 ook de beste?

Ieder jaar stelt de overheid de basisverzekering samen. Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2023, maar wil je niet onderverzekerd zijn? Geen zorgen, want de dekking van een basisverzekering is altijd hetzelfde. Het maakt hierin dus niet uit voor welke zorgverzekering je kiest. Je hebt vast al gemerkt dat de verschillen in de premies ontzettend groot zijn in 2023: van €125,00 tot €156,50! Reden te meer om eens op ontdekkingstocht te gaan.

Let op: het standaard eigen risico in 2023 blijft hetzelfde als in 2022, namelijk €385,00. Sommige zorgverzekeraars en websites bieden basis zorgverzekeringen aan vanaf €102,00, maar daar hoort dan wel een eigen risico van €885,00 bij. Uiteraard is dit een fijne ‘korting’ wanneer je nooit zorg nodig hebt, maar dit loopt snel in de papieren wanneer je een keer in het ziekenhuis belandt. De goedkoopste premie voor een basisverzekering is momenteel €125,00 bij een online verzekering.

Direct naar: Zorgkiezer volledig aanbod 2022-2023

Goedkoopste basisverzekering 2023

De goedkoopste basisverzekering 2023 is de zorgverzekering van ‘Vink Vink (Menzis). Een nadeel (voor sommige mensen) is dat deze zorgverzekering geheel online loopt. Alle zaken zoals wijzigingen en declaraties gaan via de speciale VinkVink-app. Veel mensen vinden dit echter geen probleem en juist alleen maar handig. Bij deze zorgverzekering hoort een premie van €125,00 en de verzekering is onderdeel van Menzis.

Alle vergoedingen zijn precies hetzelfde als bij alle andere basis-zorgverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan zorg bij de huisarts, ziekenhuisopname en spoedeisende hulp. Bij deze verzekering hoort een eigen risico (wettelijk bepaald) van €385,00 per jaar. Bij Zorgkiezer is deze zorgverzekering te bekijken, vergelijken en af te sluiten.

FBTO staat op plek 2 – goedkoopste zorgverzekering 2023

FBTO is een grote naam in de wereld van verzekeringen en dit jaar hebben zij bijna de goedkoopste premie van 2023 te pakken. Met een prijs van €126,95 is de zorgverzekering net niet de goedkoopste, maar toch nog bovenaan de lijst met goedkoopste zorgverzekeraars. Let op: ook hier gaat het om een basisverzekering, zonder eventuele aanvullende pakketten. Kom je bijvoorbeeld vaak bij de tandarts? Dan kan het verstandig zijn om naar aanvullende verzekeringen te kijken.

Ook FBTO (onderdeel van Achmea) gebruikt een speciale Zorgdeclaratie-app, welke zeer gebruiksvriendelijk is. Bij deze zorgverzekering hoort, zoals wettelijk bepaald, een eigen risico van €385,00.

Goedkoopte zorgverzekering 2023 vergelijken

Waarschijnlijk ben je inmiddels op verschillende manieren benaderd (of gebombardeerd) met allerlei informatie over de beste zorgverzekering van 2023. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je uiteraard gebruikmaken van handige vergelijkers. In deze vergelijker vul je de zorgbehoefte in, waarna je een overzicht krijgt met de beste zorgverzekeringen en bijbehorende premies.

Een grote, bekende vergelijker is Zorgkiezer. Deze website biedt handige tools, welke een duidelijk overzicht biedt van de zorgverzekeringen en de bijbehorende vergoedingen. Bij iedere verzekering staat een duidelijke prijs, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Aanvullende verzekeringen in 2023

Helaas bepaalt iedere zorgverzekeraar zelf welke aanvullende verzekeringen er kunnen worden afgesloten, welke vergoedingen daarin zitten en welke prijs iemand daarvoor moet betalen. Na een paar uur research kwamen wij erachter dat de verschillen best groot zijn wanneer het gaat om specifieke zorg, zoals vergoedingen voor brillen, fysiotherapie, orthodontie en zwangerschap & kraamzorg. Het kan dus zeker lonen om een vergelijker te gebruiken, zodat je de goedkoopste zorgverzekering 2023 kunt afsluiten.

Zwanger & je zorgverzekering

Ben je benieuwd naar de kosten die je waarschijnlijk gaat maken tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd? Neem dan zeker een kijkje tussen onze andere artikelen. Tijdens- en na de zwangerschap kunnen er verschillende kosten naar boven komen, waarvoor je jezelf (deels) kunt verzekeren.

Scroll naar boven