10x de mooiste VOEDINGSKETTING van dit moment!

Voordeelpakket voedingsketting

Is het tijdens het voeden van je kindje weer raak? Heeft hij weer een pluk haar vast of een kras op je borsten gezet? Dan is de voedingsketting dé uitkomst! Kies voor handige producten die het leven als jonge moeder gemakkelijker maken! Wellicht heb je al eerder gehoord over de borstvoedingsketting, welke speciaal gemaakt is voor moeders die borstvoeding geven en last hebben van de grijpgrage handjes van hun kindje! Bekijk hier 10x de leukste voedingsketting!

Wat is een voedingsketting?

Een voedingsketting is een onmisbaar accessoire voor mama’s die borstvoeding geven aan hun kindje. Merk je dat je kindje onrustig drinkt en afgeleid is tijdens de voeding? Grijpt hij naar je haar, je kleding of krast hij met zijn nageltjes? Dan kan een voedingsketting de uitkomst zijn. Met deze leuke kettingen leid je je kindje af, zodat hij weer een stuk rustiger gaat drinken.

Deze kettingen worden ook wel gebruikt tijdens het dragen (draagdoek/draakzak) en wanneer kindjes tandjes krijgen. Let erop dat je je kindje niet alleen laat met deze kettingen. Een voedingsketting wordt ook wel borstvoedingsketting of kauwketting genoemd.

Voedingsketting maken

Zit de perfecte voedingsketting niet tussen het aanbod of wil je graag een eigen, originele voedingsketting maken? Dat kan! Je kunt zelf losse, siliconen kralen aanschaffen en aan de slag gaan! Deze kralen zijn verkrijgbaar in verschillende kleursamenstellingen, maar worden vaak wel aangeboden in grotere hoeveelheden. Dit is vaak dus een goedkopere oplossing wanneer je meerdere kettingen wilt gaan maken. Tip: let goed op het materiaal! Veiligheid gaat voor alles.

10x de mooiste voedingskettingen en meer nuttige informatie

Er zijn op dit moment veel verschillende voedingskettingen verkrijgbaar, zodat de kans groot is dat je er eentje vindt die bij jou past. Ga je een borstvoedingsketting aanschaffen? Dan zijn er wel een aantal punten waarop je moet letten.

Na de lijst met 10x de leukste en mooiste voedingskettingen vind je meer praktische informatie over de ketting en het gebruik hiervan. We raden zeker aan om dit door te nemen, zodat je dit product op een veilige manier kunt gebruiken. Bekijk nu eerst 10x de mooiste borstvoedingskettingen van dit moment!

1. Siliconen voedingsketting / kauw ketting

Wil je graag voorkomen dat je kindje plukken haar in zijn grijpgrage vingertjes neemt of dat hij krassen op zichzelf of jouw borsten maakt? Dan kies je natuurlijk voor een mooie, stijlvolle voedingsketting! Hierboven zie je een van de meest populaire borstvoedingskettingen die jouw leven als kersverse moeder een stuk gemakkelijker maken. Deze ketting is flexibel, maar heel stevig en gemaakt van siliconen kralen.

Alle materialen van deze ketting zijn CE-gecertificeerd en vrij van schadelijke stoffen als BPA, zodat je kindje de ketting veilig kan gebruiken. Je kindje kan op de kralen kauwen, maar hij speelt er natuurlijk ook mee terwijl jij hem aan het voeden bent. Een fijn voordeel van een borstvoedingsketting is dat hij, bij het kauwen erop, het tandvlees masseert. Dit is erg fijn voor kindjes met doorkomende tandjes.

Leid je kindje af door de ketting, zodat het voeden een stuk rustiger zal verlopen. Het satijnen koord kan ingekort worden, zodat hij ook gebruikt kan worden bij kleuters en peuters. Voor het reinigen van de ketting gebruik je warm water. Deze borstvoedingsketting heeft een veiligheidssluiting, die ervoor zorgt dat de ketting niet kan breken, maar wel kan losschieten wanneer er te hard aan wordt getrokken.

2. Stijlvolle voedingsketting met veertje

Tip: deze hippe borstvoedingsketting is verkrijgbaar in verschillende kleursamenstellingen! De figuurtjes op deze voedingsketting hebben een zacht oppervlak, maar zijn wel uitnodigend om mee te spelen. Vooral de veer is een groot succes gebleken onder kinderen en zorgt voor een rustige voedingssessie. Wist je dat een voedingsketting ook handig is voor momenten waarop je kindje in de draagzak zit?

Ook deze borstvoedingsketting is voorzien van een satijnen koord, welke gemakkelijk te verstellen is. Op die manier hebben ook langvoeders lang plezier van de ketting! Wil je graag een duurzame voedingsketting aanschaffen? Dan kies je voor dit siliconen exemplaar, welke veilig te gebruiken is en vrij is van schadelijke stoffen.

