De Kleine Keuken | review pakketje producten

Kleine keuken review

Pure, biologische voeding zonder kunstmatige toevoegingen. Dat klinkt gezond! Al vanaf het moment dat Ivy vast voedsel eet, zijn wij gek op de producten van De Kleine Keuken. Wij hebben een pakketje vol De Kleine Keuken-producten uitgeprobeerd en schreven een review!

Welk beleg doe ik op brood?

Toen Ivy geboren werd, was ik al een tijdje “uit” de babyfase. Sam heeft nooit echt gegeten en Naomi was inmiddels al zeven jaar. Hoe zat het ook alweer? Wat mag wel en wat niet? In de winkel stond ik te twijfelen over wat ik zou kopen om op Ivy haar boterham te smeren.

In het begin smeerde ik er van alles op. Van (biologische) pindakaas, tot geprakte bananen. Ik ben gezegend met een kindje dat alles eet en (raar maar waar) geen allergieën heeft. Bij mijn andere kinderen moest ik altijd heel erg opletten in verband met lactose-intolerantie. Wat een verademing!

Een leuk pakket van De Kleine Keuken

Wat hebben we een leuk pakket binnengekregen! De tas is handig, want die kunnen we gebruiken voor wat kleine boodschapjes. Het kaartje vond ik ook leuk. Met een geschreven tekst erop is het toch altijd iets persoonlijker.

Welke producten zitten er in het pakket?

  • Biologische Haver & Boekweit Pap
  • Biologische Abrikoosjes
  • Biologische Rozijntjes
  • Broodbeleg Appel & Peer stroop
  • Broodbeleg Mango & Pompoen spread
  • Dadel & Appel reepjes
De Kleine Keuken

Broodbeleg De Kleine Keuken

De Kleine Keuken biedt meerdere producten aan die je op een boterham kunt smeren. Pasta, pindakaas, Mango & Pompoen spread, Appel & Peer stroop en Aardbei & Biet spread.

Voordat wij dit pakketje binnenkregen, hadden wij al een positieve ervaring met de Mango & Pompoen spread, Aardbei & Biet spread en de pindakaas. Ivy vindt dit broodweg heerlijk en eet alle boterhammen in één keer op. De Appel & Peer stroop was jammer genoeg geen succes. Het ruikt heerlijk en smeert goed, maar Ivy vindt de stroop niet lekker. Ik moet er wel bij zeggen dat zij sowieso niet echt gek is op stroop.

Tussendoortje | abrikoosjes en rozijntjes

Als tussendoortje besloot ik haar een doosje uit de zak Biologische Abrikoosjes te geven. Ik had hier niet eerder van gehoord en was best nieuwsgierig naar haar reactie. Ze vond de abrikoosjes heerlijk! Het doosje was binnen no-time op. Ik gaf de abrikoosjes wel per stuk, want anders maakt ze er een rommeltje van.

De Kleine Keuken

De rozijntjes bevielen ook heel goed. Stiekem heb ik ook een paar rozijntjes gegeten en ja, we willen nu geen andere meer. De rozijntjes van bijvoorbeeld de Jumbo zijn lang niet zo lekker als de rozijntjes van De Kleine Keuken.

Haver & Boekweit pap

Pap is hier in huis niet in trek. Mijn oudere kinderen hebben hier nooit interesse in gehad en ook Ivy vindt er niks aan. Toch was ik wel benieuwd naar of zij dit zou eten. En ja, dat doet ze! En het is nog gezond ook. Een papje maken van haar fles heeft geen zin, want dan laat ze de fles gewoon staan. In een kommetje/bordje is dit wel een goed plan. Een perfecte (gezonde) manier om de dag mee te beginnen.

Haver & Boekweit

Dadel & Appel reepjes

Ook deze reepjes waren jammer genoeg geen succes bij Ivy. Het zijn wel handige reepjes om mee te nemen en om als tussendoortje te geven wanneer je onderweg bent. Als jouw kindje gek is op dadels, dan is dit een goed en verantwoord tussendoortje.

Kleine keuken broodbeleg

Spreads kort houdbaar

Op het kaartje dat in het pakket zat stond het al: de fruit- en groentespread is kort houdbaar. Tussen de zeven en tien dagen in de koelkast na opening. Deze producten bevatten geen conserveermiddel en hebben een hoge zuurtegraad. Het potje broodbeleg is ook nog eens gepasteuriseerd in plaats van gesteriliseerd. Hierdoor heeft het broodbeleg een laag suikergehalte en blijven de voedingswaarden, smaak en textuur behouden.

De Kleine Keuken geeft een tip: kleine porties invriezen. Het blijft dan langer houdbaar.

Onze ervaring is echter dat de potjes de zeven dagen niet eens halen. Ivy is ontzettend gek op de groente- en fruitspreads en die zijn binnen no-time op. De potjes zijn ook niet erg groot.

Voordelen De Kleine Keuken

Biologische producten zijn goed voor kinderen. En natuurlijk voor volwassen. De Kleine Keuken heeft meerdere producten, ook voor oudere kinderen. De kleine porties vind ik ideaal, want met een korte houdbaarheid gaat het potje altijd wel op. De abrikoosjes en rozijntjes zijn heerlijk als tussendoortje.

De Kleine Keuken biedt haar producten inmiddels in meerdere winkels aan. Je kunt dus zelf naar een winkel gaan en het assortiment bekijken. Ook kun je makkelijk online producten van deze winkel bestellen. Bijvoorbeeld bij PLUS. Wil je de producten zelf in de winkel halen? Kijk dan eens bij Jumbo, Albert Heijn, Etos of Hoogvliet.

Nadelen Kleine Keuken

Ik kan maar één “nadeel” bedenken en dat is de prijs. Dit is overigens niet alleen het geval bij De Kleine Keuken. In Nederland zijn biologische (gezonde) producten nu eenmaal een stuk duurder dan niet-biologische producten.

Een potje broodbeleg kost tussen de €2,70 en €3,85. Een zak rozijntje of abrikoosjes kost ongeveer €2,90. Niet overdreven duur, maar een zak niet-biologische rozijntjes kost nog geen €1,50. Je merkt het verschil wel! De biologische rozijntjes smaken echt veel beter en zijn gezonder.

Andere producten De Kleine Keuken

Update: Jumbo biedt bijna de gehele collectie van De Kleine Keuken aan. Wel zo fijn, want Jumbo bezorgt ook tijdens de coronacrisis de boodschappen thuis! Deze producten kun je bij Jumbo vinden: rozijntjes, broodbeleg mango & pompoen, broodbeleg aardbei & bietjes, Appel & Peer stroop, speltkoekjes, zachte koekjes met appel, dadel & appel reepjes, fruit & kruidenthee, abrikoosjes, pindakaas, pasta, mini crackers tomaat, chocokoekjes, haver & boekweitpap, fruitmix, abrikoos & noten reepjes en letterkoekjes.

De Kleine Keuken biedt producten aan voor baby’s en kinderen. Ook hebben zij een “De Kleine Badkamer” collectie. Ze hebben een eigen webshop, maar je kunt de producten ook bestellen bij eerdergenoemde winkels.

Verzorgingsproducten die zij verkopen: sheabutter zalf, bad- en doucheolie, kraamcadeau en shampoo.

Voedsel: babykoekjes, chocokoekjes, biologische groentewolkjes, minicrackers tomaat, biologische fruit- en kruidenthee, kokos- en aardbei havermout, letterkoekjes, speltkoekjes en nog veel meer. Bekijk hier het uitgebreide aanbod bij Jumbo!

Relevante artikelen

Scroll naar boven