Disney+ review, films voor het hele gezin

Disney+

Samen met de kinderen genieten van de klassiekers van Walt Disney? Dombo, The Lion King (Leeuwenkoning) of de 101 Dalmatiërs?! Doen! In dit artikel kun je meer informatie lezen over de populaire streamingdienst Disney+. Wat bieden ze aan en wat betaal je voor een abonnement? Is er ook een gratis proefperiode? Lees het hier!

Corona = filmtijd!

Veel mensen kwamen in maart 2020 thuis te zitten door de strenge coronamaatregelen. Sommige mensen moesten (noodgedwongen) thuis werken en andere mensen raakten zelfs hun baan kwijt. Ook de kinderen mochten niet meer naar school, het kinderdagverblijf of de BSO. Het is dan ook niet gek dat ontzettend veel mensen een abonnement op Netflix, Amazon Prime Video en/of Disney+ namen.

Waar je op zonnige dagen prima kunt vertoeven met kinderen thuis, is dat bij regenachtige dagen een stuk lastiger. Jammer genoeg volgde er in december een nieuwe lockdown, waardoor we weer lang thuis kwamen te zitten. In de winter is dat alles behalve fijn!

Je gaat de televisie vast niet fulltime aanzetten, maar het is wel fijn om iets achter de hand te hebben op regenachtige of zeer koude dagen. Wij besloten een proefabonnement te nemen op Disney+!

Wat is Disney+?

Op 12 november 2019 was het zover. Nederland kon gebruik gaan maken van Disney+. Drie maanden voor de officiële start was er de mogelijkheid om Disney+ gratis uit te testen. Dit hebben wij toen niet gedaan. Als je gebruik maakt van deze streamingdienst, ben je verzekerd van een grote collectie aan films. Ook series en documentaires ontbreken niet op Disney+. Met ruim 60 miljoen gebruikers (in 2020) is deze dienst zeker populair te noemen.

Klassiekers op Disney+

Als je 30+ bent, is de kans maar klein dat je niet bent opgegroeid met de klassiekers van Walt Disney. Het is dan ook één van de redenen dat ik voor Disney+ koos, in plaats van andere streamingdiensten. Wij hebben ook een abonnement op Netflix, maar dat even terzijde.

Een kleine greep uit de klassiekers die je hier zult vinden: 101 Dalmatiërs (tekenfilm 1961), Mary Poppins (1964), the Sound of Music (1965) the Junglebook (tekenfilm 1967), The Aristocats (tekenfilm 1970), Robin Hood (tekenfilm 1973), Frank en Frey (tekenfilm 1981), De Speurneuzen (tekenfilm 1986), De Kleine Zeemeermin (tekenfilm 1989), Home Alone (1990), Lion King (verschillende delen, waaronder de nieuwste uit 2019), Aladdin (zowel de tekenfilm als de nieuwste uit 2019), Dombo, Belle en het Beest en nog veel meer mooie films die je echt moet meegeven aan jouw kinderen.

Nieuwe films en series

Disney heeft de laatste dertig jaar natuurlijk niet stil gezeten. Er zijn weer talloze mooie films aan de grote collectie toegevoegd.

Een kleine greep uit de nieuwere films die je ook via Disney+ kunt bekijken: Toy Story 4, The Lion King (2019), Aladdin (2019), Frozen 2, Maleficent 2, Dombo (2019), Lady and the Tramp, Star Wars (verschillende delen), Captain Marvel, X-Men Dark Phoenix, Hamilton, Coco, The Imagineering Story, The Mandalorian, Avengers, Vaiana en nog veel meer.

Marvel

Marvel mag natuurlijk niet ontbreken. Ben je een echte Marvel fan? Dan kun je uren genieten van de films en series van Marvel. Wat denk je van Captain Marvel? En Marvel Rising: operation Shuri? Of ga je misschien toch voor de serie Agent Carter? Nee? Dan kun je altijd nog gaan voor de Avengers. Momenteel staan er genoeg films en series op van Marvel. Ook was Wandavision aangekondigd voor 2020, terwijl deze eigenlijk pas in 2021 gelanceerd zou worden.