3. Happy Bebie voedingsketting / borstvoedingsketting

Deze aanbieder biedt heel mooie, stijlvolle voedingskettingen aan in verschillende kleuren. Zoek je dé oplossing voor een onrustige drinker of een kindje met grijpgrage handjes? Dan is dit ook zeker een exemplaar om te overwegen. Je leidt je kindje af, zodat hij een stuk rustiger kan drinken. Daarnaast geven de siliconen kranen een verkoelend effect op het tandvlees bij doorkomende tanden, wat een ander voordeel is.

Aan deze borstvoedingsketting zitten 6 ronde kralen (siliconen) in verschillende kleuren. Daarnaast zitten er ook 2 ronde, houten kralen en blokkralen aan de ketting. Het zwarte nylon koord is voorzien van een plastic kloksluiting, welke ervoor zorgt dat de ketting openschiet wanneer er hard aan getrokken wordt. Dit voorkomt dat jij je zult bezeren aan de ketting én dat de ketting kapot gaat.

Het is goed om te weten dat de materialen vrij zijn van BPA, ftalaten, latex, PVC en Nitrosamine. Na het gebruik van de ketting kun je hem gemakkelijk schoonmaken met wat warm water. We willen je wel attenderen op het feit dat houten onderdelen sneller slijten dan siliconen onderdelen.

4. Mini Dutch voedingsketting

Ook de voedingsketting van Mini Dutch is een prachtig exemplaar voor moeders die graag een ketting willen aanschaffen. De fijne, zachte tinten geven de ketting een mooie uitstraling en er zitten extra ringen aan om mee te spelen. Een klein nadeel van deze ketting is dat je hem zelf op maat moet knopen, wat niet iedere moeder even handig vindt. Heb je hier geen probleem mee? Dan is dit hét kettinkje voor jou!

Let wel op: knoop je het kettinkje vast en wordt er hard aan getrokken? Dan is het lastiger om de knoop eruit te krijgen. We adviseren dus om de ketting goed af te stellen, dat je hem af kunt doen zonder de knoop eruit te moeten halen. De siliconen kralen zijn gecertificeerd en veilig om op te kauwen.

5. Goedkope voedingskettingen Food Grade Silicone

Goedkope voedingsketting

Wil je graag een goedkope voedingsketting die doet wat hij moet doen? Dan kun je ook een kijkje nemen bij Amazon. Voedingskettingen zijn al verkrijgbaar vanaf €7,99, wat een duidelijk verschil is met de prijzen van andere kettingen. Hierboven zie je een borstvoedingsketting welke gemaakt is van Food Grade Silicone, wat betekent dat je een veilig product in huis haalt. Stopt je kindje de ketting in zijn mond? Dat mag!

Je kunt deze ketting verstellen in lengte, zodat hij altijd op de juiste hoogte hangt voor je kindje. Daarnaast kun je hem gemakkelijk reinigen met wat water, zodat de ketting ook schoon blijft. Verderop in het artikel vind je meer voedingskettingen van Amazon.nl. Het bovenstaande exemplaar kost €10,66.

6. Voordeelpakket siliconen voedingskettingen

Voordeelpakket voedingsketting

Dit is een leuke tip voor mama’s die graag meerdere voedingskettingen voor een voordelige prijs willen aanschaffen. In totaal zitten er 6 kettingen in het pakket, in drie verschillende kleuren. Het is bijvoorbeeld leuk om een voedingsketting als kraamcadeau te geven of aan een zwangere vrouw!

De ketting bevat veilige, silicone materialen en kan dus veilig gebruikt worden door baby’s en peuters. Let wel op: laat je kindje niet alleen met zo’n ketting, want het is geen speelgoed. Wist je dat deze kettingen ook gebruikt worden voor kinderen die duimzuigen of nagelbijten? Na het gebruiken van de ketting kun je hem gemakkelijk onder de kraan schoonmaken. Voedingskettingen mogen doorgaans niet in de vaatwasser.

7. Budget voedingsketting – goedkope voedingsketting

Goedkoopste voedingsketting

Eerder in het artikel gaven we al aan dat je voedingskettingen al vanaf €7,99 kunt bestellen bij Amazon.nl. Krijg je daar dan een minder goede ketting voor terug? Nee, zeker niet. Deze borstvoedingsketting heeft schattige kleuren, maar je kunt hem (voor een euro meer) ook in andere kleuren bestellen. De ketting is gemaakt van bolvormige kralen van siliconen, welke je kindje als bijtring kan gebruiken.

Het is ontzettend belangrijk dat dit type producten geen schadelijke stoffen als BPA of ftalaten bevatten, omdat kinderen van alles in hun mondje stoppen. Dit product is vrij van schadelijke stoffen en kan dus met een gerust hart gebruikt worden. De ketting heeft daarnaast een vaste sluiting, zodat hij niet zal losschieten wanneer eraan getrokken wordt.

