10X DE LEUKSTE KINDERKRUIWAGEN

Een kinderkruiwagen is een leuk stuk speelgoed dat ook nog eens educatief is. Helpt je kind graag mee in de tuin of sjouwt hij/zij graag allerlei spullen door de tuin? Dan is dit een goed moment om voor een kinderkruiwagen te kiezen! In dit artikel kun je 10x de leukste kruiwagens voor kinderen bekijken, zodat de keus een stuk gemakkelijk wordt!

Wat is een kinderkruiwagen?

Een kinderkruiwagen is niets meer dan een normale kruiwagen, maar dan in een kleinere vorm. Deze kruiwagens zijn speciaal voor kinderen gemaakt, zodat ze het juiste gewicht en formaat hebben. Gewone kruiwagens zijn te zwaar voor jonge kinderen en rijden te zwaar. Er zijn verschillende exemplaren verkrijgbaar, voor kinderen van allerlei leeftijden. 

10x de populairste kinderkruiwagens

Als je op zoek bent naar de beste kinderkruiwagen, heb je al gemerkt dat er heel veel exemplaren verkrijgbaar zijn. Om de zoektocht een stuk makkelijker te maken, hebben we de populairste en beste kinderkruiwagens voor je op een rijtje gezet. Na de top 10 kun je meer informatie lezen over deze leuke kruiwagens en meer lezen over aandachtspunten waarop je zou kunnen letten, voordat je een kinderkruiwagen aanschaft.

1. Rolly Toys kruiwagen

Rolly Toys biedt verschillende kinderkruiwagens aan en je kunt dan ook nog kiezen uit verschillende kleuren. Op dit moment kun je bijvoorbeeld kiezen uit rood, blauw, groen, geel, roze en zilver. Je kind kan allerlei spulletjes vervoeren rond het huis en natuurlijk zijn (groot)ouders helpen! Deze kruiwagens zijn te belasten met maximaal 25 kg en ze wegen maar 2,5 kg. Dit is fijn, want een te zware kruiwagen is niet handig voor kleine kinderen.

Deze kinderkruiwagen van Rolly Toys is voorzien van een metalen bak, kunststof handvatten en een stevige band. Let wel op, want je moet de kruiwagen nog wel zelf in elkaar zetten als je hem binnenkrijgt. Geen zorgen, dit gaat heel eenvoudig! Met deze kruiwagen haal je veel speelplezier in huis! Tip: op Amazon.nl zijn de kruiwagens goedkoper! Hieronder kun je een link naar de pagina vinden.

2. Roze kinderkruiwagen

Is je kind gek op de kleur roze? Dan is deze roze kinderkruiwagen van het merk MM Eurotool wellicht iets voor jullie! Deze kruiwagen voor kinderen is een stukje prijziger dan anderen en dat heeft vooral te maken met de kwaliteit. Zo is deze kruiwagen voorzien van een grote luchtband, welke ervoor zorgt dat je kindje gemakkelijker zijn spulletjes kan vervoeren.

Deze kinderkruiwagen is geschikt voor kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar en voorzien van kunststof handvatten, zodat ze hem goed vast kunnen houden. De bak van deze wagen is gemaakt van kunststof en bevat afgeronde randen, zodat je kind zich niet zal bezeren. Het frame van de kruiwagen is van metaal en de hoogte vanaf de grond tot aan de handvatten is 28 centimeter.

3. Kunststof kinderkruiwagen

Groene kinderkruiwagens zijn ook erg geliefd en momenteel kun je daar meerdere exemplaren van vinden. Eén van deze exemplaren is de bovenstaande kruiwagen van het merk Meuwissen, welke geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. De kruiwagen is voorzien van een stevige luchtband, zodat je kind hem gemakkelijk vooruit kan duwen. Het frame is van metaal en ook deze kruiwagen moet nog in elkaar gezet worden als je hem binnenkrijgt.

4. BERG kinderkruiwagen

Veel ouders zijn op zoek naar dé kinderkruiwagen van BERG. Kies je graag voor een robuuste kinderkruiwagen die heel lang mee gaat? Dan is dit je kans! Deze kruiwagen is erg sterk en vind je ook vaak terug op boerderijen. Het krulwagenwiel heeft een luchtband en lagers, wat ervoor zorgt dat de kruiwagen makkelijk hanteerbaar is voor kinderen.