Documentaires

Op Disney+ vind je ook mooie documentaires over dieren. Leuk om zelf te kijken, maar ook erg en leerzaam voor de kinderen. Ook zijn er nog talloze andere documentaires te vinden. Een kleine greep uit de collectie: Elephant (2020), Paradise Islands (2020), Diving with Dolfins (2020), Penguins (2019), Before the Flood (2016), America’s National Parks (2015) en nog veel meer. Update 21 augustus 2020: Disney+ heeft bekend gemaakt dat de documentaire “Becoming” vanaf 18 september te zien zal zijn!

Prijzen, proefabonnement en opzeggen

Toen wij besloten om Disney+ een maandje (gratis) uit te gaan proberen, was dit zo geregeld. Momenteel is het helaas niet meer mogelijk om Disney+ een maand lang gratis uit te testen. Disney+ is van mening dat de streamingdienst de prijs van 6,99 per maand (of 69,99 per jaar) meer dan waard is.

Een abonnement aanvragen of opzeggen? Dit is zo gebeurd. Vooral dat opzeggen vind ik belangrijk. Wie heeft er tegenwoordig nog zin om veel moeite te doen om een contract op te zeggen? Dit vind ik dus wel een pluspunt aan Disney+. Geen gedoe, gewoon afmelden en het contract beëindigen.

Disney+ abonnement herstarten

Het herstarten van een Disney+ abonnement is erg makkelijk. Je gaat naar de inschrijfpagina en kunt jezelf meteen weer makkelijk aanmelden en dus jouw account activeren. Wil je dus een maandje gebruik maken van Disney+ en daarna even niet meer? Alles is zo geregeld en je zit nergens aan vast.

Ben je erg enthousiast en denk je dat je maanden kunt kijken? Sluit dan een jaarabonnement af. Omgerekend betaal je dan 5,83 euro per maand. Een koopje voor zoveel goede films, series en documentaires.

Films downloaden

Onderweg films kijken? Je kunt films downloaden en later bekijken. Hier zit geen limiet aan vast. Het is natuurlijk zonde om de MB’s uit de bundel van jouw telefoon te gebruiken om een film te kijken.

Disney+ App

Als je een abonnement hebt afgesloten bij Disney+, kun je via bijvoorbeeld een smarthphone of tablet de Disney+ app downloaden. Dit kijkt natuurlijk veel fijner dan via een webbrowser. Via jouw mobiele device kun je de gewenste film of serie rechtstreeks streamen naar de televisie. De televisie moet hier natuurlijk wel geschikt voor zijn.

Disney+ streamen op meerdere apparaten

Je kunt op maximaal vier apparaten tegelijk gebruik maken van Disney+. Er zijn eerder dit jaar berichten verschenen dat Disney+ het account delen wilde gaan aanpakken. Accounts delen met vrienden of familie zou dan niet meer toegestaan zijn. Voorlopig zijn ze daar niet actief mee bezig en binnen het gezin mag een account altijd gedeeld worden.

Welke apparaten zijn geschikt voor Disney+?

Je kunt de Disney+ app downloaden op jouw telefoon, tablet, laptop enzovoort. Ook via een webbrowser kun je gebruik maken van Disney+. Ook het streamen naar een televisie via een chromecast is geen probleem. Smart tv’s doen nog even niet mee jammer genoeg.

Kwaliteit

Als er films, series en documentaires in 4K zijn opgenomen, kunnen ze ook kosteloos bekeken worden in 4K. Dit is niet bij elke dienst zo, dus dit is zeker nog een pluspunt voor Disney+.

Conclusie

Disney+ is een mooie dienst, die voor veel mensen interessant is. Van nieuwe films tot klassiekers, series tot documentaires, voor jong en oud. Iedereen zal hier genoeg vinden om met plezier naar te kijken.

De prijs van 6,99 per maand of 69,99 per maand vinden wij het in ieder geval meer dan waard. Ik beveel Disney+ dan ook zeker aan.

>>Kijk snel op de website van Disney+!

Relevante artikelen

Scroll naar boven