8. Siliconen voedingskettingen met veer

Voedingsketting met veer goedkoop

Tot nu toe zijn dit de goedkoopste voedingskettingen die we hebben kunnen vinden. In het setje zitten twee kettingen met ieder een veertje en siliconen kralen, welke veilig gebruikt kan worden door je baby of peuter. Ook bij doorkomende tandjes kan een voedingsketting de uitkomst zijn, want deze zorgt voor verlichting. We kunnen niet vaak genoeg vertellen dat je je kindje niet alleen moet laten met dergelijke kettingen.

Deze siliconen borstvoedingsketting ziet er basic uit, maar doet precies wat hij moet doen. Uiteraard voldoet ook deze ketting aan de veiligheidsnorm en bevat hij geen schadelijke stoffen als bisphenol A of ftalaten. Wil je graag twee kettingen in verschillende kleurtjes? Dan is dit een leuke, betaalbare optie.

9. Voedingsketting met ster en luipaardprint

Deze ketting verschilt nogal met de andere borstvoedingskettingen in dit artikel. Vaak worden babyproducten gemaakt in vrolijke of juist zachte kleurtjes, maar niet iedereen is hier gek op! Houd je van donkere kleuren, maar wil je tegelijkertijd ook een ketting die aantrekkelijk is voor baby’s en peuters? Dan kun je kiezen voor deze ketting van BabyenzoKado. In dit artikel staan meerdere kettingen van deze aanbieder, maar deze is ook erg leuk!

De gele kleur trekt gegarandeerd de aandacht van je kindje! Net als de andere kettingen van deze aanbieder bevat dit exemplaar veilige, silicone kralen zonder giftige of schadelijke stoffen. Je kunt de ketting dus veilig door je kindje laten gebruiken en een stuk rustiger voeding geven.

10. Voedingsketting maken

Borstvoedingsketting maken

Ben je lekker creatief en houd je ervan om unieke creaties te dragen? Kies er dan voor om zelf een borstvoedingsketting te maken! Je kunt op verschillende plekken materialen bestellen om heel snel een gave, stijlvolle ketting in elkaar te flansen. Denk aan siliconen kralen, leuke hangers en bijbehorende kettinkjes met goede sluitingen.

Let wel op: vaak ben je goedkoper uit wanneer je voordeelpakketten aanschaft, dus het is zeker niet altijd de meest voordelige keus. Daarnaast kiezen veel ouders ook voor houten kralen, in plaats van siliconen. Hierboven zie je een mooi pakketje, waarmee je verschillende producten kunt maken. Er zijn overigens nog veel andere kralen en accessoires verkrijgbaar voor leuke prijzen!

De voordelen van een voedingsketting

Het grootste voordeel van een voedingsketting is dat je je kindje af kunt leiden tijdens het geven van (borst)voeding. Sommige kindjes drinken heel onrustig, wat tot allerlei problemen leidt zoals krampjes. Daarnaast zijn er ook veel baby’s die maar wat graag het haar of het vel van hun moeder vastgrijpen met hun scherpe vingernageltjes. Om dit te voorkomen kun je gebruik gaan maken van een voedingsketting, waar inmiddels veel ouders baat bij hebben.

Daarnaast biedt zo’n ketting ook verlichting op het moment dat je kindje last heeft van doorkomende tandjes. Een leuke tip: leg de ketting voor gebruik even in de koelkast! Hierdoor wordt de ketting koud, wat voor extra pijnverlichting zorgt! Let wel op: een voedingsketting is geen speelgoed en het is verstandig om er altijd bij te blijven.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een voedingsketting?

Er zijn een aantal punten waarop je moet letten wanneer je een voedingsketting gaat aanschaffen. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Materialen van de borstvoedingsketting

Veel van de verkrijgbare voedingskettingen zijn gemaakt van silicone, maar dit geldt niet voor alle exemplaren. Let er altijd op dat er veilige materialen worden gebruikt, zonder schadelijke stoffen als BPA, ftalaten en PVC. Op die manier weet je zeker dat je kindje veilig op de ketting kan kauwen. Daarnaast zijn er ook veel kettingen die houten onderdelen bevatten, welke een stuk sneller slijten dan siliconen kralen. Maak dus de afweging en kies voor het juiste product.

Sluiting van de ketting

Ook de sluiting van een dergelijke ketting is zeer belangrijk. De meeste voedingskettingen bevatten een handige sluiting die openschiet wanneer er hard aan getrokken wordt. Dit voorkomt dat jij je als moeder kunt bezeren en dat de ketting kapot gaat. Sommige kettingen worden vastgemaakt door middel van een knoop. Ondanks dat deze kettingen er erg leuk uitzien, heeft deze sluiting niet onze voorkeur. Deze ketting schiet niet los en de knoop is er moeilijk uit te krijgen nadat je kindje eraan trok.

Reviews van klanten

Vaak kun je meerdere reviews doorlezen, waarin veel waardevolle informatie staat. Uit deze reviews kun je vaak afleiden hoe de kwaliteit van een item is en hoe lang je ermee kunt doen. Ook kun je erachter komen of kinderen de ketting wel echt zo leuk vinden of dat ze er eigenlijk helemaal niks aan vinden.

Relevante artikelen

Scroll naar boven