Geboorte Mama Groeit

De geboorte van Mama Groeit, website voor moeders.

Lieve lezer, de geboorte van Mama Groeit is dan eindelijk een feit. Wat leuk dat je terecht bent gekomen op mijn blog.

Een tijdlang heb ik nagedacht over het beginnen van een persoonlijke, nieuwe website. Als ondernemende moeder leek het mij leuk om ook in contact te komen met gelijkgestemden, om zo ervaringen met elkaar te delen.

Druk leven

Als moeder van vier jonge kinderen leid ik een best wel druk (en soms ietwat chaotisch) leven. Dit jaar heb ik de stap gezet om te beginnen met een website en affiliate marketing. Ik probeer op deze manier een inkomen te generen vanuit huis, zodat ik meer tijd over heb voor de mini-me’s.

Op Mama Groeit neem ik je mee in mijn leven. Ik schrijf over onderwerpen die mij interesseren en over de leuke gebeurtenissen die je meemaakt in het leven als moeder én ondernemer. Verder zal ik een en ander schrijven over ervaringen met musthaves voor moeders en kinderen.

Ik moet eerlijk toegeven, het is even wennen. Waar begin ik? Wat wil ik delen en is dit wel interessant voor andere moeders? Verder is het natuurlijk best spannend om jezelf bloot te geven voor een groter publiek.

Als ik om mij heen kijk, zie ik veel moeders vooral overleven, in plaats van leven. Dat is zo zonde! Het is een cliché, maar je leeft echt maar één keer.

Is dit het?

Afgelopen maanden vroeg ik mezelf af: “Is dit het?” Ik was ontevreden over de manier waarop ik mijn leven in moest delen. Volop (buiten de deur) werken, daarbuiten proberen te genieten van de kinderen en dan ook nog proberen om het huishouden enigszins draaiende te houden. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven was, zonder echt te genieten van alle waardevolle dingen om mij heen. Wilde ik op die manier echt oud worden?

Ik had het gevoel dat ik aan het overleven was, zonder echt te genieten van alle waardevolle dingen om mij heen.

Je moet weten dat ik altijd heel terughoudend ben als het gaat om risico’s nemen. Ik heb de verantwoordelijkheid over vier kinderen, aan wie het niks mag ontbreken. Zeg je dan zomaar je baan op? Spring je in het diepe en ga je er helemaal voor? Nee. Hoe graag ik ook wilde, dat is iets wat ik niet zou doen. De vaste lasten moesten betaald worden. En dus besloot ik om naast mijn werk (tijdelijk) nog meer hooi op mijn vork te nemen. En het bleek een verstandige keuze.

Energie door schrijven

Eerste feit: ik krijg energie door het schrijven. Ik heb het idee dat ik iets aan het opbouwen ben en daar zet ik mezelf dan ook 100% voor in. Natuurlijk verdien je geen bakken met geld als je net begint met een nieuw project, maar alle kleine beetjes helpen en motiveren gegarandeerd!

In het begin was het lastig. Alles uitzoeken, zoveel informatie, niet meer weten waar je precies moet beginnen. Totdat de puzzel compleet is. Zodra je het geheel kunt zien, is het allemaal veel makkelijker. Dit is dan ook precies waar ik andere mensen mee wil gaan helpen. Het is niet moeilijk, maar de drempel moet je toch echt zelf over. Met wat handvatten is dat een stuk leuker, toch?

Mijn grote minpunt

Teveel willen doen in te weinig tijd. Een dag heeft nog steeds maar 24 uur en dat is eigenlijk te weinig. Naast dat ik dit blog ben begonnen, loop ik ook nog met het idee om een e-book te schrijven over een makkelijke start als affiliate. Dan zijn mijn uren/dagen/weken uitzoekwerk toch niet voor niets geweest. Daarbuiten vind ik het ook hartstikke leuk om andere moeders (en vaders!) te helpen, als zij ook besluiten om een andere weg in te slaan met hun leven.

Voor nu laat ik het even zo. Ik ben voorlopig nog (lang) niet tevreden over mijn blog en uitstraling van de website. Het is maar goed dat ik ervan geniet, anders zou het een lange weg worden 😉

Ik hoop dat je nog vaker langskomt en jezelf laat inspireren door mijn teksten. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact met mij opnemen. Vergeet je jezelf ook niet in te schrijven voor de nieuwsbrief en aan te melden voor de besloten community voor ondernemende moeders?

Liefs,
Mama Groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *