Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen | affiliate marketing

Het starten van een (succesvolle) online onderneming – voor de beginner

Je bent hier terecht gekomen, omdat je geld wilt verdienen met je blog. Of je wilt een blog gaan starten, waarmee je uiteindelijk geld wilt gaan verdienen. Het is niet zo moeilijk als je denkt, maar je moet wel weten waar je precies moet zijn én welke stappen je moet zetten. Ben je oprecht geïnteresseerd in affiliate marketing en geld verdienen met bloggen? Dan is dit artikel voor jou!

Geld verdienen met bloggen : Snel?

Wil je snel geld verdienen met behulp van affiliate marketing? Dan is dit het moment om te stoppen met lezen. Affiliate marketing heeft tijd nodig én een lange adem. Work hard, play hard. Hoe harder je aan je website of blog werkt, hoe sneller je toe kunt werken naar een (deels) passief inkomen. Voordeel: je kunt overal werken waar je wilt! De Laptop Lifestyle is alleen voor de echte doorzetters.

De beste affiliate marketing programma’s Nederland

In dit artikel ga je heel veel waardevolle informatie lezen. Vergeet niet om jezelf in ieder geval aan te melden bij deze affiliate programma’s. Wanneer je kiest voor affiliate marketing, heb je deze netwerken nodig om commissies te kunnen gaan verdienen. Hieronder bekijk je de meest populaire programma’s waarbij je je kunt aanmelden. Deze netwerken bieden de grootste bedrijven aan die je kunt gebruiken in je artikelen.

Je kunt je website(s) aanmelden bij verschillende affiliate marketing netwerken.

Affiliate marketing programma’s Nederland

Naast deze 7 meest bekende affiliate marketing programma’s Nederland zijn er nog meer affiliate netwerken te vinden. Veel bedrijven hebben een eigen affiliate programma, zonder tussenkomst van een affiliate netwerk. De commissies zijn dan vaak hoger, omdat er geen geld betaald hoeft te worden aan een tussenpartij.

Awin en geld verdienen met bloggen

Awin is hét affiliatenetwerk dat je zeker niet mag overslaan en waarbij je jezelf moet aansluiting. Het aanbod qua campagnes is erg groot, de commissies zijn duidelijk en de uitbetalingen gaan snel. Ook de goedkeurig door Awin gaat snel, want binnen enkele uren is je account goedgekeurd.

In 2017 zijn Awin en Affilinet samen gaan werken. Een kleine greep uit de adverteerders: T-Mobile, Ziggo, de Bijenkorf, Omoda, LOI, LOI Kidzz, De Blije Doos, Prenatal en Unive. Awin is onder andere een fijn partnerprogramma / affiliate netwerk wanneer je bijvoorbeeld glasvezel internet, verzekeringen of grote merken wilt gaan promoten. De vergoedingen / commissies op deze aansluitingen zijn hoog en veel affiliates promoten deze campagnes maar wat graag!

Let op: om onzinnige aanmeldingen te voorkomen, vraagt Awin een storting van €5,00. Dit bedrag wordt direct op je account teruggestort, zodat je het bij de volgende uitbetaling terug krijgt.

Tradetracker en geld verdienen met bloggen

Over Tradetracker bestaat geen twijfel: veel affiliate marketeers zijn zeer tevreden. De website werkt vlot, alles is overzichtelijk te vinden op de homepagina en je kunt deelnemen aan veel campagnes. Het aanbod is groot en je kunt hier meerdere, grote namen terugvinden, zoals: De Efteling, D-Reizen, HEMA, Landal Green Parks, Kaartje2go, Zeeman, SlaJeSlag,Ali Express, VakantieVeilingen en nog veel meer.

Veel reis-affiliates kiezen voor Tradetracker, omdat het aanbod erg groot is. Trek je graag de wereld rond en wil je reizen promoten? Dan mag je Tradetracker zeker niet overslaan!

Naast deze topcampagnes kun je nog 1582 andere adverteerders vinden die op zoek zijn naar JOU! Zonder affiliate partners moeten zij namelijk veel meer geld uitgeven aan reclame. Bij dit affiliate netwerk kun je jezelf aanmelden voor vele campagnes, waarna deze adverteerders een check doen. Als zij met je in zee willen gaan, krijg je een goedkeuring en kun je gaan promoten.

Soms worden affiliates afgekeurd door een adverteerder, waarvan je automatisch op de hoogte wordt gesteld. De reden van de afwijzing staat altijd bij de afkeuring. Vaak is dit het geval wanneer een merk vindt dat de betreffende pagina niet bij het merk past of wanneer het merk al genoeg aanmeldingen heeft.

BOL.com Partnerprogramma

BOL.com heeft zijn partnerprogramma in 2021 helemaal vernieuwd. Alle statistieken zijn nu nog duidelijker (realtime) te bekijken, waardoor het programma erg gebruiksvriendelijk is. BOL.com is een overzichtelijk en heel fijn affiliate programma.

Groot voordeel: BOL.com heeft een geïntegreerde sidebar. Hierdoor kun je direct productlinks aanmaken en kopiëren naar je artikel. Je hoeft dus niet steeds aparte deeplinks aan te maken door middel van een link generator. Je hebt de productlinks (met of zonder foto) binnen een handomdraai aangemaakt.

Omdat BOL.com zo ongeveer álles verkoopt wat je je kunt bedenken, is dit programma er eentje die je ook zeker niet over mag slaan. Naast deze voordelen biedt het bedrijf ook een maandelijkse uitbetaling, wanneer je meer dan €50,00 aan commissie open hebt staan.

Daisycon en geld verdienen met bloggen

Daisycon is ook een fantastisch affiliate marketing netwerk. Dit bedrijf biedt naast heel veel campagnes ook nog eens verschillende vergelijkers aan. Wil je zorgverzekeringen, uitvaartverzekeringen, telefoonabonnementen of financiële producten gaan promoten? Dan is Daisycon hét juiste netwerk. Ook zonder vergunning biedt Daisycon de mogelijkheid om financiële producten te gaan promoten.

Het dashboard is erg duidelijk. Hierop kun je de kliks en eventuele sales bekijken. Onder andere Eneco, VTWonen, Delta, Ikwordmama en Oxxio zijn aangesloten bij Daisycon, maar met hen nog duizenden andere adverteerders. Dit programma is zeker de moeite waard.

Vooral de zorgvergelijker is jaarlijks in trek onder affiliates. Het is niet nodig om je aan te melden bij iedere zorgverzekeraar, maar je kunt wel direct beginnen met promoten. Handig!

PayPro affiliate worden

PayPro biedt vooral e-cursussen en e-books aan. Wanneer je een website gaat beginnen waarop je deze producten aan wilt bieden, is PayPro een must. Een klein nadeel: het programma is erg traag. Een voordeel: je heoft jezelf niet aan te melden bij adverteerders, maar kunt gelijk gaan promoten. In verband met de coronacrisis is het tijdelijk gratis om jezelf aan te melden als publisher, wat je al €65 bespaard.

Onder andere de Blog naar Business, de Crypto Masterclass en de Affiliate Marketing Revolutie zijn erg populaire cursussen die je via PayPro kunt promoten.

Affiliate marketing Leek

Ben je een echte leek op het gebied van affiliate marketing? Download dan zeker deze cursus van Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing Revolutie – Internet Succes Gids. Deze cursus is vele malen goedkoper dan andere online cursussen die je hetzelfde bieden. Jacko Meijaard heeft deze cursus opgezet voor mensen die graag geld willen verdienen met affiliate marketing. Deze nuchtere Zeeuw helpt andere mensen met het opbouwen van een succesvolle onderneming.

Je zult vooral gelokt worden met teksten als: Jacko Meijaard oplichting of Jacko Meijaard opgelicht? Ook het woord piramidespel komt regelmatig voorbij. Wij kunnen overtuigend zeggen: dit is dé investering die je moet doen om veel kennis te vergaren over affiliate marketing.

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat Jacko alleen geld weet te verdienen door het verkopen van zijn cursus. Natuurlijk zal hij geld verdienen aan de verkoop van zijn cursus, maar dit is niet het enige. Wanneer je jezelf gaat verdiepen in zijn verhaal en al zijn activiteiten, merk je dat dit geen man is die graag gladde praatjes verkoopt.

Ontneem jezelf deze kans niet en schaf de cursus aan. Voor de prijs van €47,- hoef je het niet te laten! Vaak is de cursus ook nog eens met 50% korting verkrijgbaar!

Zit jij eraan te denken om voor jezelf te beginnen? Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je al bijna opgeven? Niet doen!

Soorten thuiswerk

Er zijn talloze manieren om thuis geld te verdienen. Denk aan inpakwerk, het invullen van enquetes, zogenaamde klikwebsites en ga zo maar door. Dit is natuurlijk niet wat je zoekt wanneer je graag de kant van affiliate marketing op wilt. Je wilt een passies inkomen opbouwen, maar in ieder geval de mogelijkheid hebben om op elke plek ter wereld te kunnen werken.

