Boerderij Mariekerke | even een middagje weg

Boerderij Mariekerke

Laatste update 22/08/2023 by Nicole

Als je in het mooie Zeeland woont, hoef je niet ver weg om op leuke, mooie en gezellige plekken terecht te komen. Soms stappen we in de auto en zien we vanzelf wel waar we terecht komen. Dit keer was boerderij “Mariekerke” aan de beurt. Lees hier over ons middagje op boerderij Mariekerke.

Alles in één boerderij Mariekerke

Iedereen die mij kent, weet dat ik gék ben op kaasboerderijen. Ik koop graag verse melk, kaas en eieren. Waar kan dit beter dan op een kaasboerderij? Lekker vers en vol van smaak.

Boerderij Mariekerke is een kaasboerderij, Farmcamps en speelboerderij in één. De kinderen kunnen lekker spelen en de ouders kunnen zich ook nog vermaken op het terras. In de boerderijwinkel koop je de lekkerste verse producten.

Lekker knuffelen – de knuffelweide

Op deze mooie, zonnige dag is mijn dochter van één jaar oud natuurlijk mee. Ik was erg benieuwd naar wat zij van alle diertjes zou vinden en de poepjes aan haar schoenen van de geitjes nam ik voor lief.

FarmCamps 2021

Wat geweldig om te zien hoe zij naar de dieren kijkt én toenadering zoekt. Dit had ik eigenlijk niet verwacht. In de knuffelweide staan geitjes en schapen, maar er liepen ook kippen rond. Ze vond het fantastisch! Ze pakte uit zichzelf een tak met blaadjes en die voerde ze aan een van de geitjes.

De knuffelschuur op Boerderij Mariekerke

Na een tijdje “spelen” was Ivy het zat en besloten we te kijken wat de boerderij nog meer te bieden heeft. Naast de knuffelweide kun je de knuffelschuur vinden en natuurlijk besluiten we om even naar binnen te gaan.

Boerderij Mariekerke

Als je binnenkomt, zie je direct een stal waar een groot, dik varken in ligt. Ivy voelt zich niet bepaald aangetrokken tot het varken en we lopen iets verder. Daar zien we een heel grappige papegaai in een kooi! Het diertje beweegt alle kanten op en reageert heel leuk op Ivy.

Naast de papegaai vind je konijnen. Niet alleen grote konijnen, ook baby konijntjes! Ook mama vindt deze konijntjes super schattig, dus samen gaan we erbij zitten. We nemen een konijntje op schoot en ik laat Ivy lekker aaien. Peuters van één jaar oud staan niet bekend om hun geduld, dus na een minuut of vijf is ze er wel weer op uit gekeken.

Even het winkeltje in op Boerderij Mariekerke

Natuurlijk kan een bezoekje aan de boerderijwinkel niet ontbreken. Als je binnenkomt, ruik je heerlijke geuren. Ze hebben allerlei lekkere producten, van kaas tot aan Zeeuwse streekproducten. De keuze is echt overweldigend! Zelf ben ik gek op de Italiaanse kruidenkaas, heerlijk! Ook de verse melk vind ik altijd lekker.

FarmCamps 2021
Een voorproefje!

De mensen die hier werken zijn zo lief en gastvrij. Je kunt van tevoren even proeven of je iets lekker vindt, ze bieden het zelf aan. Tip: proef niet teveel, want bijna alles is lekker (-; We besloten dit keer wat “gewone” kaas mee te nemen en een flesje melk.

In de winkel vind je: kaas van de koe, lams- en rundvlees, verse eieren en diverse streekproducten. Denk bij die streekproducten aan: Zeeuwse babbelaars, Zeeuwse wijn, Zeeuwse jam, vruchtensappen enzovoort.

De speeltuin

Als je even lekker wilt ontspannen als ouders, kun je plaats nemen in de speeltuin op fijne bankjes. Voor de kinderen is er onder andere een trampoline en een hoog klimtoestel. Ook vind je er een treintje, een glijbaan en schommels.

FarmCamps 2021

Ivy vond vooral de trampoline en het treintje erg interessant. Zij is natuurlijk nog klein en kan nog niet het klimtoestel in. Als de oudste drie kinderen mee waren, zouden we onszelf hier vast langer hebben vermaakt.

Farmcamps ; meer informatie

Eerlijk gezegd had ik hier niet eerder over gehoord, maar het is mogelijk! Logeren/kamperen op de camping bij de boer, maar dan in stijl! De camping van boerderij Mariekerke bevat twaalf luxe safaritenten van Farmcamps. Echt een heel leuk concept, waar ik mij zeker nog verder in ga verdiepen.

Wat is er leuker dan logeren bij de boer? Voor kinderen is het extra leuk, omdat zij vaak met de diertjes kunnen spelen. Als je ook nieuwsgierig bent naar logeren bij de boer (welke dan ook), kijk dan even op de website van Farmcamps! Daarnaast kun je natuurlijk ook ons uitgebreide artikel over FarmCamps lezen.

Praktische informatie

Adres:
Mariekerke 24
4365NL Meliskerke

Openingstijden zomer: 1 april tot en met 30 september
Maandag t/m vrijdag : 9.00 – 17.30
Zaterdag : 9.00 – 16.00
Zondag : gesloten

Openingstijden winter: 1 oktober t/m 31 maart
Dinsdag en vrijdag: 9.00 -17.30
Zaterdag : 9.00 – 16.00
Zondag : gesloten

Parkeren is mogelijk op de boerderij zelf. Er is meer dan genoeg plek.

Eind goed, kind moe

Na zo’n intensieve middag viel ons kind als een blok in slaap. Zo zie je maar, het hoeft niet veel moeite/geld te kosten om een leuke middag te hebben met een kind! En mama heeft weer kaas en melk (-;

Lees ook:

Scroll naar boven