Maak je overigens geen zorgen, want de kruiwagen is wel lekker licht. De handgrepen zijn van hoge kwaliteit en dat voel je meteen als je de kruiwagen in handen hebt. Je kind kan in totaal voor 25 kg aan spulletjes vervoeren met zijn eigen, stoere kinderkruiwagen! Deze kruiwagen is verkrijgbaar in één kleur, welke kenmerkend is voor het merk BERG.

5. FORT kruiwagen voor kinderen

Ook het merk FORT komt vaak voorbij als je op zoek gaat naar de beste kinderkruiwagen voor je kind. Deze betaalbare kruiwagen voor kinderen is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, roze en donkergroen. Deze kruiwagens hebben een polypropyleen bak van ongeveer 20 liter, welke geschikt is voor de minder zwaardere ladingen. Heb je een kleine klusser in huis? Dan is dit een leuk idee!

Het frame van de kinderwagens is zwart gepoedercoat en bevatten kunststof handvatten, zodat je kind de kruiwagen gemakkelijk vast kan houden. Als je deze kruiwagen besteld, wordt hij geleverd in een doos met alle onderdelen die je nodig hebt. Maak je overigens geen zorgen, want je hebt de kruiwagen binnen no-time in elkaar gezet. Handig: de kruiwagen wordt geleverd met een lekvrij wiel!

6. Houten kinderkruiwagen – Esschert Design

Ondanks dat er heel veel vraag is naar houten kinderkruiwagens, zijn er maar weinig bedrijven die dit soort kruiwagens aanbieden. Gelukkig hebben we een mooi, kwalitatief exemplaar gevonden tegen een schappelijke prijs. Houten producten zijn vaak een stuk duurder dan kunststof producten en dat zie je dan ook terug bij houten kruiwagens. Het merk Esschert Design biedt prachtige tuinaccessoires aan, welke je op deze pagina van Amazon.nl kunt bekijken.

Deze houten kruiwagen van het merk Esschert Design ziet er niet alleen leuk uit, maar zal ook gegarandeerd zorgen voor veel speelplezier. Met een gewicht van iets meer dan 4 kg is deze kruiwagen iets zwaarder dan kunststof exemplaren en dat komt natuurlijk door het hout. Laat je kind meehelpen met klusjes en zorg voor een handig en leuk vervoersmiddel!

7. Talen Tools kinderkruiwagen

Het merk Talen Tools ken je misschien van de populaire sleeën, welke je terug kunt vinden in ons artikel over de beste sleeën voor je kind! Dit merk biedt kwalitatief speelgoed aan, maar ook voor andere accessoires kun je hier terecht. De kinderkruiwagen is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot 6 jaar en voorzien van kunststof handvatten, zoals bij de meeste (goede) kruiwagens voor kinderen.

Deze kruiwagen is voorzien van een kunststof bak, waarin je kind allerlei spulletjes kan laden. Denk aan zand in de tuin, onkruid of gewoon speelgoed! Deze bak is kindvriendelijk en bevat afgeronde randen, zodat je kind zichzelf niet zal bezeren aan de bak. De bak heeft een afmeting van 60 x 43 centimeter en is geschikt voor allerlei klusjes in de tuin. Deze kruiwagen is verkrijgbaar in groen en donkerblauw.

8. Bosch kinderkruiwagen met gereedschap

Bosch speelgoed is populair en je kunt tegenwoordig heel veel verschillend gereedschap voor kinderen vinden. In ons andere artikel met het leukste kindertuingereedschap staan verschillende Bosch-setjes, welke kunnen rekenen op veel positieve reviews. Ook deze Bosch kruiwagen behoort tot de favorieten en met een prijs van ongeveer €25,00 is dit een erg leuke cadeautip!

Let op: deze kunststof kruiwagen voor kinderen wordt gemaakt door het merk Theo Klein en is geschikt voor kleinere kinderen van 2 tot 3 jaar. Bij de kruiwagen zit ook nog gereedschap voor in de tuin, zodat je kind meteen aan de slag kan. De handschoenen zorgen ervoor dat de handen van je kindje schoon blijven! Je kunt deze set ook bekijken op Amazon.nl.

9. Metalen kinderkruiwagen

Ondanks dat veel kinderkruiwagens tegenwoordig een kunststof bak bevatten, zijn metalen kruiwagens voor kinderen nog erg geliefd. In dit overzicht heb je al een metalen exemplaar van Rolly Toys kunnen bekijken, maar ook deze kruiwagen van Rekord is een leuke aanrader. Dit exemplaar is verkrijgbaar in de kleur groen en heeft een vrij schappelijke prijs. Lekker samen de bladeren opruimen? Pak de kruiwagen er maar bij!