Thuis, op vakantie, bij familie, tijdens een weekendje weg werken? Dat is echt mogelijk!

Nuttige informatie?

Wanneer je via Google op zoek gaat naar “affiliate marketing” of “Geld verdienen met je website of blog”, kom je honderden websites tegen met de volgende teksten:

  • Rijk worden binnen een maand!
  • Vanuit je luie stoel op het strand geld verdienen!
  • Ik verdien 10K per maand en word slapend rijk!

De meeste mensen lopen hier niet warm voor en dat is maar goed ook. Toch zijn deze teksten dé manier om andere mensen naar het betreffende artikel toe te trekken. Het is dus een tikkeltje overdreven, maar er zit vaak wel een kern van waarheid in. Op sommige cursussen na, waar je €1000 voor dient te betalen en vervolgens hetzelfde krijgt als wat Jacko Meijaard je voor €47,- aanbiedt. Maak je keus (-;

Veel artikelen op het internet klinken te mooi om waar te zijn en mééstal is dat ook het geval. Affiliate marketing is een onderwerp dat niet 1,2,3 uit te leggen is. Gebruik je gezonde verstand en betaal geen honderden euro’s voor cursussen.

Een onderneming beginnen, thuis aan de slag = ontspanning?

Veel (beginnende) affiliate marketeers denken dat zij hun vaste baan op kunnen zeggen, zodat zij thuis op een ontspannen manier aan hun nieuwe avontuur kunnen beginnen. NIET DOEN!

Ja, je kunt binnen een zeer korte tijd een zeer succesvolle website opzetten, waarmee je veel geld kunt verdienen. Het is echter niet realistisch om dit binnen een maand voor elkaar te krijgen. Het kost tijd om een bedrijf op poten te zetten en dat geldt ook voor een nieuwe website of blog.

Sommige nieuwe website-eigenaren besteden wel 80 uur per week (of meer!) aan hun onderneming. Denk dus niet dat je vanuit je luie stoel duizenden euro’s bijgeschreven krijgt op de bank. Nogmaals: Work Hard, Play Hard.

Thuiswerken en je gezin – geld verdienen met bloggen

Veel nieuwe bloggers of website-eigenaren willen meer tijd doorbrengen met de kinderen of hun partner. Dit is ook vaak één van de meest belangrijke redenen om voor affiliate marketing te kiezen. Vergis jezelf hier niet in. Kinderen hebben verzorging, aandacht en liefde nodig.

De balans vinden tussen werk en gezin is erg lastig, maar wel een must. Thuiswerken kan ontspannen zijn, maar je bent vaak langer bezig dan dat je eigenlijk wilde. Het is ook erg frustrerend om met een goed idee rond te lopen, maar er niet aan te kunnen werken. Zorg dus dat je altijd een app of boekje bij je hebt, zodat je fantastische idee niet bij een idee blijft.

Snel rijk worden is een sprookje

De uitspraken “snel rijk worden” trekken de aandacht, dat is een feit. Maar een realistisch persoon weet dat je niet zomaar rijk wordt. Aan elke succesvolle onderneming is keihard gewerkt. Laat jezelf dus niet verleiden door websites met dit soort teksten/uitspraken. Denk overigens ook niet dat het onmogelijk is om echt succesvol te worden, want dat is zeker mogelijk. En nee, hier hoef je niet perse 80 uur per week aan te werken.

Evergreen content – geld verdienen met bloggen

Evergreen content is content (teksten) die altijd relevant blijft voor mensen. Deze pagina’s blijven gelezen worden, omdat het onderwerp dus áltijd relevant is.

Bloggen en online verkoop

Schrijf je informatieve blogs? Denk aan reviews over vakantieparken, babyproducten, auto’s, boeken of andere producten? Dan kun je ervoor kiezen om affiliate marketing toe te passen. Het is wel verstandig om van tevoren te bedenken wat voor een ondernemer je wilt gaan worden.

Je kunt natuurlijk ook zelf een webshop beginnen of zelfs een affiliate webshop. In een affiliate webshop staan linkjes naar de betreffende webshop, waar jij commissie aan kunt verdienen. In de prakijk verkoop je niks, maar stuur je mensen door die op je website zijn gekomen door goede artikelen.

Onder andere Woo-Commerce is een goede plugin voor WordPress om een webshop te starten. Deze plugin biedt ook de mogelijkheid om een affiliate webshop te bouwen.

De eerste stappen – geld verdienen met bloggen

Je wordt niet zomaar een succesvol affiliate marketeer. Stel doelen en houd jezelf eraan! Maar eerst moet je de eerste stappen zetten om geld te verdienen met bloggen.