De kruiwagen van Rekord is makkelijk hanteerbaar en licht, zodat kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen meehelpen in de tuin. Veel kids vinden het heerlijk om hun ouders te helpen met tuinieren en we raden dan ook zeker aan om ons andere artikel met het leukste tuingereedschap te bekijken! In de kruiwagen mag maximaal 50 kilo aan spulletjes en uiteraard bevat hij goede, kunststof handgrepen.

10. Kinderwagen met 2 voorwielen

We begonnen het artikel met een Rolly Toys kruiwagen en daar eindigen we het artikel ook mee. Deze kinderkruiwagen heeft dubbele banden en dat zie je niet heel vaak! Door de dubbele banden is deze kruiwagen veel stabieler en kunnen kinderen er gemakkelijker mee rondrijden. Moet er heel veel zand in de bak geladen worden? Ook dan kan je kind nog stabiel rijden met de wagen!

Uiteraard is ook dit exemplaar voorzien van goede, stevige handgrepen, maar je moet hem nog wel even in elkaar zetten. Verder is de kruiwagen voorzien van een metalen kuip, zodat je een flinke tijd plezier zult hebben van je aankoop. Als je graag een kruiwagen met meer stabiliteit wilt, kun je het best voor dit exemplaar kiezen.

Op welke leeftijd een kruiwagen kopen voor je kind?

Er zijn verschillende kruiwagens voor kinderen verkrijgbaar en ze hebben niet allemaal hetzelfde formaat. In dit overzicht heb je vooral kinderwagens voor kinderen vanaf 3 jaar (tot ongeveer 10 jaar ) kunnen bekijken, maar er bestaan ook kleine kruiwagens welke volledig van kunststof zijn. Deze kleine, lichte wagentjes kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden door peuters. Conclusie: de meeste kruiwagens zijn geschikt vanaf 3 jaar.

Zijn kruiwagens voor kinderen veilig?

Ja, kruiwagens voor kinderen zijn veilig te gebruiken. Kinderkruiwagens worden speciaal ontworpen voor kinderen en speelgoed moet in Nederland aan strenge eisen voldoen. Daarnaast zijn de randen van kruiwagens vaak afgerond, zodat kids zich hier niet aan kunnen bezeren. Toezicht houden op je kind is echter altijd verstandig, zeker wanneer hij buiten aan de slag gaat.

Hier let je op bij aanschaf van een kinderkruiwagen

Er zijn een aantal punten waarop je zou kunnen letten als je een leuke kruiwagen voor je kind wilt gaan kopen. Hieronder hebben we een paar puntjes op een rij gezet, zodat je een miskoop kunt voorkomen.

De banden

Kruiwagens hebben niet altijd dezelfde banden en het is dus ook goed om hierop te letten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit (kunststof) lekvrije banden, met als voordeel dat je nooit een lekke band hebt. Luchtbanden zijn daarentegen gemakkelijker te besturen en zijn vaak van goede kwaliteit, waardoor ze niet snel lek gaan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kruiwagen met dubbele banden, welke stabieler zijn dan kruiwagens met één band.

De prijs van een kinderkruiwagen

Niet iedere kinderkruiwagen is hetzelfde en de prijzen kunnen nogal van elkaar verschillen. Uiteraard betaal je voor een houten kruiwagen een stuk meer dan voor een kunststof kruiwagen, maar wist je dat je soms veel geld kunt besparen? De laatste tijd hebben we producten vaak vergeleken met andere websites en Amazon.nl kwam vaak als goedkoopste uit de bus. Check altijd de aanbiedingen om geld te besparen.

Ervaringen – Reviews van andere klanten

Veel klanten laten reviews achter bij een product en hieruit kun je veel waardevolle informatie halen. In deze reviews kun je vaak lezen over de kwaliteit van een product en wat klanten ervan vinden. Zorgt het product echt voor plezier? Hoe zit het met de banden en het gewicht? Kortom: lees altijd de reviews door, zodat je een miskoop kunt voorkomen. Ga niet altijd op de hoeveelheid sterren af, want wat voor de één een nadeel is, kan voor jou zomaar een voordeel zijn.

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel artikelen vinden over het leukste buitenspeelgoed. Hieronder kun je een aantal links naar populaire artikelen bekijken.

Scroll naar boven