1. Doel(en) vaststellen

Wat wil je bereiken en in welke tijd wil je dit bereiken? Probeer niet gelijk teveel te willen, want dat is demotiverend wanneer het niet lukt.

2. Kies een niche / doelgroep / subniche

Het is belangrijk om een sterke niche te kiezen. Oftewel, het onderwerp van je website. Voor wie ga je schrijven?

Kies geen niche waar je totaal geen verstand van hebt. Het schrijven wordt op den duur erg frustrerend, omdat je veel dingen op moet zoeken. Ben je goed met kinderen of heb je kinderen? Dan schrijft dat erg fijn, omdat je al veel verstand van kinderen hebt. Geen affiniteit met een bepaalde niche? Doe het dan niet.

3. Leer en lees

Lees jezelf in, kijk rond en bekijk de concurrentie. Welke blogs ouden jou kunnen inspireren? Hoe moet je alles opzetten? Wat zijn de kosten en wat heb je nog meer nodig om een website op te zetten?

Tip: deze cursus legt je ALLES uit, zodat je in sneltreinvaart aan de slag kunt met je affiliate website.

4. Werktijd

Welke tijden ga je aan je website besteden? Plan dit heel goed in, zeker wanneer je nog een andere baan of een gezin hebt. Zorg dat je tijdens je “werktijden” niets anders om handen hebt.

5. Cursussen geld verdienen met bloggen

Wanneer je een echte leek bent, maar denkt dat je veel kunt bereiken: volg cursussen! Welke cursus zou je willen volgen? Kan ik SEO (search engine optimization) schrijven? Heb ik genoeg voorkennis van WordPress om een website op te zetten?

Aan de slag – geld verdienen met bloggen

Zorg voor een goede werkplek! Zorg dat je comfortabel en in een goede houding zit. Dit scheelt uiteindelijk veel rugpijn. Goede, maar betaalbare bureau’s zijn momenteel in trek.

Zoek webhosting en registreer een domeinnaam. Ga op zoek naar betaalbare webhosting en check of jouw favoriete domeinnaam nog vrij is. Deze kun je dan ook direct registreren. Als je net begint, heb je nog niet veel nodig. Probeer een eenvoudig pakket, tegen lage kosten. Als jouw website of blog goed gaat lopen, kun je altijd makkelijk upgraden naar een duurder en beter pakket.

Onder andere Neostrada en Siteground worden vaak aangeraden door enthousiaste bloggers!

Installeer WordPress en zoek een template uit. Veel webhosts bieden 1-click WordPress installatie aan. Als je zover bent, kies dan een mooie template uit en je bent bijna klaar om te beginnen aan het echte doel: schrijven!

Handige tips bij geld verdienen met bloggen

Sommige belangrijke informatie kom je pas later tegen, maar zijn vanaf het begin belangrijk.

SSL-certificaat verplicht

Een SSL wat?! Ja, een SSL-certificaat is verplicht. Dit certificaat zorgt voor de beveiliging van de verbinding tussen de website en de bezoeker. Hiermee voorkom je dat de data leesbaar is voor andere mensen. Het SSL certificaat herken je aan het slotje in de browser.

Wanneer je website geen SSL-certificaat heeft, krijgen bezoekers de melding dat een website niet beveiligd is en dat je beter geen gegevens in kunt vullen. Een onbeveiligde verbinding wekt geen vertrouwen op bij je bezoekers.

Cookie Consent

In Europa moeten bezoekers toestemming geven voor het gebruik van bepaalde cookies. Aangezien dit wettelijk verplicht is, kun je het beste direct een plugin installeren. Onder andere de GDPR Cookie Consent is een handige, gratis plugin.

Affiliate programma’s laten niet zomaar iedereen toe

Neem de tijd om je website(s) in te richten en blogs/artikelen te plaatsen. Wanneer je website een leuke uitstraling heeft en goede content bevat, zul je sneller goedgekeurd worden. Je hoeft overigens niet al heel veel bezoekers te hebben, vooraleer je jezelf inschrijft.

Google Analytics en Google Search Console

Google Analytics is een musthave voor iedere website-eigenaar. Je kunt realtime je bezoekers monitoren, de gebeurtenissen (kliks) bekijken en zien hoe lang iemand op je website verblijft. Het is goed om te weten wat het gedrag is van je bezoekers. Er is ook een handige plugin verkrijgbaar in WordPress, namelijk Google Analytics for WordPress by MonsterInsights.

Op Google Search Console kun je onder andere checken of je artikelen/blogs zijn geïndexeerd (in Google Zoeken zijn opgenomen). Ook kun je gemakkelijk bekijken op welke zoekwoorden je gevonden wordt, hoe het gesteld is met je paginafunctionaliteit en site-vitaliteit, of er fouten zijn enzovoort.

Gratis foto’s – geld verdienen met bloggen

Wat is een website zonder foto’s? Misschien wil je geen persoonlijke foto’s delen en kies je liever voor gratis foto’s. Let op: je mag niet zomaar foto’s van het internet plukken en gebruiken voor je eigen website! Onderstaande websites zijn voorbeelden waar je gratis foto’s kunt downloaden:

Maak je gebruik van de foto’s? Dan is een vermelding van de fotograaf aardig.

Wat is affiliate marketing?

Een korte uitleg over affiliate marketing

Korte uitleg affiliate marketing

Affiliate marketing is niets meer dan het promoten van bepaalde producten voor een adverteerder op je website. Als een bezoeker op jouw link klinkt en een aankoop doet, krijg jij hiervoor een bedrag uitgekeerd (ook wel commissie genoemd).

Jij plaatst bijvoorbeeld reviews over een product en vervolgens plaats jij een link voor jouw bezoeker. Zo kan de bezoeker op een handige manier het product vinden en kopen.

Om de publisher (jij dus) en de adverteerder met elkaar te verbinden, bestaan er affiliate programma’s. Let op! Heb jij een gratis website van WordPress.com? Dan kun jij geen gebruik maken van de programma’s. Adverteren behoort niet tot de mogelijkheden op een gratis website. Als je een webhost hebt gevonden, kun je gratis WordPress.org downloaden.

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is de laatste jaren erg populair geworden. Niet alleen websites maken hier gebruik van, maar ook bekende mensen, zoals influencers. Zo zie je de laatste tijd veel vaker #spon of #aff voorbij komen op Instagram. Dit zijn allemaal gesponsorde producten en posts. Het bereik van (bekende) influencers is groot, omdat zij vaak duizenden volgers hebben. Toch is het ook voor beginnende websites en bloggers aantrekkelijk om zich aan te melden. Je moet ooit ergens beginnen, toch?

Inkomsten genereren : geld verdienen met bloggen

We werken allemaal hard om ons doel te bereiken. Waar jij misschien tevreden bent met 500 euro per maand, is een ander pas tevreden met 5000 euro per maand. Wees realistisch. Als jij nu net bezig bent met het opzetten van een website, het schrijven van teksten en het optimaliseren van jouw website, dan heb je nog geen duizenden bezoekers. En juist die bezoekers heb jij nodig om kliks (en dus sales en inkomsten) te genereren. Hard werken, veel tijd investeren en promoten is de sleutel tot succes.

Hoogte commissies

We hebben het eerder gehad over de commissies die je als affiliate kunt verdienen, door bezoekers door te verwijzen naar een bepaalde website. Elke campagne hanteert een andere commissie. Er is dus geen specifiek antwoord op de vraag hoe hoog de commissies zijn. Je kunt dit per campagne bekijken.

Sommige adverteerders bieden 10% commissie, terwijl andere adverteerders een vast bedrag uitkeren. Dit kan oplopen tot ruim €150 per sale of lead!

Doelgroep

Als je op de lange termijn commissies wilt blijven verdienen aan jouw teksten, is het zaak om te schrijven over onderwerpen die dichtbij je liggen. Kies een niche (onderwerp en doelgroep). Afvallen is bijvoorbeeld een niche die je veel tegen komt.

Als je een website opricht voor moeders en vervolgens alleen maar schrijft over honden, dan schrijf je voor de verkeerde doelgroep. Gevolg: deze bezoekers kopen niets, want zij zijn niet specifiek op zoek naar honden.

Verder is het belangrijk om unieke en interessante content op jouw website te plaatsen. Je moet jezelf proberen te onderscheiden. En is dat niet heel moeilijk, als je eigenlijk geen idee hebt waarover je schrijft? Kies dus een doelgroep waar jij affiniteit mee hebt en geniet van het schrijven van jouw teksten.

Mediakeuring

Elk affiliate programma zal jouw media (website) keuren. Zij bekijken of er interessante content op je website aanwezig is en of zij jou als “partner” willen hebben. Jij moet hen natuurlijk ook iets te bieden hebben. Je hoeft geen honderden bezoekers te hebben, als je website er maar netjes en gevuld uit ziet. Uiteindelijk begint het vanzelf te lopen, mits de inhoud natuurlijk van goede kwaliteit is.

Tip: het boek Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss. Bekijk hem door hieronder te klikken.

Scroll naar boven